Sport

Galeria FCSB anunță revenirea în Ghencea! „Gigi Becali l-a sunat pe Valeriu Argăseală ca să facă formalitățile!”

Suporterii FCSB-ului anunță revenirea FCSB-ului în Ghencea, după ce Gigi Becali l-a desemnat pe Valeriu Argăseală să înceapă demersurile
25.06.2021 | 13:16
Galeria FCSB anunta revenirea in Ghencea Gigi Becali la sunat pe Valeriu Argaseala ca sa faca formalitatile
ADVERTISEMENT

Gigi Becali începe să se implice din ce în ce mai mult la FCSB și vrea cu orice preț ca echipa să revină în vechea casă, pe stadionul Ghencea, care este în acest moment cel mai modern stadion din România și care poate atrage la fiecare meci 30.000 de spectatori.

CSA Steaua anunță însă că există un conflict de interese cu echipa lui Gigi Becali, care nu a plătit chiria în ultimele luni înainte de exilul din Ghencea și astfel FCSB nu are dreptul să evolueze pe acest stadion în Casa Pariurilor Liga 1 sau în cupele europene.

ADVERTISEMENT

FCSB, aproape de revenirea în Ghencea? „Noi vom juca pe acest stadion!”

Gheorghe Mustață a făcut anunțul mult așteptat de fanii lui FCSB, care speră în continuare că echipa va reveni în „Templul fotbalului românesc”, Ghencea. Liderul galeriei FCSB a declarat la Pro Sport că este convins că acest lucru se va întâmpla cât de curând: „Nu mă interesează ce vor face cei de la CSA, că nu au drept de promovare și așa mai departe, dar Armata trebuie să scoată pe an un milion de euro din banii Statului ca să întrețină arena din Ghencea și nu știu dacă o să îi convină. Și noi vom juca pe acest stadion”, a spus liderul Peluzei Nord.

Conform spuselor ultrasului, patronul FCSB a demarat deja procedurile și i-a încredițat această sarcină lui Valeriu Argăseală, cel mai pregătit om din club din punct de vedere administrativ și pe regulamente: „Gigi Becali deja a demarat procedurile pentru a juca în Ghencea după inagurarea arenei. În fața mea l-a sunat pe Valeriu Argăseală și l-a pus să facă toate formalitățile din partea echipei noastre ca să jucăm în Ghencea. Și sigur vom juca în Ghencea”.

ADVERTISEMENT

Colonelul Răzvan Bichir, președintele Clubului Sportiv al Armatei Steaua a anuntat că au preluat oficial stadionul de pe data de 4 iunie, iar aripa dură a galeriei echipei Armatei, Peluza Sud se opune categoric ca FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea: „Aș vrea să comunic că, începând cu 4 iunie, Clubul Sportiv al Armatei Steaua a preluat oficial arena Ghencea. Din acel moment, am făcut toate demersurile necesare, toate eforturile pentru a operaționaliza stadionul”.

Când va fi inaugurat stadionul Ghencea

CSA Steaua a anunțat că stadionul Ghencea va fi în sfârșit inaugurat pe data de 7 iulie într-un amical istoric cu OFK Belgrad, fosta mare putere a fotbalului iugoslav. Practic acest meci ar fi special pentru toți suporterii Stelei, mai ales că iugoslavii au inagurat stadionul și pe 9 aprilie 1974.

ADVERTISEMENT

Partida s-a încheiat la egalitate, scor 2-2, iar Steaua București trimitea următorul unsprezece pe teren: Coman – Sătmăreanu, Sameş, Smărăndache, Cristache – I. Dumitru, Iovănescu – Pantea, Iordănescu, Năstase, Ion Ion.

Se pare că propunerea pentru acest meci istoric a venit chiar de la suporterii de la Peluza Sud, care au ținut neapărat să marcheze în acest fel momentul. Daniel Oprița a fost și el de acord cu această opțiune, fiind potrivit ca CSA Steaua să joace cu un adversar de o valoare apropiată la primul meci pe noul stadion.

ADVERTISEMENT

Steaua București sărbătorește în acest an și 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni

FANATIK a aflat în exclusivitate ce pregătea CSA Steaua pentru sărbătoarea de 7 mai, care era menită să marcheze 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni. Totul a picat însă în ultima clipă din cauza pandemiei de COVID-19, iar eroii de la Sevilla nu au avut parte de un eveniment demn de performanța uriașă pe care au reușit-o.

Adrian Bumbescu a dezvăluit că CSA Steaua a vrut să marcheze acest moment prin organizarea unui meci de inaugurare a noului stadion: „S-a lucrat la un scenariu frumos, trebuia să facem un joc pe stadionul Ghencea. Sigur că da, în „Templu” trebuia să facem. Să vedem însă dacă se va mai juca. Într-un timp se discuta despre un meci cu Steaua Roșie Belgrad. Voiam îl aducem și pe Rădoi să mai împrospăteze, dintre jucătorii care mai pot să joace, mai de vază cum se spune”, a explicat fostul mare fundaș central.

„Vorbeam cu Piți și ne e dor să ne mai vedem cu Tudorel, cu Belo, cu toată lumea. Și îmi zicea: ‘Uite handbalișii, Gațu, Oțelea, se întâlnesc o dată pe lună! Noi…’. Nu ne-am mai văzut toți de vreo patru ani, de când se organiza la Cheile Grădiștei”, a mărturisit cu tristețe „Colonelul”.

  • 9 aprilie 1974 e data la care s-a inaugurat Ghencea cu cei de la OFK Belgrad
  • 35 de ani au trecut de la câștigarea Cupei Campionilor Europeni
  • 6 ani au trecut de la ultimul meci jucat pe Ghencea de FCSB: 4-1 cu Viitorul Constanța, pe data de 22 martie 2015

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Șahtior Karagandy: 1,33 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT