Fotbal international

Gareth Bale se justifică fanilor lui Tottenham de ce se întoarce la Real. ”Asta este ce trebuie să fac”

03.04.2021 | 14:21
Gareth Bale se justifica fanilor lui Tottenham de ce se intoarce la Real Asta este ce trebuie sa fac
ADVERTISEMENT

Atacantul galez, Gareth Bale, împrumutat de Real Madrid la Tottenham, nu vrea să rupă contractul cu gruparea madrilenă, înainte de termen, și i-a înfuriat pe fanii lui Spurs.

Galezul a devenit un star mondial în tricoul londonezilor, de unde a fost achiziționat de Real Madrid, pentru 101 milioane de euro, în vara anului 2013.

ADVERTISEMENT

Căzut în dizgrația antrenorului lui Real, Zinedine Zidane, atacantul a fost împrumutat la sfârșitul anului trecut la Tottenham, echipa pregătită de Jose Mourinho având și prima opțiune de transfer a galezului. Numai că Bale nu are de gând să rămână la Londra și a dat explicații de ce insistă să se întoarcă în capitala Spaniei.

Gareth Bale ține de contractul cu Real Madrid

De la întoarcerea la Tottenham, lui Gareth Bale îi merge de minute. A marcat 10 goluri în 25 de meciuri, în toate competițiile pentru Spurs, iar fanii visau la o revenire definitivă la gruparea din nordul Londrei. Însă, planurile suporterilor și cele ale fotbalistului sunt în contradicție totală.

ADVERTISEMENT

”Din punct de vedere legal, în contractul meu este prevăzut că trebuie să mă întorc la Real Madrid la finalul sezonului și asta am spus și eu, ceea ce nu cred că arată o lipsă de respect față de nimeni. Asta este ce trebuie să fac.

Real Madrid este clubul care mă deține iar eu am căzut de acord că voi fi împrumutat la Tottenham până la finalul sezonului și apoi mă voi întoarce. Acesta este planul până în acel moment”, s-a justificat Gareth Bale, într-o declarație preluată de platforma goal.com.

ADVERTISEMENT

Zinedine Zidane nu-l mai vrea la Real Madrid

În acest moment fotbalistul se află într-o situație ingrată. Antrenorul lui Real Madrid, Zinedine Zidane, a anunțat de mai multă vreme că galezul nu mai face parte din planurile sale, acesta fiind și motivul pentru care a fost împrumutat la Spurs.

În plus, la Real, Gareth Bale are cel mai mare salariu, 17 milioane de euro anual, iar oficialii de pe Santiago Bernabeu încearcă să facă economii pentru a putea transfera un jucător de top în această vară, le lista madrilenilor fiind Erling Haaland și Kylian Mbappe.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 31 de ani, golgheterul naționalei Țării Galilor este evaluat în acest moment la 20 de milioane de euro, sumă ce nu ar reprezenta o mare problemă pentru cluburile bogate, însă, salariul cerut de Bale, aproximativ 600.000 de euro săptămânal, este greu de acoperit chiar și de Tottenham Hotspur sau Real.

  • 101 milioane de euro a plătit în 2013 Real Madrid pentru transferul lui Gareth Bale de la Tottenham
ADVERTISEMENT