News

GALERIE FOTO. 15 locuri unde două ape se întâlnesc, dar nu se amestecă

Confluenţa unor râuri poate părea ceva banal, însă, în anumite cazuri, acest lucru se întâmplă fără ca apele celor două cursuri să se amestece, rezultând o combinaţie spectaculoasă de...
04.04.2016 | 18:00

Confluenţa unor râuri poate părea ceva banal, însă, în anumite cazuri, acest lucru se întâmplă fără ca apele celor două cursuri să se amestece, rezultând o combinaţie spectaculoasă de culori. Acest amestec de culori, care indică apele fiecărui curs de apă, apare atunci când fluviile transportă materiale sedimentare diferite, când sunt poluate sau dacă au o vegetaţie subacvatică diferită.

De exemplu, în Utah, SUA, fluviul Colorado se întâlneşte cu apele roşiatice, pline de nămol ale râului Verde.

De asemenea, şi fluviul Yangtze împreună cu Jialing oferă un spectacol de neuitat. Culoarea maronie a apelor fluviului Yangtze, cel mai lung din Asia, este cauzată de gradul ridicat de poluare, în timp ce afluentul său, Jialing, cu apele căruia se uneşte în oraşul Chongqing, găzduieşte numeroase specii de peştii.

În oraşul german Passau trei cursuri de apă se unesc, fiecare având o culoare distinctivă. Astfel, râul Ilz, ale cărui ape repezi de munte au o culoare mai deschisă, se întâlneşte cu râul Inn şi fluviul Dunărea.

Natura este uimitoare şi ne demonstrează acest lucru în fiecare zi, prin minunile pe care le întâlnim la tot pasul.

Mai jos puteţi vedea 14 fotografii în care sunt prezentate locuri unde apele râurilor, oceanelor sau mărilor se întâlnesc, dar nu se amestecă!

Sursă: www.omofon.com