GALERIE FOTO. Putin îşi etalează bombele la Marea Neagră

Federaţia Rusă a făcut o adevărată demonstraţie de forţă prin ultimul exerciţiu militar din Marea Neagră. Ruşii şi-au etalat întreg arsenalul naval de luptă şi par într-adevăr...
18.05.2016 | 11:10
GALERIE FOTO Putin isi etaleaza bombele la Marea Neagra
ADVERTISEMENT

Federaţia Rusă a făcut o adevărată demonstraţie de forţă prin ultimul exerciţiu militar din Marea Neagră. Ruşii şi-au etalat întreg arsenalul naval de luptă şi par într-adevăr pregătiţi de orice tip de război – maritim, aerian, terestru şi chiar nuclear.

Într-un material video publicat pe Internet, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse îşi demonstrează puterea militară care poate intimda numeroase state vecine, relatează Mirror.co.uk.

ADVERTISEMENT

Imaginile surprind armata navală rusă în mijlocul unui exerciţiu în care e puţin spus că s-au tras focuri de arme. Se poate vedea cât de impresionantă este flota militară rusă – rachete de exerciţiu, tunuri de artilerie şi nave pregătite atât să atace, dar să şi respingă orice atac aerian.

Potrivit declaraţiilor oferite de Ministerul de Apărare Rus, flota din Marea Neagră a simulat un atac militar controlat, folosind rachete şi focuri de artilerie. Exerciţiul este coordonat de Amiralul Comandant Alexander Vitko şi se află încă în curs de desfăşurare. Au fost pregătite formaţii de artilerie şi rachete şi sisteme de apărare de coastă de calibru de până la 130 mm.

ADVERTISEMENT

“În total participă peste 800 de militar şi sunt folosite peste 200 de tipuri de arme şi echipament militar pentru exerciţiu”, a declarat amiralul.

Materialul video a fost publicat după ce au existat informaţii potrivit cărora Rusia se pregăteşte să testeze o armă nucleară într-atât de puternică încât poate distruge o ţară în doar câteva secunde. Poate că pare o exagerare, menită din nou să intimideze Occidentul, dar luându-ne după acest exerciţiu, Rusia încă este una dintre cele mai puternice forţe militare din lume. Vladimir Putin poate fi mândru de masivele sale investiţii în domeniul armelor.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.click.ro