Fotbal international

Gareth Southgate trage un semnal de alarmă: „Nu putem fi siguri că EURO se va ține”

10.10.2020 | 13:33
Gareth Southgate trage un semnal de alarma Nu putem fi siguri ca EURO se va tine
ADVERTISEMENT

Gareth Southgate, selecționerul naționalei Angliei, este îngrijorat în privința organizării Campionatului European, amânat pentru vara anului viitor.

El a subliniat că, în contextul actual al pandemiei, nu se poate afirma cert că acest turneu final va avea loc anul viitor și că acest lucru depinde foarte mult de evoluția numărului de cazuri confirmate cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Southgate a vorbit și despre faptul că Anglia reprezintă una dintre gazdele Campionatului European și a analizat nivelul de pregătire al țării sale.

Gareth Southgate, selecționerul Angliei: „Nu putem fi siguri că EURO se va ține”

Gareth Southgate este îngrijorat în privința EURO 2021 și nu știe în ce măsură acest turneu se va ține sau ce schimbări va presupune organizarea acestuia anul viitor.

ADVERTISEMENT

„Nu poți afirma cert că EURO se va ține anul viitor, de asemenea nu poți spune cu siguranță că acest lucru se va întâmpla în formatul în care ne așteptăm. Speri că acest lucru se va întâmpla, indicatorii arată că primăvara viitoare lucrurile vor arăta puțin mai bine și cred că, în general, predicțiile de pâna acum au fost destul de corecte”, a declarat selecționerul conform Reuters.

Selecționerul este sigur că Angila este capabilă să găzduiască partidele care i-au fost alocate, inclusiv semifinalele și finala. Mai mult, acesta crede că nu ar fi o problemă ca țara sa să se implice dacă se va decide că numărul țărilor-gazdă trebuie redus.

ADVERTISEMENT

„Cu siguranța vom fi capabili să găzduim, putem ține multe meciuri pe Wembley dacă este cazul. Nu cred că acest lucru se va schimba, dar este o necunoscută în legătură cu modul în care formatul competiției va arăta, în cele din urmă”, a adăugat Southgate.

Anglia, marea favorită la câștigarea turneului

Echipa antrenată de Gareth Southgate este, în opinia specialiștilor, marea favorită la câștigarea Campionatului European de anul viitor. Analiștii consideră că Anglia are cele mai mare șanse să se impună la următorul turneu final, urmată de Franța, Belgia, Olanda, Germania, Spania, Italia și Portugalia.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă la ediția din 2016, câștigată de Franța, englezii s-au oprit în optimi, eliminați de Islanda cea care ne-a lăsat fără șanse la calificare pentru turneul de anul viitor, prestațiile tinerilor jucători englezi îi fac pe analiști să creadă că Anglia va avea un turneu final mult mai bun decât precedentul.

ADVERTISEMENT
Tags: