Sport

“Ia-l pe DICĂ! Ştie vestiarul. Altfel te CUREŢI în 3 luni!”

Costel Gâlcă şi-a definitivat staff-ul tehnic, după ce, în sfîrşit, Nicolae Dică a devenit antrenor "secund" în Ghencea. Mutare demnă de o telenovelă sud-americană. Concret? În seara...
13.06.2014 | 01:03
Ial pe DICA Stie vestiarul Altfel te CURETI in 3 luni
ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă şi-a definitivat staff-ul tehnic, după ce, în sfîrşit, Nicolae Dică a devenit antrenor “secund” în Ghencea. Mutare demnă de o telenovelă sud-americană. Concret? În seara zilei de 2 iunie, după ce l-a vizitat la Poarta Albă pe Gigi Becali şi a bătut palma cu acesta, Gâlcă a ieşit public şi a dezvăluit că i-a fost propus “Dicanio”, dar l-a refuzat deoarece îl cunoaşte doar ca fotbalist şi preferă să vină exclusiv cu staff-ul său. Mai mult, a doua zi, la conferinţa de presă, atunci cînd prezentarea sa a întîrziat cu o oră deoarece steliştii i l-au mai propus încă o dată pe Dică, iar el l-a refuzat din nou, antrenorul Stelei şi-a prezentat colaboratorii.

“Din staff-ul meu vor face parte Ştefan Preda – antrenor cu portarii, Dumitru Uzunea – antrenor secund, Ciprian Prună – preparator fizic , Julian Jimenez – preparator fizic. Vom mai aduce şi un analist în persoana lui Gabriel Dumitru”spunea atunci Costel Gâlcă. De Nicolae Dică nici pomeneală! Ulterior, Gâlcă s-a înţeles şi cu Laurenţiu Roşu,cel pe care l-a dorit cel mai mult alături de el.

ADVERTISEMENT

Meme: “Ai pornit cu o mare greşeală. Nu te prinde paltonul”

În aceste condiţii, după ce, teoretic, îşi definitivase staff-ul tehnic pentru noul sezon, Costel Gâlcă s-a dus la penitenciarul Rahova pentru a discuta şi cu fostul manager al “roş-albaştrilor”, Mihai Stoica. Iar acolo a avut o mare surpriză deoarece Meme l-a atacat direct: “Costele, eu l-am recomandat pe Dică antrenor secund la Steaua şi l-am recomandat cu un scop anume. Nu înţeleg de ce l-ai refuzat pe el şi l-ai ales pe Dumitru Uzunea, nu am nimic cu nimeni, tu antrenezi, nu eu. Nu mi-o lua în nume de rău, îţi urez multă baftă, însă nici tu şi nici alt antrenor secund de-al tău nu cunoaşteţi lotul şi atmosfera din vestiarul Stelei aşa cum o cunoaşte Dică. Deja ai pornit mandatul tău la Steaua, după părerea mea, cu o mare greşeală. Ai dat prea multe zile libere jucătorilor importanţi din echipă, iar dacă aceştia o vor ţine doar prin cluburi, atunci nu te văd bine deloc. Crede-mă că ştiu ce vorbesc, nu te prinde paltonul la Steaua, în trei luni te cureţi dacă nu controlezi vestiarul”.

“Ţi l-am recomandat pe Dică pentru că e mult mai apropiat de jucători”

Costel Gâlcă a vrut să-i explice hotărîrea sa, dar Meme a continuat cu argumentele pro Dică: “Trebuie să ai mare grijă la disciplină şi la atmosfera din lot. Eu ţi l-am recomandat pe Dică pentru că el e mult mai apropiat de jucători faţă de voi. Trebuie să ai mare grijă la pregătire încă din primul cantonament . Costele, gîndeşte-te bine, Dică poate să fie o soluţie pentru postul de antrenor secund şi, în plus de asta, vei avea şi o mare priză la galerie dacă îl aduci pe băiatul ăsta la Steaua. Gîndeşte-te bine la Dică şi sper că îl vei accepta şi pe el în staff. Nu ţi-o zic cu răutate, ţi-am spus că vreau să te ajut. Nici Reghe nu cunoştea vestiarul, dar l-am ajutat să se acomodeze cît mai repede. Acum lucrul ăsta îl poate face Dică”. Direct şi sincer! Iar Gâlcă a înţeles. Nicolae Dică s-a întors în Ghencea. Ca secund al lui Gâlcă.

ADVERTISEMENT