Life

Gangsta’s Paradise până la final. Controversata viață a lui Coolio și scandalurile care i-au marcat cariera

A rămas în memoria tuturor pentru melodia Gangsta's Paradise cu un motiv, căci pe parcursul vieții, Coolio a trăit ca un real gangster și a fost implicat în mai multe scandaluri.
29.09.2022 | 18:15
Gangstas Paradise pana la final Controversata viata a lui Coolio si scandalurile care iau marcat cariera
Coolio a avut o viață marcată de numeroase controverse. Foto: Instagram/ Hepta/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Coolio, rapperul cunoscut mai ales pentru piesa Gangsta’s Paradise, s-a stins din viață în mod fulgerător, la doar 59 de ani. Nu a reușit să se ridice la nivelul unor colegi de breaslă precum Dr. Dre sau Ice Cub, însă a lăsat în urmă povești despre lupte notabile pentru succes, scandaluri și nu mai puțin de 10 copii.

Scandalurile care i-au marcat viața lui Coolio, autorul Gangsta’s Paradise

Legendarul rapper Coolio, cunoscut în mod deosebit pentru piesa Gangsta’s Paradise, lansată în anul 1995, a murit fulgerător, la doar 59 de ani. Rapperul se afla în casa unui prieten care, alertat de faptul că Artis Leon Ivey- după numele real al cântărețului- nu se mai întoarce de la baie, a chemat ajutor specializat. Conform managerului, cauza decesului ar fi fost un stop cardio-respirator.

ADVERTISEMENT

În drumul spre faimă, Coolio s-a luptat cu sărăcia și adicția pentru droguri. S-a născut pe 1 august 1963, în Monessen, Pennsylvania, iar ulterior s-a mutat în Compton, California și, până la o anumită vârstă, a fost unul dintre copiii buni din școală.

După divorțul părinților săi, care s-a produs când avea 11 ani, s-a aliat cu Baby Crips și a adoptat un comportament considerat nepotrivit, ajungând chiar să meargă la ore cu arme.

ADVERTISEMENT

Când s-a mutat de la liceu la un colegiu comunitar local, puștiul din Compton a început să cânte la concursuri de rap și astfel a început să-și câștige notorietatea, dar și numele de scenă, cineva numindu-l Coolio Iglesias.

După aceea, a devenit o prezență aproape permanentă la un celebru post de radio din Los Angeles și a lansat primul său single: Watcha Gonna Do. Faima, însă, a venit la pachet cu o bătălie cruntă, Coolio devenind dependent de substanțe interzise.

ADVERTISEMENT

Pentru a renunța la droguri, Coolio s-a internat la dezintoxicare și a lucrat ca pompier

Ca să scape de această dependență, Coolio a luat decizia de a se interna într-un centru specializat și chiar s-a angajat ca pompier în California de Nord, scrie The Sun.

Un an mai târziu, s-a întors în L.A și a început să lucreze la unele dintre cele mai importante piese ale sale. Albumul său de debut, It Takes a Thief, lansat în 1994, a fost unul foarte apreciat de critici, dar și de ascultători.

ADVERTISEMENT

Totuși, hitul care i-a marcat cariera rămâne Gangsta’s Paradise, în versurile cărora Coolio a expus adevărul din spatele vieții de gangster.

În 1997, Coolio a fost arestat

După succesul colosal, cariera lui Coolio a început să se ducă în jos, culminând cu faptul că, la sfârșitul anului 1997, împreună cu alți șapte prieteni, a fost arestat, fiind acuzați de furt dintr-un magazin de haine german.

Au fost condamnați la șase luni de închisoare și au primit o amendă de 17.000 de dolari. În vara următoare, însă, Coolio a fost din nou arestat, deoarece conducea pe partea greșită a drumului. În plus, asupra lui s-au găsit o armă, dar și o cantitate mică de droguri. În 2009, Coolio a fost, din nou, pentru o perioadă scurtă, internat la dezintoxicare.

Coolio a lăsat în urmă 10 copii

În timpul vieții sale, rapperul nu a vorbit prea mult despre copiii săi. În 1996, atunci când a cunoscut succesul, era căsătorit cu Josefa Salinas, iar în timpul căsniciei care s-a încheiat după patru ani, au devenit părinții a patru copii, trei fete și un băiat: Artisha Ivey, Brandi Ivey, Jackie Ivey și Artis Ivey III.

Totuși, muzicianul a mai avut șase copii după, cu diferite femei, și despre aceștia nu se știu mai multe detalii. Numele lor sunt: Grtis Ivey, Milan Ivey, Darius Ivey, Zhane și Ivey, Kate Ivey și Shayne Ivey, iar despre ultimii doi se crede că ar fi gemeni.

În 2020, Anabella Chatman l-a dat în judecată pentru a obține pensia alimentară și pentru a-l determina să aibă grijă de copilul pe care îl au împreună. Trei ani mai târziu, relația dintre Coolio și fosta iubită a devenit și mai tensionată.

Rapperul a fost arestat după ce a agresat-o fizic pe Anabella. Din raportul Poliției a reieșit că, după incident, muzicianul i-a luat pe fiul său și pe o altă femeie, Melynda Karr, și a fugit.

Anabella a declarat că a trecut cu mașina peste ea în timp ce încerca să scape, iar autoritățile au confirmat că avea urme de anvelope pe picior.

Ce a făcut Coolio atunci când a fost în România. Pretențiile surprinzătoare ale rapperului

În 2012, Coolio a fost prezent în România pentru un concert, însă artistul a șocat cu pretențiile sale, dar și prin comportament.

Astfel, el a trimis o listă lungă de lucruri care nu trebuiau să lipsească sub nicio formă din camera hotelului de patru stele în care a fost cazat. Băuturile au fost esențiale: 12 sticle de apă, dar provenite de la doar două branduri, tequila, vodkă, șampanie, cinci baxuri cu sucuri, energizante, dar și un borcan de miere.

A doua zi, însă, Coolio a avut o atitudine mai puțin profesionistă. După ce a petrecut până dimineața în club, atunci când șoferul care trebuia să îl ducă la aeroport l-a sunat, a oferit un răspuns neașteptat.

A spus că nu coboară pentru că… e ocupat să întrețină relații intime. Patru ore mai târziu, când a ieșit din cameră, a luat cu el și o față de pernă în care a pus toată băutura rămasă, continuând să bea și cât a fost în mașină, notează Libertatea.ro. 

ADVERTISEMENT