GALERIE FOTO. Cea mai scumpă vilă din lume. Cum arată locuinţa scoasă la vînzare pentru un miliard de euro

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/08/2016, 00:01
GALERIE FOTO. Cea mai scumpă vilă din lume. Cum arată locuinţa scoasă la vînzare pentru un miliard de euro GALERIE FOTO

O vilă din Franţa a fost scoasă la vânzare pentru suma de un miliard de euro. Villa des Cedres, situată în apropiere de Nisa, în peninsula Saint-Jean-Cap-Ferrat, este considerată cea mai scumpă locuinţă din lume, scrie Nice-Matin.com.

Fosta reşedinţă a regelui Belgiei, Leopold al-II-lea, este deţinută în prezent de familia Marnier-Lapostolle, familie care a inventat faimosul lichior Grand Marnier. Vila a fost construită în 1830, iar în prezent deţine titlul oficial de monument istoric.

Proprietatea are 10 dormitoare, o sală de bal, o piscină olimpică, un grajd care poate găzdui peste 30 de cai. Totodată, proprietatea are grădini de 14 hectare, cu peste 15.000 de plante şi 25 de sere cu varietăţi rare, de plante tropicale, scrie Nice-Matin.com.

Printre vecinii vilei se numără persoane cu averi considerabile, precum compozitorul britanic Andrew Lloyd Weber şi magnatul Paul Allen, co-fondatorul firmei Microsoft. În urmă cu opt ani, oligarhul rus Mihail Prohorov ar fi vrut să cumpere vila cu preţul record, pe atunci, de 385 de milioane de euro. Înţelegerea a căzut însă din cauza crizei.

sursa: libertatea.ro

Ştirea MOMENTULUI

Gigi Becali vrea ca FCSB să o copieze pe CFR Cluj. “Aşa se câştigă campionatul!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×