News

FCSB, Gaz Metan și Dinamo, vecine la Marbella. Locații, atracții și program complet. GALERIE FOTO

11.01.2020 | 15:08
FCSB Gaz Metan si Dinamo vecine la Marbella Locatii atractii si program complet GALERIE FOTO
ADVERTISEMENT

În clasament nu mai sunt vecine, Dinamo a pierdut pe final de 2019 lupta reală pentru play-off și s-a îndepărtat îndepărtat de Gaz Metan la 8 puncte și nimeni nu mai crede în calculele conform cărora Dinamo are șanse să ajungă în primele șase după o perioadă în care clubul din Ștefan cel Mare a fost restant atât financiar, cât și fotbalistic.

În Spania însă, Dinamo și Gaz Metan Mediaș sunt unite de un râu! Mai exact Guadalmina, care se varsă în mare chiar lângă hotelul unde stau medieșenii.

ADVERTISEMENT

Râul Guadalmina este cel mai scurt râu de coastă din Sudul Spaniei. El are doar 28 de kilometri lungime, izvorul său este în Sirra Bermeja, dar cursul principal începe în Benahavis, locul unde vor fi cazați începând de luni ”câinii” lui Dusan Uhrin. Acolo râul formează un canion superb care este principala atracție turistică din zonă.

Diferența dintre cele două formații este că una are un nume răsunător în campionat, dar cu foarte multe probleme, cealaltă are o istorie de 75 de ani, a fost considerată până acum o echipă mică, dar este una dintre cele patru formații din Liga 1 care nu are nicio datorie la stat și-și poate permite să-și țină antrenorul, chiar dacă acesta este dorit de alte echipe! Nu vinde jucătorii la prima strigare și de aici și locul din clasament, 5, loc de play-off în acest moment.

ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș este singura formație românească dintre cele patru care se antrenează în perioada aceasta pe Costa del Sol, FCSB, Dinamo și Hermannstadt, care stă la un stabiliment chiar pe malul mării. MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS

Guadalmina SPA and Golf Resort le este casă medieșenilor pe parcursul celor 14 zile cât vor sta în Spania. Un stabiliment de 4 stele, cu condiții excelente SPA. Hotelul este construit în stil andaluzian, iar fotbaliștii vor intra de afară direct în camera de hotel. Așa că Edi Iordănescu va putea să-i controleze foarte bine jucători, care vor fi văzuți imediat atunci când părăsesc camerele.

ADVERTISEMENT

Jucătorii sunt treziți dimineața de valurile mării, mănâncă într-un restaurant cu vedere la plajă, terenurile de antrenament sunt unele dintre cele mai bune din Marbella. Mai exact complexul Dama de Noche, în traducere în română ”Damă de Noapte”, acolo unde s-a antrenat până astăzi Borussia Dortmund, și unde de mâine se va antrena și FCSB.

Program Gaz Metan Mediaș

10-24 ianuarie Guadalamina SPA&Golf Resort, San Pedro de Alcantara

Gaz Metan Mediaș – Lausanne Sport (Elveția) – 14 ianuarie La Linea Stadium
Gaz Metan Mediaș – FC Luzern (Elveția) – 17 ianuarie
Gaz Metan Mediaș – SV Darmstadt 98 (Germania) 21 ianuarie
Gaz Metan Mediaș – Shonan Bellmare (Japonia) 23 ianuarie

ADVERTISEMENT

FCSB, locaţie de poveste

Gruparea roș-albastră o va duce și ea foarte bine la Marbella! Ei vor ateriza mâine, la ora 10:50, la Malaga, și vor fi preluați și cazați la Melia Banus Marbella, un complex superb din Puerto Banus, capitala fițelor de pe Costa del Sol! Aici milionarii planetei dau o avere pentru a-și ancora yacht-urile, merg la cumpărături la magazine gen Channel, Gucci și alte branduri-uri de TOP din fața portului, mănâncă la restaurantele high class de pe aceeași alee principală. Iar roș-albaștrii vor fi la doar 5 minute de mers pe jos de această locație exclusivistă. MAI MULTE IMAGINI ÎN GALERIA FOTO DE MAI SUS

FCSB 11-23 IANUARIE Melia Marbella Banus, Puerto Banus

16 ianuarie – FCSB – FC Basel – 11:00 (12:00 ora României) – Marbella Football Center
18 ianuarie – FCSB – Karlsruher SC – 15:00 (16:00 ora României) – Centro Deportivo Arroyo Enmedio, Estepona
20 ianuarie – FCSB – FC Lokomotiv Moscova – 16:00 (17:00 ora României) – Centro Deportivo Dama de Noche, Puerto Banus
22 ianuarie – FCSB – Jeonbuk Hyundai FC – 16:00 (17:00 ora României) – Centro Deportivo Dama de Noche, Puerto Banus

Unde se pregăteşte Dinamo

Dinamo în schimb se va antrena într-o zonă de deal, la 500 m deasupra nivelului mării, în localitatea Benahavis. Orașul este sinonim cu mâncarea, fiind foarte cunoscut pentru restaurantele sale cu specific andaluzian. Cea mai mare atracție turistică în zonă este canionul ”Los Angosturas”, format de râul Guadalmina, în traducere în română ”Canionul Săgeților” care este vizitat anual de sute de mii de turiști și pe care probabil, dacă vor avea măcar o după-amiază liberă, dinamoviștii îl vor vizita și ei.

Canionul Săgeților din Benahavis

”Câinii” se mai pot relaxa și în Parcul Torre Leonera, unde se află un turn din secolul XII, foarte bine păstrat și care este unul dintre atracțiile orașului. Marea nu este departe de ”câini”, dar nici nu pot ajunge pe jos la ea. 7 kilometri sunt de la Grand Hotel Benahavis până la cea mai apropiată plajă de pe Costa del Sol.

Grand Hotel Benahavis este o locație mai ieftină decât cele în care sunt cazate FCSB și Gaz Metan, dar ”câinii” n-o vor duce rău deloc aici! Există un centru SPA de ultimă generație, iar dinamoviștii au avantajul că au terenul de antrenament chiar lângă hotel, așa că pot merge pe jos până acolo, fără să mai piardă timp în trafic.

Programul ”câinilor”:

Dinamo 13-23 ianuarie Grand Hotel Benahavis

15 ianuarie: Dinamo București vs Dynamo Dresda (Germania 2, locul 18)
18 ianuarie: Dinamo București vs Bochum (Germania 2, locul 14)
20 ianuarie: Dinamo București vs Osijek (Croația 1, locul 4)
22 ianuarie: Dinamo București vs Krasnodar (Rusia 1, locul 2)

 

ADVERTISEMENT