FOTO. Ferrari a dezvăluit noul monopost. Cum arată ADVERSARII!

Ferrari are aşteptări mari de la noul monopost pentru sezonul din 2017. ”SF70H” este numele de cod al maşinii care va încerca să detroneze Mercedes în acest sezon! Ferrari este aşteptată să-şi revină după ce a fost dominată categoric de Mercedes în ultimele trei sezoane. Anul trecut ”Scuderia” s-a clasat pe locul trei în campionatul constructorilor, fără să aibe nici o victorie! ”Un an catastrofal” l-au numit italienii.

Cum arată noua maşină

Noul monopost este predominant roşu, cu numai câteva elemente albe remarcate pe cele două aripi şi pe carcasa motorului. Principalul element de noutate este o aripă în formă de T amplasată deasupra carcasei motorului, o inovaţie adoptată inclusiv de rivalii de la Mercedes prin exploatarea unei lacune a regulamentului tehnic. Plăcile exterioare ale caroseriei au de asemenea un design agresiv.

Mai multe imagini poţi vedea accesând galeria foto

Vettel în ultimul an de contract

Au rămas aceiaşi doi piloţi. Sebastian Vettel, de patru ori campion mondial, şi Kimi Raikkonen, omul care i-a adus ultimul trofeu scuderiei de la Maradello, în urmă cu nouă ani! De atunci, doar Fernando Alonso, plecat la McLaren, a fost aproape de titlul mondial, clasându-se pe locul secund în sezoanele 2010, 2012 şi 2013. Şefii scuderiei se află într-o cumpănă, întrucât Sebastian Vettel mai are doar un an de contract cu Ferrari şi încă nu se ştie dacă va mai continua.

2007, ISTORIE: Raikkonen a cîştigat titlul la ultima cursă

Ultima dată când Ferrari a câştigat titlul mondial la piloţi a fost în anul 2007. Atunci, Kimi Raikkonen obţinea primul titlu mondial din carieră după o răsturnare spectaculoasă a evenimentelor în ultima cursă, la Interlagos.

Înainte de ultima cursă, Lewis Hamilton avea 107 puncte, cu 3 mai mult decât Alonso şi 7 peste Raikkonen. Totul părea în grafic pentru tânărul Hamilton, în vârstă de 22 de ani, pleca de pe locul doi în grilă.

Dar Hamilton a avut mari emoţii în cursă. A pierdut locul doi în favoarea lui Raikkonen încă din start şi a făcut o suită de greşeli în cursă. Totul a culminat cu o problemă la cutia de viteze, care l-a făcut pe Lewis să piardă locuri importante.

În final, Raikkonen a câştigat cursa şi titlul mondial cu un punct avans faţă de Lewis Hamilton şi Fernando Alonso, piloţii McLaren Mercedes. E ultimul titlu mondial câştigat de Ferrari.

VEZI VIDEO:

Când începe noul sezon

Prima cursă din stagiunea 2017 a Marelui Circ este programată în weekendul 24-26 martie. Exact peste o lună, motoarele vor fi turate în Australia, pe circuitul din Melbourne. De când a intrat în calendarul F1, în anul 1996, circuitul n-a suferit nici o modificare majoră. Recordul îi aparţine lui Michael Schumacher (1:24.125). Neamţul a stabilit acest record 2004, pe vremea în care concura pentru Ferrari.

Celelalte maşini din 2017 dezvăluite până acum

Mercedes

mercedes

Williams

williams

McLaren

mclaren

Sauber

sauber

Force India

force india

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231