Nicio categorie

Gareth Southgate a furat schemele din NBA, iar Anglia domină la fazele fixe

Autor: Eduard Nicolae Popa | 28.06.2018 | 08:26
Gareth Southgate a furat schemele din NBA, iar Anglia domină la fazele fixe

Anglia a impresionat prin apetitul ofensiv de la acest mondial. Selecționata „Albionului” are 8 goluri înscrise în două meciuri. Asta după ce selecționerul Gareth Southgate s-a inspirat din NBA și a furat schemele din baschetul nord-american, pe care le folosește la fazele fixe.

6 din cele 8 goluri ale Angliei din primele două meciuri au fost înscrise din faze fixe la acest Mondial. Inspirația din NBA se vede cel mai mult la golul lui John Stones din duelul cu Panama. Ashley Young, Harry Kane și Harry Maguire îi fac spațiu lui Stones, prin ceea ce în baschet poartă numele de „blocaj”.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a vizitat antrenamentele echipei de NBA Minnesota Timberwolves

Inspirația lui Gareth Southgate vine după ce în luna februarie a mers la meciul de NBA dintre Minnesota Timberwolves și Milwaukee Bucks. Southgate nu numai că a mers să vadă meciul de baschet, ci a și mers la un antrenament al gazdelor, unde tehnician este respectatul Tom Thibodeau, unul dintre cei mai buni tacticieni din liga de baschet nord-americană. Astfel, schemele pe care Southgate le-a „furat” din baschetul nord-american se văd acum la Campionatul Mondial din Rusia, scrie The Telegraph.

Pentru Anglia urmează acum duelul cu Belgia, din ultima etapă a fazei grupelor. Echipa care va obține victoria în meciul final va fi și cea care va câștiga Grupa G.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!