Sport

Costel Gâlcă, despre plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB: „A fost decizia lui”. Ce spune de duelul Reghe-Petrea: „Nu poți compara cu lotul Craiovei” Exclusiv

Costel Gâlcă a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB și e de părere că Universitatea Craiova are un lot superior echipei lui Toni Petrea.
25.11.2021 | 09:03
Costel Galca despre plecarea lui Edi Iordanescu de la FCSB A fost decizia lui Ce spune de duelul ReghePetrea Nu poti compara cu lotul Craiovei Exclusiv
ADVERTISEMENT

Fostul antrenor al FCSB a vorbit despre situația în care se află FCSB și consideră că echipa lui Toni Petrea e greu să o mai ajungă pe CFR Cluj în cursa spre titlu.

Costel Gâlcă e încântat de evoluțiile lui Ianis Stoica și Octavian Popescu, iar transferurile lui Constantin Budescu și Vali Gheorghe au fost reușite. Toate acestea și multe altele într-un super-interviu în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă știe de ce FCSB nu a mai câștigat titlul: „ E greu când an de an se vând jucători importanți și se schimbă mult lotul!”

V-a surprins plecarea lui Edi Iordănescu de la FCSB?

– A fost decizia lui! Din moment ce avea acea clauză de reziliere și a plecat cum a plecat, eu cred că a fost decizia lui. A renunțat la bani. El știe mai bine de ce a plecat. Și-a făcut treaba din câte am văzut, a avut rezultate foarte bune și a câștigat multe meciuri.

FCSB rămâne fără titlu de la plecarea lui Costel Gâlcă…

– CFR Cluj e mare favorită și anul acesta. Dar Steaua (n.r. FCSB) are șansa ei, la fel și Universitatea Craiova, doar că ei au mai pierdut teren în ultimele meciuri. Mai este mult de jucat și nu se știe. Prima opțiune o are clar CFR-ul. Vor urma meciurile directe.

ADVERTISEMENT

„Echipa a jucat destul de bine cu Toni Petrea”

Ce avantaje are Toni Petrea?

– El a mai fost acolo, a câștigat un trofeu, echipa a jucat bine, cunoaște foarte clubul și jucătorii. Nu cred că o să fie o problemă pentru el și sper să aibă și rezultate bune. A avut un an bun zic eu și echipa a jucat destul de bine cu Toni Petrea.

A avut și ghinion Edi Iordănescu cu COVID-ul și accidentările?

– Da, au fost multe probleme și jucători indisponibili. Jucătorii se accidentează mult mai des acum. Înainte nu erau atâtea meciuri și să nu uităm că suntem într-o pandemie și virusul afectează organismul jucătorilor. E foarte greu să vii după o gripă, o răceală sau după COVID și apoi să te antrenezi. Chiar dacă au avut o formă mai ușoară e foarte greu. Rămân urme și a fost un moment greu pentru FCSB.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă e sigur că FCSB ar fi arătat altfel cu tot lotul valid

Ar fi arătat altfel echipa cu lotul valid?

– Cu siguranță, mai ales că au fost vreo zece jucători accidentați și mulți jucători importanți precum Tănase, Coman și așa mai departe. Îți trebuie mult timp după și e normal că și antrenorii au de suferit din cauza asta. Sunt greu de gestionat astfel meciurile și să pregătești la antrenamente ce îți dorești.

Se vorbește mult despre Ianis Stoica…

– E un jucător foarte bun, la fel ca Octavian Popescu, dar sunt tineri încă. Au nevoie să joace, să demonstreze. Vă dați seama că după un campionat sau jumătate de sezon nu poți să spui mare lucru. Sunt jucători valoroși amândoi, dar trec prin perioade pentru că sunt încă foarte tineri. Sunt jucători de viitor.

ADVERTISEMENT

Constantin Gâlcă are încredere în Budescu: „E un jucător foarte bun”

Valentin Gheorghe?

– Poate fi unul dintre jucătorii decisivi. La Steaua (n.r. FCSB) sunt jucători valoroși dar au nevoie de timp, au nevoie să crească. E un transfer bun.

Cum vi s-au părut evoluțiile lui Budescu?

– El e un jucător cu experiență, un jucător foarte bun. Ce să vă spun eu dacă a dat 7-8 exterioare?

Gâlcă le dă prima șansă oltenilor în derby: „În meciurile cheie contează experiența jucătorilor”

Urmează Universitatea Craiova – FCSB…

– Craiova a avut și are un joc foarte bun. Combinativ, un joc de posesie foarte bun, dar au pierdut ultimele două meciuri. În rest însă echipa este schimbată total! Va fi un meci strâns, echilibrat și vor fi ambiții mari și normal că ambele echipe nu vor juca la egal. Va fi un meci foarte strâns.

Ambele echipe au loturi valoroase, însă la FCSB în momentul acesta sunt foarte mulți jucători tineri, dar nu poți compara cu lotul pe care îl are Craiova acum. Sunt jucători mult mai experimentați și în meciuri cheie asta poate să își spună cuvântul.

E acesta motivul pentru care FCSB nu a mai câștigat titlul de 6 ani?

– La Steaua (n.r. FCSB) e foarte greu pentru că an de an se vând jucători importanți și se schimbă mult lotul. E foarte dificil să câștigi titlul în condițiile astea. Întrebați-l pe Gigi Becali dacă vrea să mai câștige campionatul. El știe mai bine ce trebuie să facă.

  • 6 ani au trecut de la ultimul titlu câștigat de FCSB chiar cu Costel Gâlcă pe bancă, an în care echipa lui Gigi Becali realiza eventul și cucerea și Cupa României
  • 10 meciuri a rezistat Edi Iordănescu ca antrenor al FCSB
  • 1 an a antrenat-o Costel Gâlcă pe FCSB în sezonul 2014-2015
  • 4 ani și 6 luni a stat Toni Petrea la FCSB, 3 ani și 6 luni ca antrenor secund (2012-2014, 2015-2017) și 1 an ca antrenor principal (2020-2021)

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea Craiova – FCSB: 1,62 este cota pentru „PSFX”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT