Sporturi

Garbine Muguruza dezvăluie cheia victoriei cu Simona Halep: „Știam că primul set va fi crucial”

30.01.2020 | 13:04
Garbine Muguruza dezvaluie cheia victoriei cu Simona Halep Stiam ca primul set va fi crucial
ADVERTISEMENT

Garbine Muguruza a reușit să o elimine pe Simona Halep în semifinalele Australian Open, după un meci de peste două ore. Sportiva din Spania declară că tiebreak-ul din primul set a fost momentul care a decis soarta calificării în finală, iar condițiile în care a evoluat joi la Melbourne au fost dificile.

Garbine Muguruza, prima finală la Australian Open

Garbine Muguruza a reușit să ajungă în premieră în ultimul act al Australian Open, după ce a trecut, printre altele, de Elina Svitolina, Kiki Bertens și, în penultimul act, de Simona Halep, fără să cedeze vreun set.

ADVERTISEMENT

Sportiva din Spania, locul 32 WTA, declară că a avut de înfruntat un traseu dificil la Melbourne, nefiind inclusă pe lista capilor de serie, dar victoriile reușite cu jucătoarele din top 10 demonstrează că nivelul tenisului pe care îl joacă este ridicat.

Muguruza susține că primul set al meciului cu Simona Halep, câștigat la 8 în tiebreak, a decis soarta calificării în finală, fiind un moment cheie din punct de vedere psihologic, după ce ambele sportive au beneficiat de mingi de set.

ADVERTISEMENT

A fost un traseu dificil, nu în fiecare zi ajungi într-o finală de Grand Slam. Mereu am avut meciuri grele, lungi, cu Simona Halep, știam că va fi o zi cu temperaturi ridicate, condițiile au fost grele.

Nu m-am gândit la temperatură, doar am întrebat dacă va fi închis sau nu acoperișul, când am aflat că nu va fi tras mi-am spus că va trebui să înfrunt condițiile.

ADVERTISEMENT

În primul set a fost foarte echilibrat, am avut ambele mingi de set, a fost foarte disputat, știam că va crucial pentru meci primul set. Am încercat să rezist, mi-am fructificat șansele și am reușit să câștig.

Mă simt foarte bine, am câștigat meciuri cu jucătoare de top 10, e un semn că nivelul tenisului meu este ridicat”, a declarat Garbine Muguruza la conferința de presă.

ADVERTISEMENT

Sofia Kenin o așteaptă în finală

Sofia Kenin a reușit una dintre cele mai mari surprize ale acestui început de sezon din circuit feminin, eliminând-o în semifinalele Australian Open pe Ashleigh Barty, principala favorită.

În finala de la Melbourne, Garbine Muguruza și Sofia Kenin se vor întâlni pentru a doua oară în carieră, după confruntarea din sezonul trecut de la Beijing, câștigată de americancă cu 6-0, 2-6, 6-2.

Până în finală, Sofia Kenin a cedat un singur set, în optimile de finală, în fața lui Cori Gauff.

ADVERTISEMENT