Sport

Gareth Southgate, după victoria cu Danemarca: „Am simţit că vom ajunge în finală. Vrem să creăm amintiri pentru Anglia“

Anglia s-a calificat în finala Euro 2020, după 1-1 cu Danemarca. La finalul jocului, Gareth Southgate a fost bucuros şi mândru de elevii săi.
08.07.2021 | 02:22
Gareth Southgate dupa victoria cu Danemarca Am simtit ca vom ajunge in finala Vrem sa cream amintiri pentru Anglia
ADVERTISEMENT

Anglia – Danemarca s-a terminat 2-1 după reprizele de prelungire, iar englezii vor juca în prima finală de turneu final după 55 de ani. Precedenta a fost în 1966, tot pe Wembley, unde vor întâlni Italia pe 11 iulie.

La finalul partidei cu Danemarca, selecţionerul Gareth Southgate a vorbir despre momentul istoric pe care l-au reuşit jucătorii săi

ADVERTISEMENT

„Sunt atât de mândru de jucători. E un moment incredibil şi mă bucur că iau parte la el. Fanii au fost incredibili toată seara. Ştiam că nu va fi uşor. Uşor a fost la Roma. Le-am spus jucătorilor că trebuie să fim puternici şi că trebuie să revenim dacă se întâmplă ceva şi exact asta am făcut“.

Despre faza penalty-ului: „Sincer, nu am revăzut faza. Mi s-a părut că Raheem a fost un ghimpe în apărarea lor tot meciul“

ADVERTISEMENT

Despre execuţia lui Kane: „Nu există nimeni pe care să-l fi vrut în locul lui, dar a avut în faţă un portar mare. Din fericire, nu a contat că a ratat“

„Am simţit că vom ajunge în finală, dar ştiam că va fi o luptă diferită. Danemarca este una dintre formaţiile subestimate şi ne-a făcut multe probleme“.

ADVERTISEMENT

„După ce am aşteptat atât timp să trecem de o semifinală, jucătorii – mai ales dacă ţinem cont de experienţa internaţională redusă pe care o au unii dintre ei – au făcut o treabă incredibilă“.

„Cel mai plăcut sentiment este că am oferit fanilor şi ţării o seară fantastică, iar drumul nostru continuă încă patru zile“.

ADVERTISEMENT

„La Moscova, am suferit după o noapte ca aceasta, iar acum ne-am luat revanşa“.

Dacă vor sărbători: „Jucătorii au sărbătorit deja, nu? A fost haos pe teren şi eu am fost în mijlocul lor. Trebuie să ne bucurăm că am ajuns în finală, dar mai avem un mare obstacol de depăşit“.

„Italia este o echipă foarte bună. Aşa mi s-a părut în ultimii doi ani. Este într-o formă ieşită din comun şi au războinici în apărare care au trecut prin orice. Va fi un meci mare şi-l aşteptăm cu nerăbdare“.

„Am avut trei partide memorabile la rând. Am spus deja că vrem să creăm amintiri pentru ţara noastră. Cei tineri cred că este mereu aşa, dar a trebuit să le spun lui Saka şi Bellingham că nu întotdeauna merg lucrurile în acest fel“.

„Finalele există pentru a fi câştigate. Vom strânge rândurile şi ne vom pregăti aşa cum trebuie. Trebuie să ne revenim. Acest meci a dus la un consum mare atât mental, cât şi fizic. Şi Italia a avut parte de acelaşi lucru, dar a beneficiat de o zi în plus de odihnă“, a spus Gareth Southgate la finalul semifinalei cu Danemarca.

ADVERTISEMENT
Tags: