Sport

Gareth Southgate întârzie semnarea prelungirii contractului! Federația Engleză i-a oferit un salariu dublu, de 6 milioane de lire pe an!

Forul englez i-a dublat salariul lui Gareth Southgate după CM 2018, dar suma pare să nu fie suficientă pentru prelungirea contractului scadent după Mondiale. FA a dublat iar miza, dar răspunsul tehnicianului întârzie.
12.11.2021 | 13:57
Gareth Southgate intarzie semnarea prelungirii contractului Federatia Engleza ia oferit un salariu dublu de 6 milioane de lire pe an
ADVERTISEMENT

Anglia abordează meciurile decisive din preliminarii ca și România, cu o situație incertă privind viitorul selecționerului, Gareth Southgate întârziind semnarea prelungirii acordului. Este adevărat, există și diferențe între cele două cazuri.

După meciul cu Armenia, Mirel Rădoi a pus sub semnul întrebării prezența pe bancă și la un eventual baraj pentru Mondiale. Un obiectiv pe care-l putem atinge acum doar cu un pas greșit al Macedoniei de Nord. În replică, acordul lui Southgate expiră doar după Mondialul din Qatar. La care Anglia este greu de crezut că nu va ajunge direct.

ADVERTISEMENT

Gareth Southgate amână negocierile

Gareth Southgate a dus selecționata Three Lions în semifinalele Cupei Mondiale 2018 și în finala Euro 2020. Și, potrivit acordului în vigoare cu FA, va conduce echipa până la finele Cupei Mondiale. Competiție programată iarna viitoare, în Qatar. Dar după?

Tehnicianul în vârstă de 51 de ani nu a fost dispus să se așeze la masa negocierilor. Și a găsit orice portiță pentru a-și atinge obiectivul. Inclusiv acela că echipa nu este încă oficial calificată. Demers în care a fost ”ajutat” de Ungaria, cu remiza de pe Wembley, de la precedenta secvență din preliminarii.

ADVERTISEMENT

Urmează acum meciurile cu Albania, acasă, și San Marino, în deplasare. Având trei puncte în plus față de Polonia, englezii au nevoie de un succes și o remiză pentru a merge sigur în Qatar. Ba le este suficientă și o singură victorie, dacă polonezii nu iau șase puncte sau nu refac deficitul de golaveraj.

Este limpede însă că o ratare a calificării ar reprezenta nu doar o imensă surpriză. Ci și o umilință majoră pentru fotbalul englez. O situație pe care, fie și dacă vrea să dea un alt curs carierei, Southgate nu o poate gira.

ADVERTISEMENT

6 milioane de lire pe an, dublul actualului contract, este propunerea FA

La momentul investirii sale, în 2016, Gareth Southgate a fost plătit cu 1,8 milioane de lire sterline pe an. Apoi, după ce echipa a ajuns în semifinalele Cupei Mondiale din 2018, federația a plusat. Și a început să încaseze câte 3 milioane pe an. Cu excepția anului trecut. Când a acceptat o reducere de un milion, ca urmare a pandemiei.

Deși acordul expiră după terminarea Cupei Mondiale 2022, Mark Bullingham, șeful executiv al forului englez, a demarat negocierile pentru un nou contract încă din timpul Euro 2020. Southgate a amânat tratativele, pentru sfârșitul campaniei. Iar acestea ar trebui să se poarte de luni încolo.

ADVERTISEMENT

Potrivit The Sun, FA este dispusă să dubleze suma, la 6 milioane de lire pe an. Astfel că ar egala suma care reprezintă un record pentru fotbalul englez, stabilită de Fabio Capello.

Renunță la națională pentru Premier League?

Oamenii din jurul său încearcă să-l convingă să rămână pentru încă doi ani, până după Euro 2024 din Germania. Și jucătorii și l-ar dori în continuare. Căpitanul naționalei, Harry Kane, a precizat: ”Mi-ar plăcea să rămână. Este un tehnician excelent, iar rezultatele vorbesc de la sine. Semifinala la Campionatul Mondial și finala Euro arată că suntem pe drumul cel bun. Dar totul ține de FA și decizia lui personală. Vom vedea cum vor evolua lucrurile”.

Însă cei din forul englez se tem că nu banii sunt importanți pentru tehnician. La finele lui 2022, după Mondialul din Qatar, va avea șase ani pe banca Angliei. O perioadă suficient de lungă pentru a se putea gândi la noua provocare. Își dorește să antreneze în Premier League, acolo unde singura sa experiență, cu Middlesbrough, s-a terminat cu demiterea sa.

”Un lucru este cert. Nu o să fiu nicicând indispensabil. Sunt cinci sau șase manageri englezi care ar putea avea acest job”, este declarația lui Southgate care alimentează temerile. Și care sporește interesul pentru negocierile de săptămâna viitoare.

ADVERTISEMENT