News

Gândaci, mizerie și produse expirate, descoperite de ANPC la 4 magazine Mega Image din Capitală. Se cere închiderea lor

Patru magazine Mega Image din Capitală ar putea fi închise pentru 6 luni. Gândaci, mizerie, produse expirate și multe alte nereguli grave au descoperite de inspectorii ANPC, veniți marți în control la aceste unități comerciale.
02.11.2021 | 18:59
Gandaci mizerie si produse expirate descoperite de ANPC la 4 magazine Mega Image din Capitala Se cere inchiderea lor
Gândaci, mizerie și produse expirate, descoperite de ANPC la 4 magazine Mega Image din Capitală. Se cere închiderea lor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Inspectorii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și-au continuat, marți, verificările prin magazinele importante din Capitală.

După neregulile descoperite luni la Auchan, în vizorul ANPC au intrat comercianții de la Mega Image.

ADVERTISEMENT

În urma unor controale amănunțite, au fost depistate și aici nereguli grave, care au dus la amenzi contravenționale de peste 90.000 de lei și dispunerea unor măsuri complementare importante. Din nou, ANPC propune suspendarea activității pentru 6 luni.

Nereguli grave descoperite de ANPC la 4 magazine Mega Image din Capitală. Se propune închiderea lor pe 6 luni

În cursul acestei zile, 4 dintre cele mai mari magazine ale lanțului Mega Image au fost controlate pentru a se verifica modul în care este respectată legislația în vigoare.

ADVERTISEMENT

E vorba de magazinele de la Piața Domenii, Bulevardul Ion Mihalache, Piața Sudului și unul dintre punctele de lucru de pe Șoseaua Colentina.

În aceste spații comerciale, inspectorii ANPC au constatat nereguli grave. S-au dat amenzi de 93.000 lei și dispunerea unor măsuri complementare importante, după cum urmează:

ADVERTISEMENT
  • oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din consumul uman a tuturor produselor alimentare neconforme identificate în cele 4 magazine
  • oprirea temporară a prestării serviciului la raioanele cu vitrină asistată, vitrinele cu produse congelate, cele cu produse calde, cele cu produse refrigerate, zonele de brutărie din toate cele 4 unități
  • propunere de închidere a unității pe o durată de cel mult 6 luni pentru toate cele 4 unități.

Gândaci, mizerie și produse expirate, printre neregulile de la magazinele Mega Image verificate

Într-un comunicat postate pe site-ul instituției, ANCP anunță că cele mai frecvente abateri de la legislaţia în vigoare constatate de inspectori au fost: prezența unor gândaci în zona de comercializare a produselor de patiserie și prezenţa capcanelor destinate rozătoarelor.

ADVERTISEMENT

S-a mai constatat faptul că legumele și fructe aflate în comercializare prezentau modificări organoleptice de aspect, culoare, consistentă, fiind improprii consumului uman.

De asemenea, au fost depistate comercializări ale unor produse cu data limită de consum depăşită, precum și nerespectarea temperaturii de păstrare a produselor calde, de minimum +60 grade C, la raionul gastro;

S-a mai constatat prezența prafului şi a pânzelor de păianjen la partea superioară a vitrinelor de prezentare, iar sertarele unde sunt expuse produsele prezentau un strat grosier de resturi alimentare.

La vitrinele asistate conținând mezeluri/brânzeturi/carne refrigerată vrac, carne afumată vrac, rafturile de expunere a produselor de panificație și spațiul de depozitare al produselor de cofetărie, au fost constatate:

  • prezența ruginei,
  • vopsea exfoliată
  • insecte moarte și înghețate,
  • zone oxidate,
  • acumulare de apă provenită din nefuncționarea corespunzătoare a agregatelor frigorifice
  • lichid provenit de la produse din carne ambalată,
  • prezența prafului și a altor impurități, în strat gros, pe rafturi și ventilatoare,
  • prezența de resturi alimentare.
ADVERTISEMENT
Tags: