GALERIE FOTO. China a deschis publicului cel mai lung pod de sticlă din lume

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
21/08/2016, 00:02
GALERIE FOTO. China a deschis publicului cel mai lung pod de sticlă din lume GALERIE FOTO

Cel mai lung pod şi aflat la cea mai mare înălţime a fost deschis publicului sâmbătă în China, relatează agenţia Xinhua citată de DPA.

Aflat la o înălţime de 300 de metri, cu o lungime de 430 de metri, 6 metri lăţime şi cu podeaua realizată din panouri de sticlă pentru a putea fi admirată priveliştea, podul se află în zona unui canion uriaş din Parcul Naţional Tianmenshan, provincia Hunan din centrul Chinei.

Anul viitor în luna iunie turiştii vor putea face aruncări în gol cu coarda din trei puncte de susţinere ale podului, a declarat Joe Chen coordonatorul adjunct de proiecte al companiei de turism care gestionează canionul Zhangjiajie pentru blogul Inhabitat.

Compus din 99 de panouri care au trei straturi de sticlă transparentă, acest pod a stabilit 10 recorduri mondiale pentru design şi construcţie, a indicat comitetul de management al proiectului pentru China Daily, conform DPA.

Podul poate fi traversat zilnic de 8.000 de vizitatori. Rezervările trebuie făcute cu cel puţin o zi în avans. Zonele canionului din apropierea celor două părţi ale podului au fost vizitate anul trecut de 1,2 milioane de turişti. În acest an, inginerii au făcut mai multe teste de rezistenţă cu public pentru a-i asigura pe cei mai puţin curajoşi de rezistenţa podului, astfel au fost folosite ciocane grele şi a fost condusă o maşină plină cu pasageri pe întreaga lungime a podului, scrie DPA.

sursa: agerpres.ro

foto: boredpanda.com

Ştirea MOMENTULUI

Mahlangu a plecat la Ludogoreţ. Dinamo a confirmat Fanatik. Ce salariu va lua mijlocaşul

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×