Sport

Costel Gâlcă îl avertizează pe Dan Petrescu înainte de Randers – CFR Cluj: „E foarte greu de câștigat acolo!” Care e punctul slab al danezilor. Exclusiv

Costel Gâlcă, fostul antrenor al danezilor de la Vejle, a analizat în exclusivitate pentru FANATIK, meciul dintre Randers și CFR Cluj din grupele UEFA Conference League.
25.11.2021 | 12:54
Costel Galca il avertizeaza pe Dan Petrescu inainte de Randers  CFR Cluj E foarte greu de castigat acolo Care e punctul slab al danezilor Exclusiv
ADVERTISEMENT

CFR Cluj își joacă ultima șansă de calificare în UEFA Conference League împotriva lui Randers, iar Dan Petrescu e extrem de încrezător că echipa se va califica de pe locul doi, mai ales că a recuperat doi jucători exponențiali așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate.

Randers e pe val înainte de meciul cu CFR și a câștigat cu 4-1 împotriva lui Vejle, echipă pregătită de Costel Gâlcă, iar FANATIK l-a contactat pe fostul antrenor al danezilor înainte de meciul decisiv al ardelenilor de joi, 25 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Costel Gâlcă, avertisment pentru Dan Petrescu înainte de Randers – CFR Cluj: „E foarte greu de câștigat acolo!”

Cum i-ați caracteriza pe Randers?

– Sunt o echipă bună, fizică, care pune presiune tot timpul pe adversar. Au jucători de bătaie și la mijloc câțiva fotbaliști de calitate. Atacanții sunt foarte buni și verticalizează foarte mult, vin cu centrări foarte multe. Au fost foarte bătăioși în meciurile pe care le-am avut contra lor.

CFR-ul să evite să intre în jocul lor?

– Părerea mea este că e de evitat acest lucru, au intensitate foarte mare în joc și nu se compară din acest punct de vedere cu ce se întâmplă în campionatul nostru. Dar e fotbal, trebuie să ai dueluri.

ADVERTISEMENT

Nu mai putem să ne batem cu echipe ca Jablonec sau Alkmaar?

– Fotbalul românesc este într-o decădere față de anii anteriori și se vede asta anul acesta. Avem doar o echipă în Conference League. Nu trebuie să o spun eu, ci asta arată rezultatele.

„Dacă îi va pune sub presiune și CFR-ul va ține mai mult de minge vor avea de suferit”

Cum poate câștiga CFR-ul în Danemarca?

– Nu e o echipă de nebătut, asta clar. Dan Petrescu știe asta și cred că a pregătit meciul în consecință. E o echipă bătăioasă, arțăgoasă și fizică. Dacă îi va pune sub presiune și CFR-ul va ține mai mult de minge vor avea de suferit la nivel de joc colectiv. E foarte greu de câștigat acolo. E un teren greu, moale și nu știu cum e vremea acum acolo. Dacă va ploua va fi și mai moale și va îngreuna mult jocul.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat în acest sezon la CFR?

– Clujul a avut ani buni în cupele europene și în campionat, dar trebuie să aducă jucători noi și să reconstruiască echipa, iar pentru asta e nevoie de timp.

„Randers se apără foarte bine și trebuie să profite de fiecare ocazie”

Ce poate face diferență în meciul de joi seară?

– Jocul colectiv al CFR-ului. Nu un jucător anume. Trebuie să profite de fiecare ocazie pe care și-o vor crea pentru că Randers se apără foarte bine, cu toată echipa și să profite de orice moment.

ADVERTISEMENT

Ce șanse de calificare are CFR-ul?

– Nimic nu e imposibil! Dacă antrenorul crede și Dan Petrescu a transmis că au șanse foarte mari de calificare înseamnă că își vede echipa într-un moment bun și poate câștiga cu Randers și Jablonec.

Meritau mai multe puncte?

– E greu de spus, mai ales că nu am văzut toate meciurile. Am văzut în totalitate doar meciurile cu Randers și AZ Alkmaar.

Costel Gâlcă: „Ca intensitate, agresivitate și investiții sunt peste nivelul nostru!”

E campionatul danez mult peste Liga 1?

– Cel puțin ca intensitate, agresivitate, este peste al nostru și tot timpul produc și scot jucători tineri. Se investește foarte mult și nu se poate compara economia daneză cu cea din România.

Cum au reușit aceste performanțe la echipa națională?

– Este exact ce v-am spus. Au fost aproape de o finală de Campionat European. Chiar dacă au avut un start mai prost și-au revenit și au mers până în semifinale. Joacă la echipe bune din străinătate.

„Sunt cea mai omogenă echipă de top din Danemarca”

Ce buget aveați la Vejle?

– Mic, foarte mic! Un milion și jumătate! Echipe precum Copenhaga, Aalborg, Midtjylland au bugete de peste 20 de milioane de euro! Cel puțin FC Copenhaga, cam așa. Randers are un buget foarte mic, de doar câteva milioane.

Care e principalul atu al lui Randers?

– Omogenitatea. Joacă de foarte mult timp împreună și au pierdut puțini jucători în ultimii ani, spre deosebire de celelalte echipe de top din Danemarca. L-au păstrat și pe atacantul Stephen Odey, care e împrumutat.

Mai au un atacant bun Marvin Egho, care a avut o ofertă din Turcia și care tocmai a revenit după o accidentare. Au o echipă foarte bună și atacanți foarte buni! Și acum un an au început destul de prost campionatul, dar și-au revenit și au terminat pe locul trei, au câștigat și Cupa prin faptul că au păstrat jucătorii.

  • 4 e locul ocupat de Randers în campionatul danez, la egalitate de puncte cu locul 3, Aalborg (28 pct.) și la 6 puncte distanță de liderul Midtjylland
  • 4-1 e rezultatul din ultima etapă al lui Randers, care a întâlnit chiar fosta echipă a lui Costel Gâlcă, Velje
  • 3 puncte diferență sunt între CFR Cluj (1 pct.) și Randers (4 pct.)
  • 1 an și 4 luni a antrenat Costel Gălcă pe danezii de la Velje, cu care a terminat în sezonul trecut pe locul 10
ADVERTISEMENT