Sport

Incident șocant: pistol găsit în zona Arenei Naționale înainte de derby! Fanii rapidiști în dispută cu Jandarmeria!

Suporterii rapidiști amenință Jandarmeria Română cu tribunalul în cazul în care nu li se va permite accesul cu scenografia la derby-ul cu FCSB de pe Național Arena.
15.12.2021 | 20:00
Incident socant pistol gasit in zona Arenei Nationale inainte de derby Fanii rapidisti in disputa cu Jandarmeria
Jandarmeria Română a interzis scenografia galeriei Rapidului la derby-ul cu FCSB. Sursă foto: mediafax.ro
ADVERTISEMENT
15-12-2021
18:06

Jandarmii au găsit un pistol airsoft și bile din plastic la Arena Națională

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a informat că înainte cu aproximativ două ore de startul derby-ului au fost găsite un pistol de tip airsoft, mai multe materiale pirotehnice și un spray iritant-lacrimogen, informează gsp.ro.

Nu se menționează cine era în posesia respectivelor obiecte, ci doar contextul în care au fost găsite. „În jurul orei 18:20, pe timpul controlului autovehiculelor intrate în arena sportivă, într-un autoturism au fost găsite un pistol de tip airsoft, mai multe materiale pirotehnice și un spray iritant-lacrimogen.

În cauză, au fost întocmite actele necesare începerii cercetărilor și au fost predate lucrătorilor din cadrul Poliției Capitalei.

Pe această cale, reamintim și solicităm tuturor spectatorilor care vor asista la acest meci de fotbal să respecte întocmai prevederile legale în vigoare, aplicabile unui astfel de eveniment”, a comunicat Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

La jocul Airsoft sunt folosite replici ale armelor reale și bile din material plastic ca muniție, care cântăresc aproximativ un gram.

Gigi Corsicanu a anunțat în exclusivitate pentru FANATIK că fanii alb-vișiniii pregătesc o coreografie specială pentru derby-ul cu FCSB.

Se pare însă că Jandarmeria Română vrea să interzică pânza rapidiștilor pe care au vopsit-o timp de o săptămână pe motiv că încalcă legea 4 propusă la inițiativa lui Dumitru Dragomir.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii, în război deschis cu Jandarmeria Română: „Galeria Rapidului va boicota meciul și va ieși din stadion în minutul 10”

Liderul Peluzei Nord a Rapidului, Liviu Ungurean, a declarat conform ProSport că suporterii alb-vișinii vor să protesteze în Piața Victoriei dacă Jandarmeria Română nu le va permite accesul la derby cu coreografia la care au muncit o săptămână.

”Jandarmeria română vrea să blocheze coreografia galeriei Rapidului, acesta fiind un abuz. Noi facem coregrafii pictate și nu printate, iar băieții noștri au muncit o săptămână la asta. Folosim vopsea pe bază de apă, nu vopsea inflamabilă”.

ADVERTISEMENT

„Bocciu” a precizat că scenografia pregătită pentru derby-ul cu FCSB nu transmite niciun mesaj xenofob sau rasist, iar instituția nu are niciun motiv pentru a le interzice afișarea acesteia.

„Nu există niciun mesaj xenofob sau rasist. Este doar vorba de o coreografie frumoasă pentru fotbalul românesc și pentru România. Coreografia noastră respectă legea 4 și nu există motive să ne interzică”.

ADVERTISEMENT

Rapidiștii amenință că vor părăsi stadionul în minutul 10 și vor da în judecată Jandarmeria Română

În cazul în care giuleștenilor nu li se va permite accesul cu pânza pe stadion, aceștia anunță că vor boicota meciul în minutul zece și vor părăsi stadionul. Ba mai mult, vor acționa Jandarmeria Română în judecată.

„Dacă totuși Jandarmeria va continua acest abuz, atunci galeria Rapidului va boicota meciul și va ieși din stadion în minutul 10. Ne vom contacta și avocații care se ocupă de Liga Suporterilor, pentru a ne căuta dreptatea în instanță”.

ADVERTISEMENT

Din informațiile FANATIK, galeria Rapidului încearcă să pună presiune pe Jandarmeria Română, însă nu vor boicota derby-ul mult așteptat cu FCSB.

Reacția Purtătorului de Cuvânt al Jandarmeriei Române

FANATIK a cerut un punct de vedere oficial din partea Jandarmeriei Române care a redactat un răspuns prin căpitanul Alexandru Iacob:

„În legătură cu informația apărută în spațiul public, referitoare la intenția unor suporteri de a afișa materiale de mari dimensiuni, la meciul FCSB-FC Rapid București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

În conformitate cu prevederile Legii nr. 4 din 2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, art. 10, alin. 1, lit. r) și s), coroborat cu alin. 2, lit. a), organizatorul este responsabil de permiterea accesului și a amplasării unor astfel de materiale, precum și de controlul acestora.

Totodată, facem precizarea că fiecare spectator este responsabil de conduita proprie, pe timpul desfășurării jocului sportiv. Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, va lua măsuri pentru desfășurarea în condiții de ordine și siguranță publică a acestui eveniment sportiv”, a fost răspunsul oficial din partea instituției.

Daniel Niculae, nemulțumit de atitudinea Jandarmeriei Române: „Să nu facă exces de zel”

Mai concret, Jandarmeria Română interzice scenografia Rapidului deoarece există risc foarte mare de incendiu, deoarece pânza este pictată cu vopsea care extrem de inflamabilă, lucru confirmat și de președintele clubului, Daniel Niculae:

Jandarmeria invocă pericolul aprinderii pânzelor din cauză că mesajele au fost scrise cu vopsea. Normal că s-a folosit vopsea, că aşa s-a folosit dintotdeauna. O astfel de decizie nu face decât să-i îndepărteze pe oameni de stadion, de fotbal. Oricum ne chinuim să-i readucem pe oameni în tribune tocmai pentru a avea un spectacol complet şi cu ajutorul lor.

A, dacă era vorba despre mesaje nepotrivite atunci evident că nu trebuia permisă intrarea cu ele în tribune. Dar aşa? Tocmai de aceea rog Jandarmeria să nu facă exces de zel şi să permită afişarea coreografiilor. Şi pe a noastră, şi pe cea a FCSB-ului”, a spus oficialul giuleștinilor pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT