Stiri sportive

Jaqueline Cristian s-a oprit în sferturile turneului de la Sankt Petersburg / Khabib Nurmagomedov nu mai revine. Anunț oficial din partea UFC

Jaqueline Cristian a avut un parcurs foarte bun la Sankt Petersburg, însă a fost învinsă de către Svetlana Kuznetsova în sferturile de finală.
19.03.2021 | 18:41
Jaqueline Cristian sa oprit in sferturile turneului de la Sankt Petersburg  Khabib Nurmagomedov nu mai revine Anunt oficial din partea UFC
Jaqueline Cristian a fost eliminată în sferturi la turneul de la Sankt Petersburg.
ADVERTISEMENT

FANATIK Îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Prima oară pe tabloul principal a unui turneu WTA 500, Jaqueline Cristian a pierdut în sferturi l Sankt Petersburg

UPDATE, 19 martie, ora 18:27 / Jaqueline Cristian, numărul 160 în clasamentul mondial WTA,  a făcut un turneu excelent la Sankt Petersburg, unde a pornit din calificări și a eliminat-o, printre altele, pe Jelena Ostapenko, câștigătoarea de la Roland Garros din 2017.

ADVERTISEMENT

În sferturile de finală, Jaqueline a dat peste o altă adversară de top, Svetlana Kuznetsova, numărul 39 WTA, fostă câștigătoare a US Open în 2004 și Roland Garros în 2009.

La capătul unei partide care a durat două ore și 18 minute, românca a cedat cu 1-2 la seturi (7-6, 3-6, 3-6). Turneul de la Sankt Petersburg este dotat cu premii totale în valoare de 565.530 de dolari, iar pentru performanța sa, Jaqueline Cristian va încasa un cec de 15.500 dolari şi 125 de puncte WTA.

ADVERTISEMENT

Khabib Nurmagomedov rămâne retras. Șeful UFC, Dana White, a făcut anunțul

UPDATE, 19 martie, ora 11:05 / Veste tristă pentru fanii lui Khabib Nurmagomedov (32 de ani). Rusul se ține de promisiune și nu va mai reveni în cușca UFC. Anunțul a fost făcut chiar de către Dana White, președintele celei mai tari promoții de MMA din lume.

Dana și Khabib au luat cina împreună, s-au fotografiat, iar la final, șeful UFC a scris pe Twitter: „Rămâne 29-0. Este 100% retras. A fost o experiență incredibilă să lucrez cu tine, Khabib. Mulțumesc pentru tot. Mult noroc în tot ceea ce faci, prieten drag”.

ADVERTISEMENT

Nurmagomedov rămâne astfel neînvins în artele marțiale mixte. Ultimul meci a avut loc pe 24 octombrie 2020, cu Justin Gaethje, victoria fiind obținută prin tehnică articulară.


Cum arată XV-le de start al României pentru partida cu Spania

UPDATE, 19 martie, ora 09:28 / Federaţia Română de Rugby a anunţat pe site-ul oficial componenţa echipei naţionale care va întâlni, sâmbătă, Spania, în etapa a treia a Rugby Europe Championship.

ADVERTISEMENT

Faţă de echipa care a întâlnit Portugalia, în etapa trecută, în primul XV sunt patru modificări, trei în pachetul de înaintare şi una pe linia de treisferturi. Astfel, în prima linie a revenit Alexandru Ţăruş, în cea de-a doua Marius Antonescu, iar în linia a treia Vlad Neculau începe titular, la fel ca şi Daniel Plai, pe postul de mijlocaş la deschidere.

Echipa României care va întâlni Spania: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Eugen Căpăţînă (SCM Timişoara), 3. Alexandru Ţăruş (Zebre Rugby), 4. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 5. Adrian Moţoc (RC Massy), 6. Johan Van Heerden (CS Dinamo), 7. Vlad Neculau (SCM Timişoara), 8. Andre Gorin (Bourgoin) (C), 9. Florin Surugiu (CSA Steaua), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 12. Florin Vlaicu (CSA Steaua), 13. Vlăduţ Popa (CSA Steaua), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timişoara).

Rezerve: 16. Ovidiu Cojocaru (CSM Ştiinţa Baia Mare), 17. Constantin Pristăviţă (CSM Ştiinţa Baia Mare), 18. Alexandru Gordaş (Stade Nicois), 19. Marius Iftimiciuc (Perigueux), 20. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 21. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 22. Tudor Boldor (CSA Steaua), 23. Paul Popoaia (CSM Ştiinţa Baia Mare).


FCSB – U Craiova, programat la 4 aprilie

UPDATE, 19 martie, ora 08:09 / LPF a stabilit programul etapei a 29-a, penultima a sezonului regulat din Liga 1, iar derby-ul FCSB – Universitatea Craiova se va juca duminică, 4 aprilie.

