Fotbal international

Gareth Southgate a ascuns că e infectat cu COVID-19! Cum a încercat să se explice

17.11.2020 | 18:29
Gareth Southgate a ascuns ca e infectat cu COVID19 Cum a incercat sa se explice
ADVERTISEMENT

Gareth Southgate a reacționat după ce a fost acuzat că a ținut secret faptul că a fost infectat cu coronavirus. Selecționerul a recunoscut că a fost infectat, dar nu a avut simptome grave. 

Un alt scandal a izbucnit în Anglia pentru că selecționerul naționalei Gareth Southgate nu a spus că a fost pozitiv la COVID-19.

ADVERTISEMENT

Prezentatorul TV Piers Morgan a spus că s-a întâlnit cu selecționerul Angliei cu trei zile înainte ca acesta să fie depistat pozitiv la coronavirus și a zis că hotărârea selecționerului de a nu spune că a fost infectat este una rușinoasă.

”Nu a fost deloc plăcut”

În cadrul unei conferințe de presă, selecționerul Angliei a spus că a fost depistat pozitiv la coronavirus și a declarat că a avut simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

“Am avut virusul şi am fost suficient de norocos să nu fie atât de grav precum a fost la multe persoane din ţara noastră. Dar nu a fost deloc plăcut sau ceva ce alegi să ai. Totul este în regulă acum”, a spus Southgate, potrivit Independent.

Sursă mai sus menționată notează că antrenorul nu le-ar fi spus nici fotbaliștilor de la naționala Angliei despre rezultatul testului pentru coronavirus.

ADVERTISEMENT

Recomandarea englezilor pentru cei depistați pozitiv

Guvernul din Marea Britanie spune că oamenii care au simptome de coronavirus să “anunţe persoanele cu care au intrat în contact în ultimele 48 de ore că ar putea fi infectate cu noul coronavirus”.

Contactele înseamnă:

întâlnire față în față (la mai puțin de un metru), pentru orice perioadă de timp – chiar dacă e numai o discuție ori tușești în direcția celui cu care vorbești.

ADVERTISEMENT

întâlnire la mai puțin de 1 sau 2 metri pentru mai mult de un sfert de oră, inclusiv călătoria într-un vehicul mic.

Chiar dacă rezultatele testului pozitiv al selecționerului Angliei au sosit la 3 zile după evenimentul GQ, unde a discutat cu Piers Morgan – mai mult decât cele 48 de ore recomandate de guvern -, nu se știe când a început Gareth Southgate să aibă simptome, mai notează jurnaliștii englezi.

Southgate este selecționerul Angliei de pe 30 noiembrie 2016 și mai are conttract până pe 31 iulie 2022. Până acum a mai antrenat naționala sub 21 de ani a Angliei și Middlesbrough. 44 de meciuri a strâns pe banca primei reprezentative engleze.

Naționala Angliei a câștigat cu 3-0 amicalul cu Irlanda. Golurile au fost înscrise de Maguire, Sancho și Calvert-Lewin. Gareth Southgate a declarat că nu se știe sigur dacă turneul final de anul viitor va avea loc.

ADVERTISEMENT