News

Game of Thrones, sezonul 8. Tot ce trebuie să știi înainte să vezi premiera ultimului sezon

15.04.2019 | 12:18
Afișul sezonului 8 din Game of Thrones

„Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”), pornit „la luptă” în 2011, este, fără nicio concurență, cel mai tare serial din toate timpurile, cel mai urmărit în toate țările din lume, cel mai complex din punct de vedere tehnic, a „spart” toate „barierele”, a doborât toate recordurile, de la audiențe (totală, pe sezoane, pe episoade) la bani (cheltuiți și încasați!). Acum, se pune punct călătoriei fabuloase cu sezonul 8, iar primul episod va fi difuzat pe HBO în dimineața zilei de luni, 15 aprilie.

Game of Thrones, sezonul 8, gata de start

Luați orice domeniu din industria cinematografică, nu numai „sectorul” seriale, și nu veți găsi niciun rival pentru „Urzeala Tronurilor”. A fost așteptat cu o emoție care depășește evenimente „grele” din lumea… reală (este, totuși, un serial de ficțiune, un basm!) ultimul sezon, al 8-lea, care debutează la 15 aprilie în România (14 aprilie la nivel mondial). „Fiecare bătălie. Fiecare trădare. Fiecare risc. Fiecare luptă. Fiecare sacrificiu. Fiecare moarte. Toate pentru Tron!”, anunță HBO în trailer. Tensiunea este la cote maxime! Winter is coming!

„Unul câte unul, eroii principali își vor pierde viața, multe personaje importante vor muri”

Da, tensiunea a atins nivelul paroxismului! Pentru că Francesa Orsi, producător HBO, a dezvăluit, după ce a citit scenariul, că „a fost un moment puternic în viețile și în carierele tuturor celor care ne-am dedicat total producerii serialului. Unul câte unul, eroii principali își vor pierde viața, multe personaje importante vor muri”.

https://www.facebook.com/GameOfThrones/videos/272537026959389/

Sigur nu ați numărat, dar vă spunem noi că în primele 7 sezoane ale serialului au fost nu mai puțin de 1.243 de morți! Cine va pieri până la episodul final nu se știe, ce se știe este că Jon Snow (Kit Harington), Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), Cersei Lannister (Lena Headey), Arya Stark (Maisie Williams), Sansa Stark (Sophie Turner), Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau), Tyrion Lannister (Peter Dinklage) şi Bran Stark (Isaac Hempstead Wright) vor începe sezonul în care se va da „Marele Război”. Orice va fi, sezonul 8, anunțat drept ultimul din „Urzeala Tronurilor”, va abunda de surprize. Cert este că va avea numai 6 episoade, dar fiecare dintre ele va dura aproape două ore. Cât un film „normal”…

Cersei Lannister
Cersei Lannister

Îi trădează Cersei Lannister pe Daenerys și Jon Snow? Cine este, de fapt, Bran Stark…

„Marele Război” va fi între cei vii și cei morți. Ar putea câştiga Cersei Lannister, care deja a făcut manevre pentru a învinge armatele conduse de Daenerys și Jon Snow? În ciuda promisiunii sale de a-i ajuta să învingă armata morţilor?! Este cineva care nu crede că va înșela pe oricine poate pentru a-și menține poziţia pe Tronul de Fier? Apoi, este de așteptat ca serialul să nu se termine cu happy end. Bran Stark este hotărât să dezvăluie lui Daenerys și lui Jon Snow adevărul despre strămoșii lor și, fără nicio îndoială, va găsi un mod înfiorător de a le spune… Este Bran Stark, de fapt, The Knight King? „Scenarita” din jurul scenariului real sugerează că Bran a fost primul om transformat într-un White Walker de The Children of the Forest (Copii Pădurii) și a fost prins în acel corp. SF, dar plauzibil, doar e vorba despre o poveste!

Daenerys a fost la… doi paşi de moarte! În realitate!

Să intrăm acum în „culisele” serialului-fenomen, făcut, până la urmă, de niște oameni, înzestrați, fără nicio îndoială, peste medie, dar niște oameni cu viața lor de zi cu zi (și) în spatele camerelor de filmat. Cu iubiri, cu dezamăgiri, cu împliniri și cu eșecuri, cu boli, cu accidente, cu speranțe, poate unele deșarte, cu bucurii și cu lacrimi.

Daenerys Targaryen
Daenerys Targaryen

Actrița Emilia Clarke, care îi dă „viață” Reginei Daenerys Targaryen, de exemplu, înainte de a lupta pentru Tronul de Fier, a luptat, la propriu!, pentru propria viaţă. Și nu o dată, ci de două ori: a suferit două anevrisme cerebrale, în 2011 și în 2013. Primul a „lovit-o” în sala de sport, după încheierea filmărilor la primul sezon. A fost internată, iar medicii au descoperit că avea hemoragie la creier. După ce a fost supusă unei operații neinvazive, a stat o lună pe patul de spital, fără să aibă voie să se miște prea mult. I-a fost foarte greu, a dezvăluit că a cerut asistentelor medicale să o lase să moară! Şi-a revenit, a renăscut din propria cenuşă, la fel ca Daenerys.

A doua oară, nenorocirea s-a întâmplat în 2013, în timp ce se afla la New York. De data asta, medicii au fost nevoiți să o opereze pe creier, astfel că recuperarea a fost și mai grea. Emilia Clarke spune că „am dus o luptă mai aprigă decât personajul pe care îl interpretez, dar m-am refăcut sută la sută și sunt gata de noi provocări. Pe ecran și în spatele lui!”.

Despre dulcele Jon Snow știați că…

… numele său „din buletin” este Christopher Catesby Harington? „Am aflat că mă cheamă Cristopher, nu Kit, când am împlinit 11 ani!”, a recunoscut chiar el.

… nu-i place ziua lui de naștere, 26 de cembrie? A doua zi de Crăciun, Boxing Day în Anglia, „nu este o zi bună să te naști! Cadoul «doi-în-unu» pe care îl primesc de Crăciun nu e tocmai ce-mi doresc… Întotdeauna sunt bosumflat și egoist de ziua mea de naștere, niciodată nu primesc suficientă atenție”.

… este înrudit cu inventatorul primului WC cu jet de apă? Sir John Harington este omul care a creat prima toaletă modernă, gândită în 1596 pentru Regina Elisabeta I, al cărei nepot era. „Este sută la sută adevărat. De altfel toaleta respectivă se mai numește și «The John Harington»”, a recunoscut Kit Harington.

… are numai 1,70 m înălțime? Nu vă lăsați înșelați de unghiurile de filmare din serial! A povestit că s-a distrat când „eram într-un bar la Paris și a venit la mine o doamnă foarte bine, la vreo 38-40 de ani și mi-a spus «Dumnezeule, ce bine semeni cu Jon Snow!». I-am spus că sunt chiar el, la care ea mi-a răspuns «Fugi de-aici, Jon e mult mai înalt ca tine!»”.

… suferă de o claustrofobie extremă? În timp ce filma episodul 9, penultimul, din sezonul 6, „Battle of the Bastards”, Harington a trebuit să facă față unei scene pe care a caracterizat-o drept „unul dintre cele mai terifiante și inconfortabile momente din viața mea. Am câteva frici, păianjenii fiind una dintre ele, dar cea mai mare este claustrofobia, iar din această cauză sunt înspăimântat de mulțimi. Mă panichez foarte tare”.

Jon Snow în lupta bastarzilor, scena înfricoșătoare din sezonul 6
Jon Snow în lupta bastarzilor, scena înfricoșătoare din sezonul 6

… o vânătaie la un ochi l-a ajutat să primească rolul? Cu o noapte înainte de audiția pentru „Urzeala Tronurilor” s-a dus cu o fată la McDonald’s, era foarte aglomerat și s-au așezat la o masă la care era deja un alt cuplu. Bărbatul a început să facă tot felul de comentarii nepoliticoase la adresa fetei cu care era Harington, așa că Lord Comandant i-a luat, normal, apărarea. Din păcate, și-a dat seama de masivitatea mârlanului abia după ce acesta s-a ridicat în picioare: „Am fost bătut măr, m-am ales cu ditamai vânătaia la un ochi. Numai că fața aia a mea, așa «deranjată», a fost unul dintre motivele pentru care am primit rolul. Malacul ăla care m-a lovit m-a ajutat, de fapt, să obțin rolul. Nu pot decât să-i mulțumesc”.

… a scăpat de Poliție numai dezvăluind un „secret” din serial? Înainte de sezonul 6, a fost oprit pentru depășirea vitezei legale. Deși jurase să păstreze secretul despre ce urma să se întâmple cu Jon Snow, a fost nevoit să dezvăluie totul. Pentru că ofițerul de Poliție, mare fan al serialului, i-a spus clar: ori își asumă consecințele faptei sale (amendă, control medical de băutură și droguri, o întreagă tevatură care ar fi fost prompt exploatată de presa tabloidă), ori îi dezvăluie dacă Jon Snow va trăi în următorul sezon. „I-am spus că voi rămâne în viață, iar el mi-a răspuns sec: «OK, mergi mai departe, Lord Comandant!»”.

… a purtat perucă în primul episod al serialului? Este vorba despre primul episod din versiunea originală, care nu a fost difuzat. Pletele lui negre și crețe i-au fost „livrate” atunci de „o perucă oribilă. Nimeni nu a văzut filmările alea vreodată, sunt ascunse undeva sub cheie și sper să rămână acolo pentru totdeauna, nu au fost deloc grozave…”, dezvăluie Kit Harington.

Mii de blesteme şi mesaje de ameninţare de la fani pentru Regina Cersei

Regina Cersei conduce cu mână de fier Westeros după ce a ucis, fără nicio deosebire, adversari și oameni nevinovați, n-o deranjează incestul, dar este gata să moară pentru copiii ei rezultați din asta, s-a căsătorit pentru a ajunge pe tron și nu i-a fost niciodată credincioasă soțului ei, Regele Robert Baratheon, care a fost asasinat la comanda ei… Interpreta maleficei Cersei Lannister este actrița britanică Lena Headey, care a avut experiențe neplăcute în ultimul timp din cauza personajului ei. „Oamenii vin la mine pe stradă și se răstesc la mine «Ești o nenorocită, curva dracului!» sau «Să-i dai un picior în testicule rahatului ală de fii-tu! Sper să muriți și tu, și el!»… Nu mai știu câte mii de mesaje cu insulte care de care mai scabroase am primit”, spune Lena Headey.

Actrița britanică s-a născut în Bermude și îi place să glumească de câte ori are ocazia că ea „se trage” din Triunghiul malefic al vestitelor insule. Tatăl său era cadet în Poliția din Yorkshire și se afla detașat în Bermude când a venit pe lume fiica sa. Familia Headey a revenit în Anglia când Lena avea 5 ani și s-a stabilit în Huddersfield, West Yorkshire, unde actrița a locuit până la 17 ani, când, fără nicio pregătire de specialitate (nici ulterior nu a făcut studii!), și-a început cariera cinematografică.

Amintirea care o urmărește din copilărie este legată de peștișorul ei auriu, pe care îl iubea foarte tare (mai avea și doi hamsteri) și căruia a vrut să-i facă o bucurie, un mare jacuzzi într-o oală. În care a sfârșit fiert bietul peștișor… A fost extrem de marcată de acest eveniment, având nevoie chiar și de consiliere psihologică.

Ciudățeniile Lenei… De la tatuaje la întâlnirile paranormale

Regina Cersei iubește tatuajele (a creat mari probleme operatorilor, nevoiți să recurgă la tot felul de unghiuri speciale pentru a le evita în timpul scenelor mai „dezbrăcate” din serial), filmele de groază (în special pe cele cu fierăstraie sau alte dispozitive care taie oameni de vii, spune „că o relaxează!”) și animalele (este o înverșunată activistă pentru drepturile necuvântătoarelor, evident vegetariană). La filmările pentru „Frații Grimm” („The Brothers Grimm”, 2005), a trebuit să jupoaie un iepure, nu a putut, a cerut să i se facă un iepure din latex! În schimb, tot atunci, a lins fără probleme o broască, declarând că „n-am avut nicio problemă cu gustul, textura pielii de broască fiind neplăcută”.

Cel mai popular personaj are… 1,35 m!

Da, nu este niciun secret: cel mai popular personaj este Tyrion Lannister, interpretat magistral de Peter Dinklage. Fanii serialului au amenințat cu revolte masive în cazul în care băiatul bun din ticăloasa familie Lannister moare în ultimul sezon! Prezent în toate cele 7 sezoane, Peter Dinklage a câștigat 8 premii cu personajul său, din 46 de nominalizări, printre care 3 „Emmy”, pentru sezoanele 1, 5 și 7, dintr-un record de 7 nominalizări! Adică pentru toate sezoanele. Este campionul absolut al serialului la acest capitol!

Tyrion Lannister, unul dintre cele mai iubite personaje din Game of Thrones
Tyrion Lannister, unul dintre cele mai iubite personaje din Game of Thrones

Cu sânge german, englez și irlandez în vine, Peter Dinklage s-a născut pe 11 iunie 1969, în Morristown, New Jersey, SUA, cu o formă de piticism numită acondroplazie (anormalități în creșterea oaselor). Șansele ca o persoană să se nască având o astfel de boală sunt de 1 la 25.000. Este foarte ciudat cum a ajuns să „subjuge” micul ecran (ca și marele ecran, de fapt) cineva care în copilărie n-a avut televizor! De fapt n-a fost lăsat la televizor, pentru că părinții săi aveau aparatul respectiv, alb-negru, dar îl țineau ascuns într-un dulap și se uitau pe furiș la el când micul Peter nu era acasă sau dormea!

Cum s-a ales cu o cicatrice de la gât la sprâncene

Adolescentul Peter s-a „îmbolnăvit” de pasiune pentru actorie de la un preot excentric de la Școala Catolică Delbarton din orașul natal (unde studia teologia), care avea o colecție impresionantă de casete video cu filme. Înainte de a deveni actor, a făcut parte dintr-o formație punk-funk-rap, numită „Whizzy”, cu care a cântat în cluburi cunoscute din New York.

Are amintire din acele vremuri o cicatrice de la gât la sprâncene de la un accident petrecut pe scenă la faimosul club newyorkez „CBGB”: „Am tot ţopăit pe scenă și m-am lovit la un genunchi de marginea unei boxe, am căzut cu tâmpla de aceeași boxă și instantaneu era sânge peste tot. Am apucat un șervețel murdar de bar, mi-am înfășurat capul și am continuat spectacolul”.

Soția este, „cu siguranță, artistul familiei”

Peter Dinklage este un vegetarian convins. În scenele în care apare mâncând carne, folosește de fapt… tofu! A povestit că a devenit vegetarian la 16 ani: „Iubeam foarte mult animalele și am zis că nu e corect să le mănânc. Dar, sigur, era vorba și despre o fată de care eram îndrăgostit și voiam să o impresionez…”.

Apropo de fete și de dragoste, Peter este căsătorit din 2005 cu o scriitoare, scenaristă, regizoare, producătoare și, totodată, directoare de teatru de mare, mare succes, Erica Schmidt, cu care are doi copii. „E foarte inspirată și inspirantă. Ea este, cu siguranță, artistul familiei. Eu sunt doar actorul tv care plătește facturile”, spune Peter despre soția sa. Căreia nu uită niciodată să-i spună de pe scenă, când primește vreun premiu, că o iubește enorm…

  • „Mi-era teamă la început că, serialul fiind genul fantasy, voi fi nevoit să port pantofi de elf și o să am urechi de elf. Creatorii, însă, m-au asigurat că voi avea un rol complex. Iar când am auzit cât de ticălos și de afemeiat poate fi, mi-am dat seama că Tyrion este cu adevărat un personaj deosebit“ – Peter Dinklage

Dragonii au fost făcuţi după un… pui de găină!

Pixomondo, compania de efecte vizuale care lucrează cu HBO la „Urzeala Tronurilor”, a pornit în realizarea dragonilor din serial de la un… pui de găină! „Căutam un animal pentru a putea descoperi cu adevărat cum ar trebui să funcționeze mușchii de dedesubt. Am sunat toți animatorii și i-am pus să se joace cu un pui de găină. Așa au simțit cel mai bine cum se mișcă mușchii de dedesubt și care sunt restricțiile, unde osul nu poate face o mișcare naturală, până unde se poate întinde un mușchi. Ne-am construit dragonii după modelul puiului de găină”, a povestit amuzat Sven Martin, directorul Pixomondo.

Daenerys și unul dintre dragonii săi
Daenerys și unul dintre dragonii săi

Desigur, crearea efectelor vizuale pentru „Urzeala Tronurilor” necesită mult mai mult decât a copia mișcările unui pui de găină. Martin și echipa sa folosesc o varietate supersofisticată de software de modelare animată în 3D a mișcărilor „animăluțelor” cu dinți și gheare, denumită ZBrush, pentru a proiecta „dragoni care să fie cât mai naturali, ca să satisfacem sensibilitățile estetice ale celui mai exigent spectator”.

Performanţele incredibile ale celui mai vizionat serial din toate timpurile

  • 715 nominalizări la diferite premii a avut „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”)
  • 308 premii a obţinut „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”)
  • 50 de Trofee Emmy (inclusiv premiile individuale ale actorilor), din 138 de nominalizări, a primit „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”)
  • 12,1 milioane de persoane doar în SUA au vizionat în august 2017 în mod legal ultimul episod din sezonul 7, „Dragonul și Lupul” („The Dragon and the Wolf”), la tv, în direct, record pentru un episod de serial transmis vreodată la televizor
  • De peste 1 miliard de ori a fost accesat ilegal sezonul 7 din „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”),conform companiei de monitorizare a pirateriei online MUSO, record mondial în materie de piraterie digitală
  • 32 de milioane de vizionări pe căile legale a avut, în medie, fiecare episod al sezonului 7 din „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”)
  • 140 de milioane de vizionări piratate a avut, în medie, fiecare episod al sezonului 7 din „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”)
  • 15 milioane de dolari a costat producţia unui singur episod din sezonul 8 al serialului „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”)
  • 500.000 de dolari per episod încasează Emilia Clarke în sezonul 8 din „Urzeala Tronurilor” („Game of Thrones”). Aceeaşi suma ajunge şi la Kit Harington, Lena Headey sau Peter Dinklage

„Sezonul opt va fi uimitor… incredibil… cel mai tare lucru difuzat vreodată la televizor. Va da peste cap o mulțime de oameni! Și îmi pare rău de asta pentru că sunt un mare fan și nu aș fi vrut să știu ce se întâmplă înainte de difuzarea sa“ – Jason Momoa / Khal Drogo în „Urzeala Tronurilor“, ucis de vrăjitoarea Mirri Maz Duur

Tags:
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită...
Soția lui Lionel Messi, criticată după imaginile apărute: „Scene grele când apare ghemuită pentru străini pe internet”
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând”...
Surse: Dani Mocanu a rămas fără permis după ce a fost prins „zburând” pe A2. Ce viteză avea manelistul
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut...
Fenomenul bizar care a apărut în Galaţi din cauza caniculei. Localnicii au crezut că e vorba de un incendiu
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în...
Momentul în care milionarul de 33 de ani care construieşte un castel în România a fost umilit doar pentru că este român
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU...
Românii care nu au cotizat 15 ani până la 1 septembrie 2024 NU primesc pensie! Cine beneficiază de cei 2.000 de lei
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Versurile care anunțau ce urmează să pățească Diana: ”Mori, draga mea, iubita mea...”
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
Armele care au bântuit omenirea. Cinci dintre cele mai mortale
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist...
💔💔💔Bomba MOMENTULUI! Betty Salam și-a părăsit soțul și a fugit cu un manelist celebru. S-a mutat deja cu acesta, iar fiul ei a rămas cu Cătălin Vișănescu
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Interlop asasinat la o terasă din Chișinău. Cum a fost filmat criminalul
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în...
Irina Columbeanu, mesaj clar pentru tatăl ei. Ce i-a transmis lui Irinel în timpul vizitei din România: „Am vrut să-i spun în față”