News

Garsoniera de 11 mp din Cluj, ”depășită” de o garsonieră din Londra. E incredibil cum arată dușul și unde l-au montat. Foto

Jurnaliștii britanici au transformat o garsonieră din centrul Londrei într-un subiect care aduce aminte de celebra garsonieră de 11 mp din Cluj-Napoca, scoasă la închiriere pentru 200 de euro.
04.09.2022 | 23:11
Garsoniera din cartierul Pimlico a fost scoasă la închiriere pentru 1.300 lire sterline. Foto: Rightmove/Foxton – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Garsoniera de 11 mp din cartierul Gheorgheni (Cluj-Napoca) a devenit subiect viral la începutul lunii februarie. În plus, a fost subiect de glume și bancuri pe Internet.

Garsoniera din centrul Londrei e prezentată ca un chilipir

La acea situație s-a ajuns din cauza spațiului de locuit și a prețului cerut de proprietar pentru chirie: 200 de euro. În cele din urmă, garsoniera din Cluj a fost închiriată și ulterior a fost scoasă la vânzare.

ADVERTISEMENT

În prezent, prețul cerut pentru 11 mp în cartierul Gheorgheni variază între 30.000 și 33.000 euro. Părea greu de crezut că pe piața imobiliară din Europa poate exista o garsonieră mai inconfortabilă decât cea scoasă la închiriere în Cluj, dar garsoniera găsită de jurnaliștii britanici în centrul Londrei arată altceva.

Conform mirror.co.uk, garsoniera din cartierul Pimlico, situat în centrul Londrei, în apropierea Tamisei, a fost scoasă la închiriere pentru 1.300 de lire sterline. În anunț se spune că este dotată cu o bucătărie mică și are “toaletă și duș ascunse”.

ADVERTISEMENT

Bine gândit mesajul. Te face curios și lasă senzația că acolo chiar există toate condițiile normale de locuit într-un astfel de spațiu. Totuși, când se intră în locuință, bucătăria compactă își pierde brusc sensul, iar dușul și toaleta nu apar în cadru.

Unde ați mai văzut toaletă și duș ascunde în dulap?

Chiar au fost bine ascunse. Unde? Asta ar putea întreba viitorul chiariaș. În dulapul de lângă pat. Da, chiar acolo. Desigur, pentru a se putea spăla, o persoană are nevoie de fizic de balerin.

ADVERTISEMENT

Totuși, nici așa nu este sigur că se va spăla fără să provoace o inundație. Și apoi, unde se duce tot aburul? Unde se duce toată umezeala? Întrebări legitime, mai ales în contextul unui preț de 1.300 lire sterline, cât costă chiria lunară.

Camera este închiriată prin intermediul Foxtons, pe Rightmove, și a atras atenția pe rețelele de socializare. În anunțuri, garsoniera este descrisă în felul următor:

ADVERTISEMENT

Garsoniera din Cluj parcă e mai atractivă

Garsonieră luminoasă la parter, în stare excelentă și care se mândrește cu o bucătărie compactă, o baie și un duș ascunse. Situată într-o locație excelentă, aproape de Victoria.” Bucătăria compactă descrisă de Foxtons este un cuptor cu microunde și un frigider mic.

Există o suprafață mică care are spațiu suficient pentru a pune un ceainic, dar atât. Privind-o, garsoniera de 11 mp din Cluj parcă era mai generoasă, așa cum se poate vedea în videoclipul încărcat pe YouTube.

Mai departe, ușile dulapului se deschid pentru a dezvălui zona de spălare, dar cu ele în acea poziție nu se poate intra în toaletă, ascunsă undeva în partea laterală a patului.

Londonezii nu s-au putut abține și au lansat numeroase comentarii ironice la adresa garsonierei cu baia și toaleta în dulap. Cam așa s-a întâmplat și în cazul celei din Cluj… Mai departe, ar fi interesant de urmărit cine se va muta, totuși, în garsoniera din cartierul Pimlico.

 

ADVERTISEMENT
Tags:
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost...
„Ce a fost ăsta?!” Reacțiile soților Șucu în timpul meciului. Momentul a fost filmat.„Mamă, dar...”
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după...
Momente cum rar se văd, în SuperLigă! A ”spart” banca de rezerve după ce a fost schimbat. Ce a făcut antrenorul
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată...
„E greu să găsești un bărbat”. Țara care are cea mai scăzută rată a natalității. De ce le este frică femeilor să devină mame
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă...
Dublă lovitură pentru şoferii care încalcă legea. Vor primi şi o altă pedeapsă pe lângă amendă
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia....
Cum a ajuns o prostituată din România să cumpere o biserică din Italia. Toată averea escortei, de 3,4 milioane de euro, a fost confiscată
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care...
„Nu am suportat să văd oameni fericiţi”. Declarația șocantă făcută de elevul care a omorât-o pe Melis, în Grădina Botanică
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Anamaria Prodan, pregatita sa faca pasul cel mare: "In curand...."
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Zanni, „faimosul” de la Survivor, a trecut prin clipe de coșmar:
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu...
Fostul soț al Ancăi Țurcașiu trăiește a doua tinerețe! Cum s-a pozat cu iubita. Un detaliu a atras atenția tuturor
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt...
Imagini de groază din închisoarea Poarta Albă, din celula unde 12 britanici sunt închiși, după ce au fost arestați la un festival din Mamaia
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume