Fotbal intern

Gareth Southgate crede în șansele României în barajul din Liga Națiunilor: „Aveți jucători de mare viitor” + „E un lucru mare că Florinel Coman este urmărit de City”. EXCLUSIV

30.11.2019 | 21:09
Gareth Southgate crede in sansele Romaniei in barajul din Liga Natiunilor Aveti jucatori de mare viitor  E un lucru mare ca Florinel Coman este urmarit de City EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

România a găzduit tragerea la sorți a grupelor Campionatului European din vara anului viitor. După evenimentul din București, Gareth Southgate, selecționerul Angliei, a vorbit pentru FANATIK despre posibila calificare a „tricolorilor” la EURO și a ținut să laude evoluția, sub comanda lui Mirel Rădoi, a jucătorilor de la naționala de tineret.


  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,25 este cota pentru „2” la meciul Islanda – România. Vezi toate cotele aici!

ADVERTISEMENT

Gareth Southgate crede în viitorul fotbalistic al României

Prezent la tragerea la sorți pentru EURO, Gareth Southgate a declarat pentru FANATIK că România are mulți jucători de mare viitor, scoțând în evidență evoluțiile de la Campionatul European de tineret din Italia și San Marino, unde „tricolorii mici” au învins Anglia, scor 4-2, în grupe. De asemenea, Southgate speră ca România să ajungă la turneul final al  EURO 2020.

E foarte bine că s-a organizat la București tragerea la sorți, totul a fost perfect, m-aș bucura ca România să se califice la turneul final, ar fi o ocazie unică pentru fanii români să-și vadă echipa pe viu la un astfel de eveniment, vă doresc mult succes la baraj! Aveți o echipă de tineret foarte bună. Aveți jucători de mare viitor!

ADVERTISEMENT

Am văzut meciurile de la EURO din Italia și San Marino, inclusiv cel cu Anglia. Pe Florinel Coman nu-l știu, trebuie să recunosc că am urmărit jucătorii englezi de la tineret, dar dacă scouterii lui Manchester City vor să-l propună pentru transfer e un lucru mare”, a declarat Gareth Southgate pentru FANATIK.

Islanda, primul obstacol în calea către EURO

După ce a încheiat pe locul patru în grupa preliminară, România trebuie să treacă de barajul din Liga Națiunilor pentru a obține calificarea la turneul final al EURO 2020. Primul adversar, din semifinală, este Islanda, meci ce se va juca în țara nordică pe 26 martie.

ADVERTISEMENT

În cazul unui succes, selecționata lui Mirel Rădoi va întâlni Ungaria sau Bulgaria în meciul decisiv pentru calificare. Dacă ajunge la EURO, România va juca în grupă împotriva Olandei, Ucrainei și Austria.