News

GALERIE FOTO. Cele mai scumpe pisici din lume

Există peste 250 de rase de pisici în întreaga lume. Cu blană stufoasă sau fără, prietenoase sau uşor speriate, felinele fac parte dintre cele mai îndrăgite şi frumoase animale din lume....
17.09.2016 | 19:20

Există peste 250 de rase de pisici în întreaga lume. Cu blană stufoasă sau fără, prietenoase sau uşor speriate, felinele fac parte dintre cele mai îndrăgite şi frumoase animale din lume. Şi pe cât sunt de frumoase, pe atât pot fi de scumpe. O pisică exotică poate costa chiar şi cât o maşină de lux.

Pisicile Ashera sunt rare, mari şi, în prezent, sunt considerate cele mai scumpe din lume. Această rasă a fost obţinută prin încrucişarea unei pisici domestice cu pisica Leopard din Asia. Cei care îşi doresc un astfel de exemplar trebuie să plătească între 15.000 şi 75.000 de dolari, potrivit The Huffington Post.

Rasa Savannah a fost obţinută prin încrucişarea unei pisici domestice cu un serval african, pisică sălbatică de mici dimensiuni. Animalele din această rasă sunt foarte mari, o pisică matură cântăreşte în jur de 15 kilograme şi are o înălţime de aproximativ 60 de centimetri. Sunt celebre pentru inteligenţa lor, dar şi pentru preţul piperat. Un exemplar poate valora chiar şi peste 15.000 de dolari.

Felina Bengaleză a apărut în urma împerecherii a două tipuri de felină: pisica domestică europeană şi pisica leopard asiatică. O astfel de frumuseţe poate fi achiziţionată cu 1.000 – 4.000 de dolari.

Peterbald este o rasă nouă de pisici fără păr apărută în Rusia. Îşi cucereşte stăpânul prin trupul zvelt, mişcările elegante şi personalitatea caldă. Este ideală pentru persoanele care au alergie la părul de pisică. Însă, cei care o vor drept animal de companie trebuie să plătească peste 1.000 de dolari.

Pisica Persană este una dintre cele mai populare pisici scumpe. Însă, spre deosebire de cele de mai sus, această rasă este mai accesibilă, putând fi achiziţionată cu preţuri între 350 şi 1.500 de dolari, în funcţie de pedigree.

sursa: digi24.ro