  • Vineri, 2 aprilie
  • Ora 17:30  Academica Clinceni – Poli Iași
  • Ora 20:30 Gaz Metan Mediaș – Astra Giurgiu
  • Sâmbătă, 3 aprilie
  • Ora 15:00 FC Hermannstadt – FC Argeș
  • Duminică, 4 aprilie
  • Ora 15:00 FC Botoșani – FC Viitorul
  • Ora 17:30 UTA Arad – Sepsi OSK Sf. Gheorghe
  • Ora 20:30 FCSB – Universitatea Craiova
  • Luni, 5 aprilie
  • Ora 17:30 Chindia Târgoviște – FC Voluntari
  • Ora 20:30 CFR Cluj – Dinamo

Cel mai nou şi mai rapid circuit din Formula 1 e în Arabia Saudită

UPDATE, 18 martie, ora 22:03 / Cel mai nou circuit din Formula 1, cel de la Jeddah, Arabia Saudită, a fost prezentat publicului printr-un tur virtual. Cu o lungime de 6,175 kilometri, este al doilea cel mai lung dintre cele pe care se aleargă în acest sezon, iar cu o viteză medie de peste 250 km/h va deveni cel mai rapid.

Marele Premiu al Arabiei Saudite va avea loc pe 5 decembrie, iar cursa se va desfăşira în nocturnă. 27 de viraje are circuitul de la Jeddah, care este unul stradal.


CFR Cluj – FCSB, finala Supercupei României 2020, se va juca pe 15 aprilie 2021

UPDATE, 18 martie, ora 17:43 / Astăzi a avut loc o ședință a Comitetului Executiv al FRF, în urma căreia s-a stabilit ca finala Supercupei României, ediția 2020, să se dispute pe 15 aprilie 2021.

Meciul va pune față în față CFR Cluj, campioana din 2020, și FCSB, câștigătoarea Cupei României din același an. Partida a fost programată joi 15 aprilie, după ultima etapă din sezonul regulat. Tot atunci, între 13-15 aprilie, se vor juca și meciurile tur din semifinalele Cupei României, Universitatea Craiova – Viitorul Tg. Jiu și Astra – Dinamo.

„Meciul dintre campioana României și câștigătoarea Cupei României, CFR Cluj și FCSB, se va juca pe 15 aprilie, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.


S-au stabilit ora și data de disputare a următorului El Clasico

UPDATE, 18 martie, ora 17:10 / Următorul episod din El Clasico se va juca la Madrid, pe stadionul Alfredo Di Stefano. Meciul la care Real va fi gazdă va avea loc sâmbătă, 10 aprilie, începând cu ora 22:00. Partida ar putea fi decisivă pentru soarta titlului în La Liga. Ambele echipe se află în urmărirea liderului Atletico Madrid, iar cu ocazia acelei partide cel puțin una dintre formații ar putea fi scoasă din calcule. În tur, Real Madrid s-a impus pe Camp Nou cu 3-1.


Hațegan, delegat la derby-ul FCSB – CFR Cluj

UPDATE, 18 martie, ora 16:37 / Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul dintre ocupantele locurilor 1 şi 2 în clasamentul Ligii 1, FCSB şi CFR Cluj, întâlnire din cadrul etapei a 28-a, care va avea loc, vineri, 19 martie, pe Arena Naţională.

Haţegan va fi ajutat de asistenții Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar Iulian Dima va fi rezervă. Observator de arbitri va fi Alexandru Deaconu.


Raluca Olaru, în semifinalele de dublu de la Sankt Petersburg

UPDATE, 18 martie, ora 15:40 / „Dublul“ format din Raluca Olaru şi ucraineanca Nadiya Kichenok s-a calificat în semifinalele turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg, după o victorie 6-3, 6-1 în faţa perechii Arina Rodionova (Australia) şi Rosalie Van der Hoek (Ţările de Jos).

În următoarea fază a competiţiei, Olaru şi Kichenok, care sunt cap de serie numărul 1 la acest turneu, le vor înfrunta pe Monica Niculescu şi Lesley Pattinama Kerkhove (Ţările de Jos).


Un suporter al celor de la CFR Cluj a murit

UPDATE, 18 martie, ora 12:20 / CFR Cluj a anunțat decesul lui Zoltan Richard Cantor, unul dintre cei mai fideli suporteri ai echipei ardelene. Fanul ”feroviarilor” va fi înmormânat sâmbătă, 20 martie, de la ora 12:00, în Cimitirul Central (Hajongard) din Cluj-Napoca.

”Drum lin spre stele, Zoli Cantor! Zi tristă pentru familia CFR… Unul dintre cei mai înfocați fani ai echipei noastre, Zoltan Richard Cantor, a trecut la cele veșnice. A fost o luptă extrem de grea, dar foarte scurtă, iar Zoli a luptat eroic până la capăt.

De astăzi, el nu mai este printre noi, însă pasiunea mărturisită zi de zi pentru echipa favorită îi va păstra vie memoria în rândul suporterilor ‘feroviari’. Lasă în urmă o comoară de neprețuit. Mii de fotografii, lacrimi și zâmbete CFR-iste, momente unice surprinse de-a lungul anilor.

A fost co-autorul a două volume – ‘100% CFR – Centenarul unui vis’ și ‘Vestiarul campionilor’ – care îmbrățișează trecutul secular al echipei noastre. În ultima vreme, Zoli și-a asumat cu mare bucurie și seriozitate rubrica ‘Știați că…’, relatând cu detalii fascinante, dar și cu umorul caracteristic, clipele marcante din istoria CFR-istă.

A fost iubit deopotrivă de jucători, conducători, de suporteri, iar clubul nostru îi aduce acum un ultim omagiu. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat pe cel care a fost Zoltan Richard Cantor!”, este mesajul postat de CFR Cluj pe pagina de Facebook.


Halep are un pește ca animal de companie

UPDATE, 18 martie, ora 09:55 / Aflată în țară după ce a renunțat să participe la turneele de la Doha și Dubai, Simona Halep a anunțat că și-a luat animal de companie.

”Acum am un pește de companie. Primul meu animal de companie”, a scris jucătoarea de tenis pe rețelele de socializare și a postat o fotografie în care apare alături de peșetele său aflat într-un mic acvariu.


Jaqueline Cristian a învins-o pe Ostapenko şi este în sferturi la Sankt Petersburg

UPDATE, 18 martie, ora 08:09 / Jucătoarea Jaqueline Cristian, locul 160 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg, trecând în optimi de letona Jelena Ostapenko, numărul 53 mondial şi favorită 6.

Cristian s-a impus cu scorul de 6-3, 7-6 (9), în aproape două ore. Venită din calificări, românca va juca în faza următoare cu rusoaica Svetlana Kuzneţova, locul 39 WTA şi cap de serie numărul 4. Jaqueline Cristian şi-a asigurat un premiu de 15.500 de dolari şi 100 de puncte WTA.


Anton Netolitzchi, fost mare baschetbalist, a murit

UPDATE, 17 martie, ora 15:45 / E doliu în lumea sportului românesc, în special la CSA Steaua. Fostul mare baschetbalist Anton Netolitzchi s-a stins din viață la vârsta de doar 63 de ani. Netolitzchi a murit în urma infecției cu COVID-19. El era intubat în stare gravă la ATI, după ce, în urmă cu patru luni, fratele său, Valeriu Netolitzchi, a murit din cauza aceleiași boli.

„Clubul Sportiv al Armatei Steaua București anunță decesul marelui baschetbalist Anton Netolitzchi, la vârsta de 63 ani.

Anton Netolitzchi a fost unul dintre cei mai importanți jucători din istoria baschetului românesc. A început să practice acest sport la vârsta de 10 ani, iar în 1977 a ajuns la Steaua București, singura echipă pentru care a evoluat în toată cariera sa, până în 1993.

Născut pe 6 martie 1958, Anton Netolitzchi a avut 130 de selecții în naționala de baschet a României. A cucerit 11 titluri de campoin național cu echipa Steaua București, primul în 1978, ultimul în 1991, iar în 1993 a câștigat și Cupa României. A participat cu echipa națională de seniori la 4 ediții ale Campionatelor Europene și ale Cupei Balcanice inter-țări. După retragere, a fost antrenor în cadrul secției de baschet, a echipei roș-albastre, atât la seniori, cât și la tineret, ocupând această funcție până la începutul anilor 2000”, a anunțat CSA Steaua, pe site-ul oficial.


Incident grav cu un arbitru în Bulgaria

UPDATE, 17 martie, ora 14:12 / Un arbitru a fost fugărit de jucători pe teren și la ieșirea din stadion în Bulgaria, după ce a luat o decizie disciplinară împotriva unai dintre fotbaliștii prezenți pe teren.

În minutul 21, centralul i-a acordat unui jucător cartonașul galben pentru că a protestat vehement la o decizie și chiar l-a îmbrâncit. Decizia arbitrului i-a înfuriat pe jucătorii respectivei echipe care au început să-l fugărească pe teren.

Cavalerul fluierului a mers la marginea terenului și de teamă că incidentele vor degenera a fluierat finalul întâlnirii. Decizia sa i-a înfuriat și mai tare pe fotbaliști care au început să-l alerge până ce arbitrul a părăsit în fugă stadionul, iar agesorii au fost opriți de cei părezenți în jurul terenului.


Regina de la Nurburgring a decedat la 51 de ani

UPDATE, 17 martie, ora 14:09 / Sabine Schmitz, singura femeia care a câștigat în istorie cursa auto de 24 de ore de la Nurburgring, a decedat la vârsta de 51 de ani, fiind răpusă de cancer.

Ea era cunoscută și ca prezentatoare a emisiunii Top Gear de la BBC, acolo unde a apărut prima dată în 2004 alături de Jeremy Clarkson, Richard Hammond și James May.


Tiger Woods a revenit acasă după accidentul suferit

UPDATE, 17 martie, ora 11:30 / Jucătorul de golf Tiger Woods, în vârstă de 45 de ani, a revenit acasă după accidentul de maşină suferit la 22 februarie, în California.

”Mă bucur să anunţ că m-am întors acasă, continuându-mi recuperarea. Sunt foarte recunoscător pentru valul de sprijin şi încurajare pe care l-am primit în ultimele săptămâni. Mă voi recupera acasă şi voi lucra pentru a deveni mai puternic în ficare zi”, a scris Woods pe Twitter.


Gol din jumătatea proprie în Italia

UPDATE, 17 martie, ora 09:01 / Unul dintre cele mai frumoase goluri ale acestui început de an vine din Serie B și a fost reușit de mijlocașul echipei Cremonese, Michele Castagnetti.

În minutul 60, portarul formației Entella, Daniele Borra, a dejagat balonul, iar acesta a ajuns în jumătatea celor de la Cremonese. După ce a atins o dată pământul, mingea a fost șutată cu sete de Castagnetti care a reușit să marcheze un gol absolut fabulos. Jucătorul celor de la Cremonese a beneficiat de faptul că portarul advers a fost prins ieșit în față duă degajare și l-a învins cu un lob perfect.


Belgia şi Ţările de Jos se unesc la fotbal. Un singur campionat din 2025

UPDATE, 17 martie, ora 00:22 / Campionatele din Belgia şi Ţările de Jos (Olanda) ar putea dispărea în anii următori pentru a face loc unei noi competiţii, o ligă unită a celor două state. Oficialii fotbalului belgian au dat un comunicat în care au anunţat că 25 de cluburi au votat pentru formarea noii divizii BeNe League.

„Astăzi, Consiliul General al Pro League a votat în unanimitate un acord de principiu privind direcția fotbalului profesionist din Belgia. Ambiția noastră se bazează atât pe respectul față de asiprațiile sportive ale cluburilor de top, cât și pe nevoia de stabilitate economică a celorlalte echipe. Cele două 25 de cluburi au votat în unanimitate și își doresc să contribuie la organizarea BeNe League. Board-ul Pro League va juca un rol activ în cadrul acestui proiect“, se arată în comunicat.

Miza este creşterea nivelului întrecerii, dar şi a veniturilor din drepturi tv. Conform estimărilor, acestea ar putea ajunge la 400 de milioane de euro pentru un campionat cu toţi granzii din cele două state, faţă de doar 80 de milioane, cât primesc în acest moment primele două ligi din Belgia şi Ţările de Jos. Contopirea celor două întreceri interne nu se poate face înainte de 2025, anul în care expiră actualele contracte tv.

Noul campionat ar urma să aibă 10 echipe olandeze şi 8 belgiene şi ar trebui să rivalizeze cu top 5 european: Premier League (Anglia), Serie A (Italia), La Liga (Spania), Bundesliga (Germania) şi Ligue 1 (Franţa).


Lotul Macedoniei de Nord pentru meciul cu România

UPDATE, 16 martie, ora 22:22 / Macedonia de Nord a anunţat lotul pentru meciurile din preliminariile CM 2022. Primul dintre acestea va fi la Bucureşti, pe Arena Naţională, contra României, pe 25 martie. Dintre cei 23 de jucători, nu lipsesc Goran Pandev (Genoa), Elmas (Napoli), Nestorovski (Udinese) sau Alioski (Leeds).

Portari: Stole Dimitrievsky (Rayo Vallecano, Spania), Damian Shishkovsky (Doxa, Cipru), Martin Bogatinov (Ethnikos, Cipru), Risto Yankov (Rabotnichki, Macedonia de Nord)

Fundaşi: Stefan Ristowski (Dinamo Zagreb, Croația), Visar Musliu (Fehervar, Ungaria), Egzon Beitulai (Shkendija, Macedonia de Nord), Kire Ristevski (Ujpest, Ungaria), Darko Velkovski (Rijeka, Croația), Ezgjan Alioski (Leeds, Anglia), Gjoko Zaikov (Charleroi, Belgia)

Mijlocaşi: Enis Bardhi (Levante, Spania), Arian Ademi (Dinamo Zagreb, Croația), Boban Nikolov (Lecce, Italia), Stefan Spirovski (AEK Larnaca, Cipru), Elif Elmas (Napoli, Italia), Tikhomir Kostadinov (Ruzomberok, Slovacia), Daniel Avramovski (Kayserispor, Turcia), Marjan Radeski (Pandev Academy, Macedonia de Nord), Ferhan Hasani (Partizani, Albania)

Atacanţi: Goran Pandev (Genoa, Italia), Ivan Trichkovski (AEK, Grecia), Ilija Nestorovski (Udinese, Italia), Aleksandr Trajkovski (Mallorca, Spania), Krste Velkoski (Sarajevo, Bosnia şi Herţegovina), Vlatko Stojanovski (Chambly, Franţa)


Rafael Nadal a renunţat la turneul de la Miami

UPDATE, 16 martie, ora 20:40 / Rafael Nadal, numărul 3 ATP, a renunţat să mai participe la Miami Open, un turneu ATP Masters 1000, programat între 24 martie şi 4 aprilie. Spaniolul are probleme medicale şi vrea să fie la 100% pentru sezonul european de zgură.

„Sunt trist să anunţ că nu voi juca la Miami. Trebuie să mă refac şi să fiu pregătit pentru sezonul pe zgură din Europa“, a precizat ibericul pe reţelele de socializare.

Nadal a avut probleme cu spatele încă din Australia, unde nu a jucat decât la turneul de Grand Slam, fiind învins de Tsitsipas în sferturi, cu 2-3 la seturi, după ce a condus 2-0.


Poli Iași promite să nu mai răspundă în războiul cu Ciprian Paraschiv

UPDATE, 16 martie, ora 13:40 / Consiliul Director al lui Poli Iași și-a propus să încheie războiul verbal cu Ciprian Paraschiv. Șefii moldovenilor nu vor să mai răspundă niciunui posibil atac venit din partea președintelui executiv.

„Consiliul Director al Politehnicii Iasi dorește să aducă la cunoștința suporterilor și opiniei publice faptul că de astăzi înainte nu va mai răspunde niciunui atac venit din partea celui care ocupă în prezent funcția de președinte executiv.

Noi, membrii Consiliului Director, am luat această decizie deoarece considerăm că, în momentul de față, echipa are nevoie de liniște, mai mult decât oricând. Și în consecință, de astăzi înainte ne vom canaliza toată atenția și toată energia pentru a ajuta atât staff-ul tehnic, cât și fotbalistii, în lupta pentru menținerea în primul esalon.

Dorim să facem publică poziția noastră, din respect pentru suporteri, mass-media și opinia publică, în general. Am ajuns în această situație din cauza unui management deficitar, pe care încercăm să îl corectăm prin tot ceea ce ne stă în puțină, fără a mai face alte reproșuri, care oricum sunt acum tardive.

Nu ne dorim acum decât să privim spre viitor deoarece trecutul nu mai poate fi schimbat. A fost de ajuns tot ceea ce s-a întâmplat și tot ceea ce s-a spus. Timpul vorbelor a trecut, acum trebuie să punem cu toții capul în pământ și să facem tot ce este omenește posibil să ieșim din această situație extrem de gravă. De astăzi începe greul, de astăzi începe, din punctul nostru de vedere, cursa contra cronometru pentru salvarea de la retrogradare!”, se arată în comunicatul emis pe site-ul oficial al lui Poli Iași.


Diță și-a depus candidatura la președinția Federației Române de Atletism

UPDATE, 16 martie, ora 13:19 / Fost medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing în proba maraton, Constantina Diță și-a anunțat candidatura la alegerile care vor avea loc în aprilie pentru șefia Federației Române de Atletism. În prezent, forul este condus de Florin Florea.

„Mi-am depus candidatura la președinția Federației Române de Atletism pentru că îmi doresc ca atletismul să redevină ambasadorul sportiv al României.
Vă mulțumesc pentru susținere și sunt convinsă că împreună putem readuce atletismul pe podiumul internațional”, a scris Constantina Diță pe contul oficial de Facebook.

Mi-am depus candidatura la președinția Federației Române de Atletism pentru că îmi doresc ca atletismul să redevină…

Publicată de Constantina Dita pe Marţi, 16 martie 2021


Antrenorul lui Dinamo Zagreb, condamnat definitiv la închisoare

UPDATE, 15 martie, ora 23:45 / Zoran Mamic, antrenorul principal al croaților de la Dinamo Zagreb, a primit o pedeapsă cruntă. El va trebui să meargă la închisoare timp de 4 ani și 11 luni! Și fratele su, Zdravko Mamic, președinte al clubului din capitala Croației, a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare. Cei doi au fost acuzați de evaziune fiscală și deturnare de fonduri în cazul transferului lui Luka Modric la Tottenham, din 2008. Decizia autorităților croate a venit cu doar trei zile înaintea returului dintre  Dinamo Zagreb și Tottenham, din optimile Europa League. În tur, englezii au câștigat la Londra cu 2-0. Mamic și-a anunțat demisia, conștient că nu mai poate scăpa de condamnare.


Junior Morais, ținta unei intrări criminale în Turcia

UPDATE, 15 martie, ora 19:12 / Fostul fundaș de la FCSB și Astra Giurgiu, Junior Morais, a jucat în Gaziantep – Denizlispor 2-0 și a fost victima unui atac extrem de dur al lui Ozer Ozdemir. Fundașul oaspeților a intrat cu talpa în gâtul brazilianului trecut și a văzut cartonașul roșu. Morais a primit îngrijiri din partea medicilor lui Gaziantep, dar a putut continua meciul.


Mihai Iosif îl înlocuiește pe Nicolae Grigore la Rapid

UPDATE, 15 martie, ora 18:10 / Rapid a anunțat că a renunțat la negocierile cu alți antrenori și a decis să apeleze la Mihai Iosif pentru a conduce echipa până la finalul sezonului. Cel care a antrenat alb-vișiniii și înaintea venirii lui Nicolae Grigore a acceptat să revină în Giulești și va încerca să promoveze în Liga 1.

„Am onoarea de a sta din nou pe banca Rapidului, din postura de antrenor principal al celei mai iubite echipe din România. Mi-aș dori ca întreaga suflare rapidistă să fie unită, pentru că trebuie să ne ducem îndeplinirea obiectivului până la capăt. Nu avem voie să cedăm nicio clipă în fața acestei situații grele și avem nevoie de voi toți alături de noi. Hai Rapid!”, a spus Iosif pentru site-ul FCRapid.ro.


Istvan Kovacs va arbitra Bayern Munchen – Lazio

UPDATE, 15 martie, ora 16:30 / Returul dintre Bayern și Lazio din optimile UEFA Champions League va fi arbitrat de Istvan Kovacs. Centralul în vârstă de 36 de ani va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, iar Ovidiu Hațegan va fi al 4-lea oficial. În camera VAR vor fi doi arbitri din Polonia, Pawel Gil și Tomasz Kwiatkowski.

Sezonul acesta, Kovacs a mai arbitrat două meciuri din grupele UEFA Champions League. Arbitrul din Carei a „fluierat” Lokomotiv Moscova – Bayern 1-2 și Zenit – Borussia Dortmund 1-2. Istvan Kovacs s-a aflat la centru anul acesta și în Europa League, în Braga – Roma 0-2.


Sărbătoare roș-albastră

UPDATE, 15 martie, ora 11:26 / Steliștii, fie suporteri ai clubului patronat de Gigi Becali, fie susținătorii Clubului Sportiv al Armatei (CSA), rememorează în această zi una dintre cele mai mari victorii din istoria roș-albaștrilor în Cupa Campionilor Europeni.

Pe 15 martie 1989, la București, Steaua surclasa cu un incredibil 5-1 formația suedeză IFK Goteborg, în manșa a doua din sferturile Cupei Campionilor Europeni. În tur a fost 1-0 pentru nordici, astfel că Steaua se califica en fanfare în semifinalele competiției, iar ulterior în ultimul act.

Eroul meciului cu IFK a fost legendarul Marius Lăcătuș care a reușit o triplă, celelalte goluri fiind marcate de Ilie Dumitrescu și Gabi Balint. La vremea aceea Steaua era antrenată de Anghel Iordănescu, iar pe gazonul stadionului Ghencea au evoluat S. Lung – D. Petrescu, Iovan, Bumbescu, Ungureanu – Rotariu, T. Stoica, Hagi, I. Dumitrescu (G. Balint) – Lăcătuș, Pițurcă (Negrău).


FC Nantes câștigă pe Parc des Princes! Eșec total surprinzător pentru PSG

UPDATE, 15 martie, ora 00:05 / FC Nantes a câștigat cu 2-1 pe terenul lui PSG! Proaspăt calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, echipa lui Mauricio Pochettino a deschis scorul prin Draxler, în minutul 42, dar Kolo și Simon au marcat în minutele 59 și 71 și au adus o victorie nesperată pentru „canari”. PSG este la trei puncte în spatele liderului Lille și se află la egalitate cu Olympique Lyon. Nantes s-a apropiat la doar un punct de locurile ce asigură menținerea în Ligue 1.


CSA Steaua a câştigat Cupa României la polo masculin

UPDATE, 14 martie, ora 22:01 / CSA Steaua – CSM Oradea a fost finala Cupei României de polo masculin, un meci între campioană şi deţinătoarea Cupei. Bucureştenii au preluat conducerea, 2-0 şi 3-1, dar orădenii au revenit la 3-3. Campionii s-au desprins din nou, 5-3 şi 6-4, dar au fost egalaţi la 6. Steaua a mai condus o dată, 7-6, dar egalarea a venit în ultimele secunde ale timpului regulamentar.

Totul s-a decis la aruncări de departajare. Negrean, Mihnea Gheorghe şi Fulea am marcat pentru Steaua, singurul care a ratat fiind Prioteasa. De partea cealaltă, Popoviciu şi Vlad Georgescu au transformat, iar Vătrai, Ţic şi Ramiro Georgescu au ratat.

Pentru Steaua este a 12-a Cupă, în timp ce Oradea rămâne cu 4, inclusiv cea de anul trecut, când CSM a câştigat la aruncări de departajare în faţa Stelei.


Ciclistul Primoz Roglic a pierdut cursa Paris-Nisa după două căzături în etapa finală

UPDATE, 14 martie, ora 22:00 / Slovenul Primoz Roglic conducea clasamentul cursei Paris-Nisa cu un avans de 52 de secunde înainte de etapa finală. Totuşi, în ultima rundă, Roglic a căzut de două ori, lucru care l-a făcut să piardă timp preţios. Prima dată s-a lovit la coapsa dreaptă, dar s-a urcat din nou pe bicicletă şi a prins plutonul din urmă. A doua oară a fost mai rău, s-a lovit pe stânga şi a fost nevoit să schimbe şi bicicleta. În ciuda unui efort considerabil, nu a mai putut să revină, iar titlul i-a revenit lui Max Schachmann. Etapa a fost cucerită de Magnus Cort.


România s-a făcut de ruşine: învinsă de Kosovo în preliminariile pentru Euro la handbal masculin

UPDATE, 14 martie, ora 20:00 / România a pierdut cu scorul de 25-30, pe teren propriu, în faţa naţionalei statului Kosovo, în etapa a patra a calificărilor pentru Campionatul European. Oaspeţii au avut 16-12 la pauză şi au câştigat şi repriza secundă cu 14-13. Este al doilea meci consecutiv în care naţionala noastră nu reuşeşte să se impună în faţa kosovarilor. În etapa precedentă, s-a terminat 23-23.

În urma înfrângerii de astăzi, Kosovo a depăşit România în clasament, graţie rezultatelor directe. Ambele formaţii au câte 3 puncte, după patru meciuri (se acordă două puncte la victorie). Grupa este condusă de Suedia, cu punctaj maxim (6 puncte din 3 partide), iar pe ultimul loc se clasează Muntenegru, două puncte din trei partide.

Pentru România, urmează jocul împotriva Suediei, pe 28 aprilie. „Tricolorii“ se pot califica dacă ocupă unul din primele două locuri sau este între cele mai bune 4 locuri 3 din grupe.


Teo Meluță s-a operat după ce și-a fracturat tibia și peroneul

UPDATE, 14 martie, ora 17:15 / Cea mai valoroasă fotbalistă din România, Teo Meluță, a fost operată în data de 13 martie. Ea a suferit o fractură de tibie și peroneu și a nu a avut altă alternativă pentru a se putea recupera. Meluță este internațională româncă și joacă pentru echipa feminină a elvețienilor de la FC Lugano.

„Ieri a fost una dintre cele mai urâte zile din viața mea de sportivă, fractură de tibie și peroneu. Astăzi privesc încrezătoare si plină de optimism la ceea ce urmează sa se întâmple, mă așteaptă un drum lung și greu, dar abia aștept sa revin pe terenul de fotbal refăcută complet și mult mai puternică decât eram înainte!”, a scris sportiva pe Instagram.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Teo Meluță (@teeeomeluta)


Nici un meci câștigat în 2021 pentru Monica Niculescu

UPDATE, 14 martie, ora 14:24 / Jucătoarea de tenis Monica Niculescu traversează un început de an extrem de dificil. Românca a pierdut cu 3-6, 4-6, în calificările turneului de la Sankt Petersburg și a înregistrat a șaptea înfrângere din tot atâtea meciuri disputate în 2021.

Adversara Monicăi, croata Ana Konjuh (numărul 401 WTA), a avut nevoie de doar o oră și 15 minute pentru a se impune într-o manieră absolută în fața sportivei noastre.

În calificările turneului WTA 500 de la Sankt Petersburg s-a mai înscris o româncă, Jaqueline Cristian, aceasta reușind să câștige primul meci, scor 6-1, 6-3 cu Natalja Kostic, din Serbia. Următoarea adversară pentru Jaqueline Cristian este rusoaica Alina Charaeva.


Marvin Hagler, cel mai bun boxer din anii 80 a murit

UPDATE, 14 martie, ora 12:06 / Fostul mare pugilist Marvin Hagler a murit, anunță Daily Mail. Publicația britanică menționează că fostul mare sportiv a murit la vârsta de 66 de ani, din cauza unor complicații apărute după vaccinarea împotriva COVID-19.

