Sport

Gareth Southgate s-a luat de fanii Angliei inaintea amicalului cu România: ”Mi se pare ciudat”

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, și elevii săi din naționala Abionului nu sunt în cele mai bune relații cu fanii Albionului.
05.06.2021 | 19:12
Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, și elevii săi din naționala Abionului nu sunt în cele mai bune relații cu fanii Albionului.
ADVERTISEMENT

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, a mărturisit că se așteaptă că fanii britanici să continue să-și apostrofeze favoriții și la meciul cu România, așa cum au făcut-o și la amicalul precedent cu Austria.

Echipele naționalele ale Angliei și României se întâlnesc duminică, de la ora 19:00, într-o partidă amicală găzduită de arena Riverside din Middlesbrough.

ADVERTISEMENT

Ce îi deranjează pe fanii englezi și cum a reacționat Gareth Southgate

La precedentul amical al Angliei, 1-0 cu Austria, disputat tot la Middlesbrough, jucătorii și staff-ul naționalei din Albion au avut surpriza să fie huiduiți de suporteri, după ce au îngenuncheat la începutul partidei în semn de solidaritate cu victimele rasismului.

”Unii oameni decid să facă anumite lucruri. Noi suntem uniți. Suntem dedicați unul altuia și echipei. Suntem hotărâți să facem pe tot parcursul turneului acest gest. Jucătorii sunt sătui de subiectul ăsta, cred că nu vor mai primi întrebări pe tema asta.

ADVERTISEMENT

Daca se întâmplă să fie huiduiți, se întâmplă. Vocile lor s-au auzit, fotbaliștii vor să transmită un mesaj. Vor să discute de fotbal și atenția să fie pe fotbal la acest turneu final. Am avut o întâlnire cu jucătorii, a fot productivă.

Am vrut să îi reprezint cât de bine se poate, de aia am cerut să discutăm. Sunt alte lucruri pe care trebuie să ne concentram. În acest moment, vrem ca discuția să fie despre fotbal.

ADVERTISEMENT

Vom continua să îngenunchem înaintea jocurilor. Unele elemente din tribuna vor continua să huiduie. Mi se pare ciudat să îi huidui pe jucătorii naționalei tale”, a răbufnit Gareth Southgate.

Ultimul meci test pentru Anglia înaintea debutului la EURO 2020

Întâlnirea cu România este ultima verificare pentru Gareth Southgate și naționala Angliei înaintea debutului la EURO 2020. În primul meci din cadrul Turneului Final, englezii vor întâlni, la sfârșitul săptămânii viitoare, la Londra, vicecampioana lumii, Croația.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când România a întâlnit Anglia se întâmpla la Euro 2000, în faza grupelor, atunci când tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în sferturi.

Palmaresul României în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.

În ciuda statisticii defavorabile naționalei lor, jurnaliștii din Anglia consideră că amicalul contra României va fi doar un galop de sănătate pentru băieții lui Gareth Southgate.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT