Sport

Galeria FCSB cere intervenția premierului Florin Cîțu în disputa cu CSA Steaua: „Noi vom face demersuri oficiale”

Ultrașii echipei patronate de Gigi Becali fac un nou pas în războiul cu CSA Steaua. Premierul Florin Cîțu, solicitat să intervină pentru a stopa finanțarea rivalilor din bani publici.
01.06.2021 | 14:52
Galeria FCSB cere interventia premierului Florin Citu in disputa cu CSA Steaua Noi vom face demersuri oficiale
ADVERTISEMENT

Suporterii FCSB sunt gata să ducă scandalul cu rivala CSA Steaua la un alt nivel. Prin vocea liderului lor, aceștia îi solicită premierului Florin Cîțu să pună punct finanțării din bani publici a echipei care tocmai a promovat în Liga a doua.

Armata aruncă banii pe fereastră. Cineva trebuie să intervină. Țara are nevoie de bani, iar banii publici ai Armatei se duc într-o direcție greșită”, a răbufnit Gheorghe Mustață, dând asigurări că demersurile necesare vor fi făcute în cel mai scurt timp posibil.

ADVERTISEMENT

Sub comanda lui Daniel Oprița, instalat în 2019, după ce Marius Lăcătuș a ratat obiectivul, clubul controlat de Armată și-a asigurat prezența în eșalonul secund, printr-o victorie categorică, scor 4-1 la general, în fața celor de la Afumați. Așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate, tehnicianului de 39 de ani i s-a făcut o ofertă sub așteptări, motiv pentru care viitorul său pe banca „militarilor” rămâne învăluit în mister.

Ultrașii FCSB îi solicită premierului Florin Cîțu să stopeze finanțarea din bani publici a rivalilor CSA Steaua

Unul dintre demersurile pe care le vom face, în viitorul apropiat, este acela de a ne adresa public și oficial premierului Florin Cîțu referitor la banii publici cheltuiți de CSA pe nimic. Nu mai sunt bani pentru pensii și alocații, dar Armata aruncă bani pe fereastră.

ADVERTISEMENT

Cineva trebuie să intervină, iar noi vom face demersuri oficiale. Cred că românii sunt revoltați de ceea ce fac cei de la Armată cu doi la sută din PIB. Asta nu înseamnă că avem ceva cu prietenii de la Peluza Sud, doar că țara are nevoie de bani, iar banii publici ai Armatei se duc într-o direcție greșită.

Intrarea Peluzei Sud pe stadion cred că-l îmbogățește pe Florin Talpan. Vă dați seama câți oameni trebuie să dea acum în judecată și câți bani obține din amenzi?”, a declarat liderul suporterilor de la Peluza Nord.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali, mesaj pentru Florin Talpan. I-a făcut o promisiune în direct

În altă ordine de idei, patronul vicecampioanei, Gigi Becali, a criticat din nou în termeni extrem de duri decizia Ministerului Apărării Naționale de a înființa un club care va fi nevoit să-și modifice statutul pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc. Ba chiar i-a făcut o promisiune inedită juristului Florin Talpan.

Ei vor fotbal, dar nu pot face fotbal. Vreți să dați la un privat? Păi era la un privat, de ce să fie la alt privat? Ce asociere? Că nu pot. Dacă nu sunt societate comercială nu pot să promoveze.

ADVERTISEMENT

Poate să se transforme în asociație cu un privat sau societate comercială, nu au nicio variantă! Trebuie să se facă societate pe acțiuni la care nu poate participa Ministrul Apărării, sunt active proprietate publică. Cum să preia jucătorii? 

Nu se poate decât prin hotărâre de guvern, ca atunci cu Viorel Păunescu. Trebuie să ia numele, costă bani mulți. Nu poți negocia, trebuie să scoată la licitație tot. Ei nu știau asta? Pentru ce faci echipa asta, ca să o înstrăinezi?! Se repetă acum momentul din 1998 când a luat-o Păunescu, sub formă de societate non-profit.

Așa s-a făcut atunci, așa se face și acum, să se facă o asociație care să preia jucătorii și toate bunurile. Trebuie să ia numele, costă bani mulți. Nu poți negocia, trebuie să scoată la licitație tot. Peste 2 luni, dacă nu au asta, nu pot promova în Liga 1.

Ca să existe numele de Steaua, trebuie să se dea o hotărâre de guvern de licențiere a mărcii Steaua cu valoarea de 3,6 milioane de euro, așa cum s-a făcut atunci evaluarea. O scot la licitație cu valoarea aia. Nu dă nimeni banii pe ea, dar ești obligat să o scoți cu valoarea aia.

Dacă fac asta și dă cineva un milion pe an, mă duc la Talpan, îmi dau pălăria jos și spun: ”Ești eroul neamului!”. Trebuie să producă un milion pe an cu marca aia”, a declarat latifundiarul din Pipera la Digisport.


  • (P) Cota BETANO ca FCSB să ia campionatul în sezonul 2021-2022 este 3,00. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT