GALERIE FOTO. Premieră în Germania! Prima femeie care va arbitra meciuri în Bundesliga

Premieră istorică în arbitrajul din Germania. Bibiana Steinhaus, în vârstă de 38 de ani, va fi prima femeie care va arbitra la centru meciuri din Bundesliga.

Federaţia Germană a luat această decizie după ce Steinhaus a arbitrat numai puţin de 6 ani la eşalonul secund din Germania, din 2011 până în prezent. Bibiana este împreună cu un fost arbitru englez de elită, Howard Webb.

De meserie poliţist, Bibiana Steinhaus a declarat că şi-a îndeplinit visul: "Întotdeauna am avut acest vis, de a arbitra în Bundesliga. Acum visul a devenit realitate şi simt o mare bucurie", a afirmat Steinhaus, de meserie ofiţer de poliţie.

În prima ligă din Germania oficiază 24 de arbitri, iar Bibiana Steinhaus a fost promovată alături de alţi 3 colegi după ce şi-au anunţat retragerea din activitate: Wolfgang Stark, Gunter Perl şi Joachim Drees.

Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real!! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de astăzi

Bibiana Steinhaus a devenit celebră după ce a fost protagonista unui moment comic în timpul meciului dintre Hertha Berlin şi Alemania Aachen.

Peter Niemeyer (Hertha) a vrut să o bată prieteneşte pe umăr pe femeia-arbitru, dar a ratat ţinta şi mâna lui a ajuns pe pieptul arbitrei, care i-a zâmbit fundaşului advers. Faza a devenit virală pe reţelele de socializare unde are câteva sute de milioane de vizualizări.

VEZI VIDEO:

5000 de euro este baremul unui arbitru de primă ligă

38 de ani are Bibiana Steinhaus, prima femeie arbitru din Bundesliga

viewscnt
OraPostulSportEveniment
20:45Telekom Sport 1
Liga 1 Dinamo - CSM Iaşi
1 EUR4.6536 lei-0,0010
1 USD3.9215 lei-0,0091
1 XAU162.5645 lei-0,7091