Fotbal international

Galeriile lui Partizan și Steaua Roșie vor să boicoteze meciul Serbia – România

10.09.2018 | 15:02
Galeriile lui Partizan si Steaua Rosie vor sa boicoteze meciul Serbia  Romania

Selcționerul Cosmin Contra are o misiune extrem de dificilă la Belgrad, acolo unde reprezentativa României întâlnește Serbia în Liga Națiunilor, etapa 2. După 0-0 la Ploiești cu Muntenegru, Contra abordează meciul cu Serbia cu o altă formulă de start. Galeriile lui Partizan și Steaua Roșie vor să boicoteze meciul Serbia – România, iar motivul este unul incredibil: fanii sunt supărați că jucătorii antrenați de Mladen Krstajic nu și-au dat interesul la Campionatul Mondial 2018 în aceeași măsură în care au făcut-o croații, care au reușit cea mai mare performanță din istorie, clasându-se pe locul 2.

Naționala lui Cosmin Contra nu a început cu dreptul campania de calificare din Liga Națiunilor, după ce a remizat pe stadionul Ilie Oană, scor 0-0, cu Muntenegru. Dar chiar și în aceste condiții fanii tricolorilor au decis să își încurajeze favoriții la meciul de la Belgrad cu Serbia.  1.400 de fani ai naționalei României îi vor încuraja pe elevii lui Cosmin Contra în deplasarea de la Belgrad. Printe aceștia vor ajunge la meciul cu Serbia și 100 de fani de la FC Universitatea Craiova 1948.

Mulți sârbi nu sunt însă deloc entuziasmați de confruntarea cu România din Liga Națiunilor. Motivul este unul incredibil: jucătorii sârbi nu ar fi avut nici pe departe spiritul de luptă al croaților la Campionatul Mondial 2018, iar fanii nu pot trece peste acest aspect. Serbia a fost în grupă cu Brazilia, Costa Rica și Elveția. A obținut doar 3 puncte din victoria împotriva reprezentativei din Costa Rica, scor 1-0. A fost învinsă de Elveția cu 2-1 și de Brazilia cu 2-0.

Galeriile lui Partizan și Steaua Roșie vor să boicoteze meciul Serbia – România

În semn de protest față de delăsarea de la turneul din Rusia, galeriile lui Partizan și Steaua Roșie vor să boicoteze meciul Serbia – România. Sunt cele mai importante galerii ale Serbiei, care nu vor să asiste la meci pentru a le da jucătorilor o lecție.

Casele de pariuri văd România ca victimă sigură în duelul din Serbia. Cu toate acestea, se pare că sârbii se tem de noi înaintea duelului direct. Unul dintre oamenii din staff-ul Serbiei a fost surprins în timp ce încerca să filmeze antrenamentul condus de selecționerul Cosmin Contra. A fost abordat și rugat să nu mai filmeze, apoi i s-a cerut să părăsească zona în care se antrena reprezentativa României.

Betano oferă o cotă de 7.90 pentru o posibilă victorie a României, în timp ce un triumf al Serbiei are o cotă de numai 1.61. În schimb, un egal ar aduce pariorilor de 3.90 ori suma pariată. În ceea ce privește pariurile de tip pauză/final, o victorie a Serbiei la pauză, dar și la sfârșitul meciului are o cotă de numai 2.35, în timp ce tipsterii cred că dacă România va fi condusă la pauză, are șanse infime să întoarcă scorul. Astfel, 1/x are cota 16.00 în timp ce 1/2 are cota 46.00.

Ultimul meci de la Belgrad a fost cu cântec pentru naționala României. Partida s-a disputat în preliminariile Campionatului Mondial din 2010. Atunci, „tricolorii” au jucat pe stadionul celor de la Steaua Roșie și în fața a aproape 40.000 de oameni naționala lui Răzvan Lucescu pierdea cu 5-0 în fața Serbiei. Partida dintre Serbia și România, din faza grupelor Ligii Națiunilor, se joacă luni, 10 septembrie, de la ora 21:45. Partida va fi transmisă în format Live Video și de FANATIK.RO.