News

Garda de Mediu, descinderi la biroul lui Clotilde Armand. Cetățenii din Sectorul 1, revoltați de problema gunoaielor

13.12.2020 | 09:46
Garda de Mediu descinderi la biroul lui Clotilde Armand Cetatenii din Sectorul 1 revoltati de problema gunoaielor
Garda de Mediu, descinderi la biroul lui Clotilde Armand. Cetățenii din Sectorul 1, revoltați de problema gunoaielor. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O nouă etapă în scandalul generat de criza gunoiului din Sectorul 1, administrație condusă de Clotilde Armand, s-a consumat în aceste zile. În scenă a intrat Garda de Mediu.

Instituția a intervenit în scandalul gunoaielor, după ce mai mulți cetățeni s-au revoltat de faptul că primarul Clotilde Armand nu acționează pentru soluționarea problemei devenită insuportabilă în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Încă de la începutul scandalului, edilul a încercat să se disculpe și să dea vina pe greaua moștenire lăsată în urmă de administrația Tudorache, pe compania Romprest sau pe primarul general Nicușor Dan. Clotilde susține că Primăria Sectorului 1 nu are banii necesari să le plătească, facturile restante fiind lăsate de administrația Tudorache.

Garda de Mediu intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Descinderi la biroul lui Clotilde Armand

Cum era de așteptat, scandalul gunoaielor din Sectorul 1 a luat amploare, iar Garda de Mediu a intervenit în urma revoltei mai multor cetățeni ai sectorului care nu mai suportă această situație.

ADVERTISEMENT

Astfel, echipe din cadrul Comisariatului Gărzii de Mediu a Municipiului București au efectuat verificări, inclusiv la administrația condusă în acest moment de Clotilde Armand, au confirmat pentru B1.RO reprezentanții Gărzii de Mediu.

Au fost verificate inclusiv contractele încheiate între Primăria Sectorului 1 și compania Romprest. Asta după ce compania nu mai ridică gunoiul aruncat la întâmplare de locuitorii Sectorului 1 pe domeniul public – depozitele necontrolate.

ADVERTISEMENT

“Se fac verificări în contextul situației de la Sectorul 1 cu deșeurile. Comisariatul Municipiului București face un control în acest sens. Este în desfășurare. El nu se desfășoară neapărat la Primărie.

E vorba de verificarea contractelor, a autorizațiilor, a documentelor, a întregii situații de acolo. Vor fi luate în considerare toate aspectele care țin de situația din Sector”, au precizat reprezentanții Gărzii de Mediu pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Care e poziția primarului

În toată această perioadă, Clotilde Armand a încercat să dea vina pe greaua moștenire lăsată în urmă de administrația Tudorache, pe compania Romprest sau pe primarul general Nicușor Dan. Primarul susține că Primăria Sectorului 1 nu are banii necesari să le plătească, facturile restante lăsate de administrația Tudorache.

Recent, Romprest a respins toate acuzațiile lansate de primarul sectorului 1 și a acuzat-o pe aceasta că vorbește în necunoștință de cauză. Societatea a menționat că sunt nevoiți să transmită un răspuns oficial împotriva acuzațiilor făcute cu lejeritate la adresa lor, scrie B1.ro.

”În cazul Contractelor de delegare a gestiunii unui serviciu public, tarifele sunt aprobate de către Autoritate, conform prevederilor contractuale, prin Act adițional la Contract, aprobat prin Hotărâre a Consiliului Local. Operatorul delegat este deci obligat să factureze prestația în baza acestor tarife aprobate legal, aflate în vigoare. Facturile sunt, deci, emise în deplină legalitate.

De asemenea, considerăm că, invocarea caracterului nelegal al unor acte aflate în vigoare, care au fost aprobate de către Autoritatea Locală prin organul deliberativ, Consiliul Local Sector 1, și contestarea acestora exced cadrului contractual în care Operatorul își desfășoară activitatea, subiectul fiind de competența instituțiilor abilitate în acest sens”, au explicat reprezentații companiei.

ADVERTISEMENT