Fotbal international

Gareth Bale revine la Tottenham pe un salariu imens. Culisele negocierilor dintre englezi și Real Madrid

16.09.2020 | 23:34
Gareth Bale revine la Tottenham pe un salariu imens Culisele negocierilor dintre englezi si Real Madrid
ADVERTISEMENT

Gareth Bale revine la Tottenham, după ce a căzut definitiv în dizgrația lui Zinedine Zidane. Galezul a ajuns pe Santiago Bernabeu în urmă cu șapte ani, când a fost transferat chiar de la echipa care acum îl vrea înapoi. Real este și ea de acord cu mutarea.

UPDATE 16 septembrie, ora 23:20 /  Presa engleză anunță că Real Madrid și Tottenham au ajuns la un acord pentru împrumutul lui Gareth Bale la formația antrenată de Jose Mourinho. Galezul va fi cedat gratis pe o perioadă de un an, iar Real și Tottenham vor suporta împreună salariul de 13 milioane de lire pe an.

ADVERTISEMENT

Între „galactici” și gruparea din Londra există o relație bună în ceea ce privește transferurile. În ultimii 12 ani, pe Bernabeu au fost transferați de la Tottenham Bale și Luka Modric, în vreme ce la Londra a ajuns Rafael van der Vaart, după două sezoane în care olandezul a jucat pentru Los Blancos.

Mutarea lui Gareth Bale înapoi la Spurs nu ar fi una surprinzătoare, mai ales că galezul ar avea șanse minime să mai facă parte din primul 11 al Realului, cât timp Zidane va fi antrenor. Presa din Spania a aflat toate dedesubturile negocierilor dintre englezi și „galactici”, care se află în căutare de resurse financiare pentru noi transferuri.

ADVERTISEMENT

Gareth Bale, aproape de revenirea la Tottenham. Lovitură dublă pentru Manchester United?

Modul în care Gareth Bale a ajuns să fie subiect de negocieri între Real Madrid și Tottenham este unul cu totul surprinzător. Deși despre revenirea galezului la Londra s-a discutat și în trecut, însă niciodată discuțiile nu au devenit serioase. Acum, însă, situația este cu totul diferită.

În timp ce negociau aducerea lui Sergio Reguilon de la Real Madrid, oficialii lui Tottenham, în frunte cu Daniel Levy, s-au gândit să le propună spaniolilor și un transfer care să îl implice pe Gareth Bale. Conducătorii de pe Bernabeu au fost încântați de ideea englezilor, iar Marca anunță că discuțiile merg foarte bine.

ADVERTISEMENT

Dacă Tottenham reușește să îl aducă pe Bale, atunci echipa lui Jose Mourinho ar da o dubă lovitură rivalilor de la Manchester United. „Diavolii roșii” l-au dorit și ei pe galez, însă acesta a refuzat să accepte un transfer pe Old Trafford deoarece ar fi vrut să se întoarcă la fosta sa echipă. Tottenham i l-a suflat lui United și pe Reguilon, fundașul stânga ce fusese convins de gruparea din Manchester.

Clubul de pe Old Trafford nu a ajuns, însă, la o înțelegere și cu Real Madrid care voia în schimbul fundașului stânga 30 de milioane de euro. De asemenea, „galacticii” voiau ca înțelegerea pentru Reguilon să includă și o clauză prin care ei să aibă prioritate în cazul unui viitor transfer.

ADVERTISEMENT

Dacă Manchester United a refuzat aceste condiții, Tottenham le-a acceptat și acum nu mai trebuie decât să îl convingă pe jucător să vină pe Tottenham Hotspur Stadium. În paralel, Daniel Levy și impresarul lui Bale, Jonathan Barnett, negociază cu Real Madrid și întoarcerea lui Bale. Spaniolii, care sunt în căutare de fonduri pentru noi transferuri, ar fi de acord cu o plată în rate făcută de Spurs, în funcție de performanțele pe care Bale le va avea în Anglia.

De ce a decis Bale să plece de la Real Madrid

Deși a fost printre jucătorii care au ajutat-o pe Real Madrid să câștige de patru ori trofeul UEFA Champions League în ultimii șapte ani, galezul nu se bucură de sprijinul fanilor echipei de pe Bernabeu și nu este apreciat nici de către Zidane. Bale nu este un tip care să arate pasiune pentru club și chiar s-a afișat în trecut cu un drapel al țării sale, pe care era scris mesajul „Țara Galilor, golf, Madrid. În această ordine”.

Atitudinea lui Bale a fost aspru criticată de către fanii Realului, iar Zidane l-a marginalizat și l-a folosit extrem de rar în sezonul precedent. Mai mult decât atât, galezul se antrenează acum separat de colegii săi, însă a luat în calcul ideea de a-și duce la bun sfârșit contractul valabil până în 2022.

Salariul fotbalistului de 31 de ani este unul deloc de neglijat. Acesta încasează 15 milioane de euro anual și nu ar fi fost deranjat să primească în continuare uriașa sumă, chiar dacă nu ar fi jucat deloc. Totuși, Bale consideră că mai are lucruri de demonstrat în fotbal și ar fi de acord să se întoarcă la echipa pe care o iubește, Tottenham.

ADVERTISEMENT