Sportiv și actor de film, Marvin Hagler a fost unul dintre cei mai mari boxeri ai lumii. Între 1980 și 1987 acesta și-a apărat de 12 ori centurile mondiale la categoria mijlocie, în versiunile WBA, WBC și IBF.

Sursa amintită menționează câteva dintre meciurile memorabile ale pugilistului american, împotriva unor adversari precum Sugar Ray Leonard, Thomas Hearns sau Roberto Duran. În cariera de profesionist, Marvin Hagler a disputat 67 de meciuri obținând 62 de victorii, din care nu mai puțin de 52 prin KO.


România a învins Portugalia la rugby

UPDATE, 13 martie, ora 21:10 / Naţionala de rugby a României a reuşit o victorie importantă în etapa a doua de Europe Championship, 28-27 pe terenul Portugaliei. „Stejarii“ au fost conduşi cu 17-9 la pauză, dar au punctat primi după reluarea jocului. Lusitanii s-au desprins la 27-14 în minutul 67, dar două eseuri, urmate de două transformări au adus victoria României. Pentru noi au punctat: Vlaicu din lovituri de pedeaspă (4, 21, 29), Savin (eseu, 49), Onuţu (eseu, 74), Plai (transformare, 75), Cojocaru (eseu, 80) şi Melinte (transformare, 80+1).

În meciul următor, România va întâlni Spania, pe 20 martie. „Stejarii“ au început competiţia cu o înfrângere în faţa Rusiei, 13-18 în deplasare.


Garbine Muguruza a câştigat turneul de la Dubai

UPDATE, 13 martie, ora 21:10 / Spanioloaica Garbine Muguruza este noua campioană de la turneul WTA Dubai. Ea a învins-o pe Barbora Krejcikova (7-6, 6-2) în finală. Pentru Muguruza este a treia finală a anului, după cele pierdute la Melbourne şi Doha, şi primul torfeu după aproape doi ani.

„E o mare realizare. Vin la acet turneu de mult și mereu am simțit că sunt aproape, dar nu suficient. Acum, în sfârșit, am câștigat trofeul și sunt foarte, foarte fericită după ce am pierdut câteva finale la rând“, a declarat spanioloaica la finalul partidei.


Alexandru Ciocan, noul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism

UPDATE, 13 martie, ora 21:10 / Alexandru Ciocan este noul preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism. El a fost ales cu 47 de voturi în Adunarea Generală a FRC. Alegerile s-au desfăşurat sub semnul acuzaţiilor reciproce ale celor două tabere.

Contracandidatul Szabolcs Sebestyen este considerat omul ministrului Tineretului şi Sportului Eduard Novak, fostul preşedinte al FRC. Novak a trimis la Adunarea Generală Corpul de Control al ministrului, directorul juridic al MTS şi o directoare din MTS, dar aceştia au fost evacuaţi din sală prin vot. Din partea MTS a asistat doar delegatul oficial al ministerului. Voci din lumea ciclismului acuză că actualul ministru ar fi dorit numirea candidatului său pentru a menţine controlul asupra FRC.

Totuşi, alegerile au fost câştigate de „opoziţie“, prin Alexandru Ciocan, care a promis „un sistem foarte transparent de calificare în echipa națională, un program susținut de promovare a ciclismului în țară, susținerea (chiar și numai verbală) a cluburilor existente în raport cu autoritățile locale, crearea de comisii și subcomisii formate din oameni implicați și cu coloană vertebrală, care să ușureze munca Consiliului de Administrare și, în același timp, să ofere o stare de încredere celor din afară, un program care să ofere stabilitate și continuitate unui copil, cadet, junior, U23, elite. La noi, până acum s-a cam mers după sistemul competiție – semn de întrebare – competiție – semn de întrebare – final de sezon. Avem posibilitatea să schimbăm acest lucru“.

Conform prezentării de la FRC, Alexandru Ciocan este zeci de titluri de campion naţional şi podiumuri în competiţiile autohtone. De asemenea, a participat în dese rânduri la Tururi ale României, Bulgariei şi Greciei, dar şi alte întreceri internaţionale.


Un hocheist rus, la un pas să sară cu maşina de la etajul al patrulea

UPDATE, 13 martie, ora 21:10 / Denis Kazionov, un hocheist profesionist din Rusia, a fost la un pas de moarte, după ce a ieşit cu maşina prin peretele unei parcări supraetajate. Rusul se afla în automobil cu soţia şi copilul său, când a pierdut controlul bolidului la etajul al patrulea al clădirii în care se afla. Din relatările presei locale, a declarat poliţiei că a pierdut controlul Porsche-ului Macan din cauza suprafeţei alunecoase.

Imaginile au devenit virale, iar Kazionov este fericit că a scăpat cu viaţă.

ADVERTISEMENT