GALERIE FOTO. Descoperire de proporţii din vremea Imperiului Roman

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
11/08/2016, 17:43
GALERIE FOTO. Descoperire de proporţii din vremea Imperiului Roman GALERIE FOTO

Un mozaic din secolul IV, din vremea Imperiului Roman, a fost descoperit in Cipru. Acesta surprinde momente din timpul unei curse cu cai, intr-un hipodrom.

Un mozaic pe aceasta tema nu a mai fost descoperit pana acum in Cipru, iar in lume mai exista doar sase ce surprind momente asemanatoare, a explicat pentru AP arheologul Fryni Hadjichristofi.

Ce surprinde la acest mozaic – despre care se crede ca se afla in fata unei vile – e abundenta de detalii. Fiecare dintre echipele ce partiticipa la cursa are patru cai. Sub fiecare desen este trecut numele celui care mana caii, informeaza Daily Mail.

Mozaicul are 11 metri lungime si patru latime si inca nu a fost scos in intregime la lumina. A fost descoperit la circa 30 de kilometri distanta de capitala Nicosia, in asezarea numita Akaki.

Si in iulie arheologii au descoperit un mozaic cu Hercule, la Larnaca.

sursa: ziare.com

Ştirea MOMENTULUI

Alibec s-a înjurat cu fanii după eliminarea din meciul cu Dunărea Călărași. Ce amendă va primi

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×