News

Garry Kasparov este convins că soarta lui Vladimir Putin e pecetluită: ”Nu va muri în propriul său pat”

Legendarul jucător de șah Garry Kasparov, un critic al președintelui rus Vladimir Putin, este sigur că soarta dictatorului rus este decisă. Fostul mare campion spune că acesta ”nu va muri în propriul său pat”.
20.04.2022 | 10:03
Garry Kasparov este convins ca soarta lui Vladimir Putin e pecetluita Nu va muri in propriul sau pat
Opozantul regimului de la Kremlin, legendarul Garry Kasparov, anticipează sfârșitul lui Vladimir Putin. Sursa foto: EPA/Filip Singer
ADVERTISEMENT

Într-o perioadă în care Rusia atacă în forță Ucraina, provocând daune majore și multe victime, un rus legendar îi anunță sfârșitul lui Vladimir Putin.

Opozantul regimului de la Kremlin, legendarul Garry Kasparov, anticipează sfârșitul lui Vladimir Putin

Fostul campion mondial la şah Garry Kasparov, cunoscut disident sovietic şi oponent al regimului de la Kremlin, a spus că soarta președintelui rus Vladimir Putin este deja pecetluită.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acordat în presa de peste ocean, Kasparov a prognozat faptul că dictatorul de la Moscova are șanse să fie lichidat chiar de propriul anturaj.

”Este evident că (n.r. Vladimir Putin) nu va muri în propriul său pat. Asta dacă nu este otrăvit în propriul său pat. Soarta lui este pecetluită, cred că cel mai sigur va acționa anturajul său atunci când situația va deveni critică.

ADVERTISEMENT

Probabilitatea acestui lucru pare cea mai mare dintre celelalte opțiuni. Pentru Putin, nu există viață dincolo de această putere infinită. Această putere se bazează pe aura sa de invincibilitate și impunitate, iar războiul din Ucraina va pune capăt acestei aură”, a spus Kasparov, potrivit TopNews.

Garry Kasparov: ”Ucraina îl va îngropa pe Putin politic, apoi fizic”

Declanșarea războiului din Ucraina este echivalentă cu finalul lui Putin: ”Ucraina îl va îngropa pe Putin mai întâi politic, apoi fizic”, mai spune Kasparov.

ADVERTISEMENT

”Istoria nu va inventa nimic nou. Acesta este de fapt prăbușirea statalității Rusiei și căutarea unui țap ispășitor, care se dovedește a fi un dictator.

Nu știu cum se va face acest lucru. Dar este absolut evident că Ucraina îl va îngropa pe Putin mai întâi politic, apoi fizic”, a spus Kasparov.

ADVERTISEMENT

Garry Kasparov a mai adăugat că, după sancțiunile împotriva Rusiei, pentru Putin va deveni din ce în ce mai dificil să ascundă eșecurile pe frontul ucrainean. Fostul mare campion de șah este de părere că vor exista premise pentru a da vina pe Putin pentru întregul dezastru.

ADVERTISEMENT