Sporturi

Garbine Muguruza, declarații tari înaintea semifinalei cu Simona Halep: „Va fi o bătălie”

20.09.2020 | 10:45
Garbine Muguruza declaratii tari inaintea semifinalei cu Simona Halep Va fi o batalie
ADVERTISEMENT

Garbine Muguruza, declarații tari înaintea semifinalei cu Simona Halep de la Roma. Spanioloaica de 26 de ani se va înfrunta din nou cu Simona Halep într-un meci care va avea loc astăzi, începând cu ora 13:00. Partida contează pentru semifinalele turneului de la Roma.

Muguruza a învins-o pe Victoria Azarenka într-o semifinală foarte spectaculoasă, ce a durat mai bine de două ore. După 6-3, 3-6, 4-6, Muguruza (17 WTA) va avea ocazia să o întâlnească din nou pe Halep (2 WTA). Va fi cea de-a șaptea înfruntare dintre cele două.

ADVERTISEMENT

Câștigătoarea semifinalei va juca în finală cu învingătoarea dintre Marketa Vondrousova (19 WTA) și Karolina Pliskova (4 WTA). Ambele jucătoare sunt din Cehia.

Garbine Muguruza, declarații tari înaintea semifinalei cu Simona Halep. Se anunță un duel încins

Misiunea Simonei Halep de a ajunge în finala de la Roma nu va fi una deloc ușoară. Oponenta sa din semifinale, Garbine Muguruza, este una dintre cele mai periculoase jucătoare din circuit.

ADVERTISEMENT

Halep are, însă, două avantaje importante înaintea semifinalei. Ea este favorita numărul unu a turneului, iar în sfertul cu Putintseva nu a trebuit să fie prezentă pe teren decât 49 de minute. Asta pentru că jucătoarea de pe locul 30 în ierarhia WTA a abandonat rapid în setul 2.

Muguruza, în schimb, a avut mult de tras cu Victoria Azarenka și a reușit să o învingă după o confruntare care s-a încheiat după două ore și 21 de minute. La finalul meciului, jucătoarea din Spania a vorbit despre duelul cu Azarenka.

ADVERTISEMENT

„Știam că va fi un meci greu cu Azarenka. E o jucătoare bună, avea multă încredere și știam că o să fie o luptă grea. Mi-am așteptat șansa, deși ea a început foarte bine și a câștigat primul set. Am reușit să îmi păstrez cumpătul și mi-am propus să lupt din nou în al doilea set.

Când a venit oportunitatea mea, am fost cu mintea unde trebuie și am reușit să profit de șansă. În decisiv, totul a fost foarte strâns, dar am reușit să mă mențin agresivă și mi-am propus tot timpul să câștig. N-am avut niciodată senzația că o să eșuez”, a spus Muguruza într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea din Spania a vorbit și despre duelul pe care îl va purta contra lui Halep în semifinale și a anunțat că este pregătită de o nouă bătălie dură.

„E o semifinală, iar într-o semifinală te aștepți să dai tocmai peste acest tip de jucătoare. Va fi o bătălie. E o jucătoare foarte bună pe toate suprafețele, dar în special pe zgură, așa că mă aștept la încă o bătălie.

Acum înfrunt una dintre cele mai bune jucătoare și sunt încântată să fiu parte din acest duel. Am avut parte de un traseu foarte dificil, însă sunt încă aici și sper că mai am de jucat încă două meciuri”, a mai spus Muguruza.

Rome Day 6 | Garbine Muguruza Press Conference

“Had a tough draw, had tough matches, and I’m still here. I’m excited and I’m happy.”Garbiñe Muguruza is finding her focus at Internazionali BNL d'Italia.

Geplaatst door WTA op Zaterdag 19 september 2020

Statistica de dinaintea semifinalei

Pentru Simona Halep, adversara din semifinala de la Roma este una care mereu s-a dovedit a fi un oponent puternic. Pe de altă parte, românca are avantajul de a fi câștigat contra jucătoarei din Spania de fiecare dată când cele două s-au întâlnit pe zgură.

De șase ori s-au înfruntat cele două jucătoare, iar favorita numărul 1 de la Roma, conform site-ului WTA, a câștigat ambele dueluri disputate pe zgură, la Stuttgart în 2015 și Roland Garros în 2018. Muguruza s-a impus în celelalte patru jocuri, care s-au disputat pe suprafață de tip hard.

Ultimul meci dintre cele două a avut loc la ediția din acest an a turneului de Grand Slam din Australia. Muguruza a învins-o pe Halep cu 7-6, 7-5, iar de atunci Simona a câștigat toate cele 12 meciuri pe care le-a mai disputat.

 

ADVERTISEMENT
Tags: