Sport

Gareth Southgate, sub presiune înainte de Anglia – România! Ce i-au transmis jurnaliştii englezi

Selecționerul Angliei, Gareth Southgate, nu are liniște înaintea amicalului cu România. Jurnaliștii din Regat îi cer să rupă blestemul rezultatelor nefavorabile în întâlnirile cu tricolorii.
06.06.2021 | 16:35
Gareth Southgate sub presiune inainte de Anglia  Romania Ce iau transmis jurnalistii englezi
ADVERTISEMENT

Întâlnirea Anglia – România, programată duminică, de la ora 19:00, este ultima verificare pentru Gareth Southgate și naționala Albionului înaintea debutului acesteia la EURO 2020.

Istoricul întâlnirilor directe dintre cele două reprezentative este favorabil tricolorilor, iar presa din Anglia i-a cerut imperativ lui Southgate și fotbaliștilor lui să rupă acest blestem.

ADVERTISEMENT

De când nu a mai învins-o Anglia pe România

Ultimul succes al Angliei în fața României datează tocmai din 1970, de la Cupa Mondială. De atunci şi până azi s-au disputat alte 7 partide între cele două naționale, niciodată englezii nereușind să-i învingă pe tricolori.

Acest blestem trebuie rupt, titrează jurnaliștii din Regat, care au acordat spații ample întâlnirii de duminică, de la Middlesborough.

ADVERTISEMENT

”Gareth Southgate va dori ca ultimul meci înainte de EURO 2020 să fie perfect, o prestație bună, fără accidentări și, cel mai important, o victorie de moral înainte de meciul cu Croația.  

Măcar dacă am fi avut un palmares pozitiv contra României… Gareth, au trecut 51 de ani de când Anglia nu a ieșit victorioasă din acest duel. La Campionatul Mondial din 1970, golul lui Geoff Hurst a decis victoria cu 1-0”, este mesajul transmis lui Gareth Southgate de către transmis jurnaliștii de la Daily Mail.

ADVERTISEMENT

În primul meci din cadrul Turneului Final, englezii vor întâlni, la sfârșitul săptămânii viitoare, la Londra, vicecampioana lumii, Croația.

De cine se tem jurnaliștii englezi

Sursa citată a menționat și numele fotbaliștilor români pe care îi consideră capabili să pună probleme echipei lui Southgate. Ianis Hagi este principalul pericol în viziunea celor de la Daily Mail.

ADVERTISEMENT

”Vedeta României este Ianis Hagi, jucătorul lui Rangers, fiul fostului căpitan, Gheorghe Hagi. Vlad Chiricheș, fost la Tottenham, și George Pușcaș, de la Reading, sunt și ei nume pe care fanii englezi le cunosc”, a conchis jurnaliștii.

Ultima dată când România a întâlnit Anglia se întâmpla la Euro 2000, în faza grupelor, atunci când tricolorii se impuneau cu 3-2 și obțineau calificarea în sferturi.

Palmaresul României în fața britanicilor este pozitiv. Din 11 întâlniri ne-am impus în 3, alte 6 s-au încheiat la egalitate, iar Anglia a câștigat de două ori.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,65 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” la meciul Anglia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: