Fotbal intern

Gane vrea jucători noi la Dinamo. Fotbaliștii fug de echipă din cauza problemelor financiare

17.01.2021 | 14:15
Gane vrea jucatori noi la Dinamo Fotbalistii fug de echipa din cauza problemelor financiare
ADVERTISEMENT

Dinamo trece printr-un moment dificil, din cauza datoriilor către fotbaliștii actuali. Noul manager sportiv, Marius Adrian Nicolae, vrea să aducă jucători, dar are mai dificultăți din cauza situației financiare a echipei.

După 0-1 împotriva Chindiei, Jerry Gane, tehnicianul lui Dinamo, a discutat despre viitorul formației și a cerut șefilor să transfere fotbaliști noi.

ADVERTISEMENT

„Nu mă gândesc la play-off, mă gândesc să nu-mi plece jucătorii. Sper să mai aduc 2-3 jucători, suntem în discuții.

Dinamo vrea să aducă jucători noi, dar îi este destul de greu

De-asta am adus și un director sportiv, pe Marius Nicolae, încercăm să îmbunătățim acest aspect”, a spus Gane la Look Sport+. Gane l-a atacat pe Pablo Cortacero.

ADVERTISEMENT

Marius Adrian Nicolae a spus vineri ce planuri are la Dinamo și a zis că sunt discuții pentru ca fotbaliștii care nu și-au primit banii să continue la echipă, dar și pentru transferul unor jucători.

„E clar că la nivel mental nu e o situaţie prea bună. Dar băieţii îşi doresc să rămână la Dinamo, chiar dacă negativismul este întotdeauna promovat. Băieţii puteau să plece de mult timp! Pe zi ce trece, echipa DDB lucrează pentru a rezolva problemele. Avem discuţii cu jucătorii care vor să rămână, împreună cu suporterii. Vrem să se plătească banii la zi.

ADVERTISEMENT

Clar o să aducem jucători. Sunt posturi deficitare în momentul de faţă, încercăm să ne mişcăm foarte repede. Urmărim deja jucători. Dar ne lovim de foarte multe refuzuri din străinătate. Nimeni nu mai vrea să vină la Dinamo pentru că a ajuns în AS şi în Marca faptul că Dinamo e rău-platnică. Va fi o muncă titanică, dar sunt sigur că putem să mergem înainte”, a declarat Marius Adrian Nicolae, după Dinamo – Chindia 0-1.

”Ce conducere să existe? Managementul spaniol a eşuat de când a venit aici! Oamenii aceia ne-au subestimat foarte mult ca naţie. Nu poţi să minţi la nesfârşit nişte jucători. Am înţeles că veneau săptămânal la echipă şi mințeau în privinţa banilor”, a adăugat Marius Adrian Nicolae, manager sportiv Dinamo.

ADVERTISEMENT

”Încerc să ajut la redresarea situației”

Marius Nicolae a spus ce l-a determinat să accepte postul de manager sportiv la Dinamo, ținând cont de situația dificilă prin care trece formația din ”Ștefan cel Mare”. În România, Marius Adrian Nicolae a mai lucrat la Universitatea Cluj și Petrolul Ploiești, iar în afară a fost la chinezii de la Guangzhou R&F.

„Îmi pare rău că ne vedem în condițiile astea triste. Ieri s-a semnat contractul și mă bucur foarte mult că am semnat cu Dinamo. Vorbim de Dinamo, care este cel mai mare club din România, fără să exagerăm, și pentru suporetrii minunați, pentru ce înseamnă istoria lui Dinamo. Nu ai cum să stai acasă și să nu dai o mână de ajutor dacă ți s-a cerut lucrul acesta.

Încerc prin experiența mea și prin ceea ce am acumulat în anii în care am lucrat, și în România, și în străinătate, să ajut la redresarea situației. Eu cred că încă se mai poate. Trebuie să fim pozitivi”, a declarat Adrian Nicolae, înainte de duelul dintre Dinamo și Chindia, terminat cu 0-1.

Dinamo se află pe locul opt al clasamentului din Liga 1, cu 19 puncte, la cinci lungimi distanță de Chindia Târgoviște, formația ce ocupă ultimul loc de play-off. În runda următoare, ”câinii” vor juca în deplasare cu FC Botoșani, pe 24 ianuarie.

“Dacă stai bine să te gândești, entuziasmul ăsta pe burta goală nu poate să țină prea mult, după părerea mea. Proiectul a început cu construcția unei echipe de perspectivă pentru lupta la cupele europene și nu prin promovare de jucători din pepiniera proprie”, a spus Mihai Stoichiță despre situația de la Dinamo.

ADVERTISEMENT