ADVERTISEMENT
News

Gandalf, vaccinat anti-COVID. Sir Ian McKellen: “O zi foarte specială, mă simt foarte norocos”

Autor: Georgiana Dicu | 17.12.2020 | 22:48
Gandalf, vaccinat anti-COVID. Sir Ian McKellen:
Gandalf, vaccinat anti-COVID. Sir Ian McKellen: "O zi foarte specială, mă simt foarte norocos" Foto: Twitter NHS London

Sir Ian McKellen a devenit cea mai recentă celebritate fotografiată în timp ce îi era administrat vaccinul COVID-19, declarându-se extrem de fericit că a fost imunizat.

ADVERTISEMENT

Actorul, în vârstă de 81 de ani, îi încurajează pe britanici să se vaccineze și declară că abia așteaptă să-i fie permis să îmbrățișeze personalul din sistemul de sănătate britanic în semn de mulțumire.

Kamala Harris, vicepreședintele ales al Statelor Unite ale Americii, este o altă personalitate care a anunțat că va fi vaccinată în public.

ADVERTISEMENT

“Vaccinul este un prieten!”

Starul filmelor X-Men și Lord of the Rings a spus că se simte „euforic” că a avut oportunitatea de a fi vaccinat la Spitalul Universitar Queen Mary din Londra. „Oricine a trăit atât de mult ca mine, a trăit pentru că a avut vaccinări anterioare”, a spus veteranul actor.

Sir Ian McKellen a spus că a fost „o zi foarte specială”. „Nu aș avea nicio ezitare în a-l recomanda oricui”, a continuat el, spunând că se simte „foarte norocos”.

ADVERTISEMENT

Sir Ian McKellen a lăudat sistemul național britanic de sănătate (NHS) spunând că vrea să îi „îmbrățișeze pe toți” după ce a primit prima doză de vaccin contra COVID-19. “Data viitoare când vin, ei bine, nu, la șase zile după ce vin, le voi oferi tuturor o îmbrățișare mare – este permis? Nu știu. Desigur, știu că nu aș fi în viață dacă nu ar fi fost NHS. Sunt puțin mai în vârstă decât NHS, dar când eram copil, să ai tratament medical bun disponibil când era nevoie – ce minunată noțiune”, a continuat el, citat de itv News.

Vorbind despre vaccinare, McKellen a spus: “Este invaziv, desigur, pare o armă – un ac – dar nu este, este un prieten! Aș încuraja pe toată lumea să facă lucrul sensibil, nu doar pentru ei înșiși, ci pentru toți ceilalți, pentru că dacă nu aveți viruși, îi ajutați pe toți ceilalți, nu-i așa?”

ADVERTISEMENT

Lucrătorii din domeniul sănătății, persoanele în vârstă și persoanele care locuiesc în centrele de îngrijire sunt printre primii care au primit vaccinul în Marea Britanie.

Celor care li se inoculează vaccinul Pfizer vor primi o doză de rapel la 21 de zile după prima.

ADVERTISEMENT

Kamala Harris se va vaccina în cadru public

Vicepreședintele ales al Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, va fi vaccinată contra COVID-19 într-un cadru public, anunță oficialii de tranziție, citați de CNN. Momentul exact și detaliile logistice nu sunt cunoscute încă.

Președintele ales, Joe Biden, va primi probabil vaccinul la începutul săptămânii viitoare și el va face acest lucru în public.

ADVERTISEMENT

Ceea ce este încă neclar este dacă atât Biden, cât și Harris ar putea primi vaccinul în același cadru.

Angajamentul de a se vaccina în public vine pe măsură ce noua administrație Biden se concentrează pe consolidarea încrederii publice în jurul vaccinului împotriva coronavirusului, pe măsură ce distribuția începe.

Harris, în special, a subliniat importanța de a face acest lucru în comunitățile de culoare, unde tinde să existe o neîncredere mai puternică față de vaccinuri.

“Sincer, este vorba de ascultarea oamenilor. Adică este vorba de amintirea istoriei și de ce oamenii simt așa cum se simte. Și apoi amintindu-ne, de asemenea, că acest vaccin este doar un singur lucru și un singur lucru: salvarea de vieți”, a spus Harris într-un interviu cu ABC News săptămâna aceasta.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!