Sport
notix pixel id

Gareth Southgate rămâne selecționerul Angliei. Pe ce perioadă se întinde noul contract

Federația engleză de fotbal a decis să meargă în continuare pe mâna lui Gareth Southgate. Actualul selecționer al Angliei a primit un nou contract și de la el se așteaptă câștigarea unui nou trofeu.
22.11.2021 | 16:37
Gareth Southgate rămâne selecționerul Angliei. Pe ce perioadă se întinde noul contract
Gareth Southgate, selecționerul Angliei. Sursă Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Gareth Southgate este selecționerul Angliei din 2016 și cel puțin încă trei ani va rămâne pe banca selecționatei din Albion, conform noului contract.

Performanțele obținute în ultimii ani cu ”Leii britanici” l-au transformat pe Southgate cel mai de succes selecționer de la Sir Alf Ramsey încoace.

Pe urmele lui Sir Alf Ramsey

Gareth Souhtgate este deja la al treilea mandat pe banca Angliei și va rămâne selecționerul ”Leilor” pentru cel puțin încă o campanie de calificare.

ADVERTISEMENT

Rezultatele obținute de prima reprezentativă din Albion, sub conducerea lui Southgate i-au convins pe oficial FA (Federation of Albion) să-i ofere o prelungire de contract valabilă până în 2024.

Asta înseamnă că Southgate va lupta pentru Cupa Mondială, în 2022, dar și pentru trofeul european dedicat echipelor naționale în 2024.

ADVERTISEMENT

De altfel, semifinala de Cupă Mondială din 2018 și finala Campionatului European din acest an l-au transformat pe Garteh Southgate în cel mai de succes selecționer al Angliei.

Southgate este devansat într-un ”clasament” al FA doar de Sir Alf Ramsey, cel care cucerea cu Anglia Cupa Mondială în 1966, singurul trofeu major din istoria echipei naționale a ”Leilor”.

ADVERTISEMENT

Anglia printre favoritele la câștigarea Cupei Mondiale din 2022

Naționala lui Gareth Southgate s-a calificat fără eșec la turneul final al Cupei Mondiale de fotbal găzduită anul viitor de Qatar și, măcar după ultimele rezultate este una dintre favoritele la câștigarea trofeului.

În această vară Anglia a fost aproape de cucerirea titlului de campioană a Europei. S-a calificat în finală fără eșec, dar a pierdut trofeul în fața Italiei, la lovituri de departajare.

ADVERTISEMENT

”Sunt încântat că eu şi Steve (Steve Holland, secundul lui Gareth Southgate – n.r.) am reuşit să ne prelungim şederea. Avem o mare oportunitate în faţa noastră şi ştiu că jucătorii şi fanii sunt cu toţii încântaţi de ce ar putea realiza această echipă în viitor”, a declarat Southgate.

6 milioane de lire sterline, anual, este valoarea contractului oferit de FA lui Gareth Southgate

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik