Stiri sportive

Iancu e DEVASTAT de ratarea transferului! “Te DISTRUGI!”

Steaua s-a reunit sub comanda noului în vederea noului sezon în urmă cu zece zile, însă înainte să-l cunoască personal pe Gîlcă, jucătorii au efectuat vizita medicală la INMS. Printre ei...
22.06.2014 | 00:02
Iancu e DEVASTAT de ratarea transferului Te DISTRUGI
ADVERTISEMENT

Steaua s-a reunit sub comanda noului în vederea noului sezon în urmă cu zece zile, însă înainte să-l cunoască personal pe Gîlcă, jucătorii au efectuat vizita medicală la INMS. Printre ei s-a aflat şi Gabi Iancu, fotbalist care părea cu gîndul în altă parte. Avea şi motive, dacă ţinem cont că talentatul mijlocaş negocia transferul în Emirate, unde era dorit cu insistenţă de Al Dhafra. Mai mult, Iancu nici nu a plecat cu restul colegilor în cantonamentul din Italia pentru a-şi negocia ultimele detalii asupra plecării din Ghencea. Însă, cînd mutarea era ca şi perfectată, a intervenit Gigi Becali care a cerut mai mulţi bani în schimbul mijlocaşului. Arabii nu au fost, însă, de acord să pluseze peste cei 700.000 oferiţi, astfel că tranzacţia nu s-a mai realizat. Spre disperarea lui Iancu, care a ratat o remuneraţie de 500.000 pe sezon.

P: Pariaza la Cupa din 2014 cu Unibet! Bonus de 150 RON la inregistrare!

Afectat că nu a scăpat de dictatura lui Gigi

Motiv pentru care Iancu s-a văzut nevoit să se îmbarce în prima cursă spre Saint Vincent şi să se alăture lotului condus de Constantin Gâlcă. Ajuns în cantonament, mijlocaşul ofensiv a participat la primul antrenament sub comanda noului antrenor, însă randamentul său a lăsat de dorit. Conform surselor FANATIK.RO, Iancu este devastat de faptul că a ratat transferul la Al Dhafra, pe care îl considera un pas înainte în carieră, atît din punct de vedere financiar, cît şi sportiv, dacă ţinem cont că în Emirate ar fi avut ocazia să joace în fiecare partidă, lucru care nu s-a întîmplat în sezonul trecut la Steaua. Sesizînd că elevul său este afectat, Gâlcă l-a băgat în şedinţă pe jucător şi i-a explicat care sînt avantajele rămînerii în Ghencea. Iancu ar fi dorit să se realizeze transferul şi pentru a scăpa de amenzile administrate de Gigi Becali, nemulţumit fiind de faptul că este clientul preferat al patronului, deşi şi ceilalţi colegi obişnuiesc să calce pe bec.

ADVERTISEMENT

Gâlcă l-a băgat în şedinţă

Aflat cu moralul la pămînt şi cu gîndul la milioanele de euro pe care le-ar fi putut cîştiga în Golf, Iancu i s-a destăinuit tehnicianului că are nevoie de timp pentru a-şi reveni. “Mister, acolo m-aş fi putut realiza financiar pentru că nu am cîştigat mare lucru la Steaua. Patronul m-a amendat de fiecare dată cînd a avut ocazia şi îmi este teamă că acest lucru se va întîmpla şi în sezonul următor”, i-ar fi spus Iancu. Imediat, Gâlcă, i-a spus elevului său să se liniştească şi să privească ratarea transferului la Al Dhafra ca pe un pas înainte. “Gabi, eu la Steaua voi pune bază multă în tineri, deci vei intra în vederile mele. Dacă te antrenezi serios şi îţi vezi de treabă vei juca în fiecare partidă. Uită că ai ratat acest transfer, uită de banii pe care îi puteai lua. Ai doar 20 de ani, ai tot viitorul înainte. La Steaua ai şansa să poţi juca în Liga Campionilor şi, astfel, să prinzi un contract la o echipă mare din Europa. Capul sus, cariera ta nu s-a încheiat aici! E păcat să te distrugi”, i-a transmis Gâlcă lui Iancu, care i-a promis tehnicianului că va face tot posibilul să revină la forma care l-a propulsat la Steaua.

Amendat cu 150.000 E şi “ars” cu 25 % din salariu

Gabi Iancu a venit la Steaua în urmă cu un an şi jumătate, iar Gigi Becali a plătit în schimbul său 500.000 de euro. Ajuns în Ghencea, mijlocaşul s-a remarcat mai mult prin ieşirile pe care le-a avut în afara terenului de fotbal. Furios pe jucător că a părăsit cantonamentul echipei naţionale de tineret, Gigi l-a amendat pe mijlocaş cu 150.000 de euro, prima pe care ar fi trebuit să o încaseze ca urmare a calificării Stelei în grupele Ligii Campionilor. De asemenea, în luna martie, Iancu a fost amendat cu 25 % din salariu deoarece ar fi petrecut pînă dimineaţă în club în weekend-ul dinaintea derby-ului Steaua-Dinamo.

ADVERTISEMENT

704.000…de euro este cota lui Gabi Iancu conform site-ului transfermarkt.de

8.000…de euro este salariul lunar al lui Iancu la Steaua