Fotbal international

Gary Lineker îl atacă pe Boris Johnson, premierul Marii Britanii: “Opriţi minciunile!”

26.05.2020 | 14:13
Gary Lineker il ataca pe Boris Johnson premierul Marii Britanii Opriti minciunile
ADVERTISEMENT

Gary Lineker a fost unul dintre marii atacanţi ai Angliei din anii 80-90 ai secolului trecut, care a făcut istorie şi pe la toate echipele de club pe unde a trecut: Leicester, Everton, Barcelona şi Tottenham.

Gary Lineker, atac direct la premierul Boris Johnson

La fel de bun precum a fost pe gazon, în faţa porţilor adverse, Gary Lineker se dovedeşte a fi şi un om de televiziune, emsiunea sa, Match of the Day la BBC fiind una dintre cele mai urmărite de iubitorii fotbalului din Regat. Totodată, el este şi gazda partidelor din Champions League la BT Sports.

ADVERTISEMENT

Este, în acelaşi timp, extrem de activ pe reţelele de socializare, unde nu se teme să critice absolut tot ceea ce i se pare incorect sau orice personalitate, indiferent despre cine e vorba, dacă a greşit. Aşa a procedat recent, când i-a scris premierului Boris Johnson: “Opriţi minciunile!”, aluzie la faptul că acesta şi-a apărat într-o conferinţă de presă consilierul, pe Dominic Cummings, deşi acesta se făcuse vinovat în trei rânduri de încălcarea regulilor de carantinare.

Ce a mai scris Lineker

Ultima dată a sărit mult calul, mergând cu maşina 425 kilometri, până la părinţii săi, deşi fusese avertizat ca el şi familia lui să nu iasă din casă, fiind suspecţi de coronavirus, prin faptul că a stat în apropierea lui Boris Johnson, care a fost internat la terapie intensivă cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

“Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. În acest caz, nu e vorba de partidul pe care îl sprijini. Nu contează nici măcar dacă îți dai demisia sau nu.

Demersul său nu a avut nici un efect

Totul este despre corect și greșit. Despre adevăr. Despre încredere”. – a postat fostul atacant, dar fără nici un fel de succes.

ADVERTISEMENT

Asta pentru că Dominic Cummings îşi vede mai departe de treburile lui, nici gând să demisioneze sau măcar să recunoască greşeala comisă. Ca şi când nu ar fi făcut nimic împotriva legii.

Conflict şi cu un coleg de la BBC

Gary a intrat în conflict şi cu un coleg de la BBC, Simon McCoy, care a vrut să ştie dacă atacurile lui Lineker au fost opinie personală sau exprimate în numele BBC. “Dacă vorbești în numele BBC, abuzezi de poziția ta și pui ziariștii BBC într-o situație imposibilă”.

ADVERTISEMENT

Lineker a ripostat sec: “Verifică regulamentul. Ceea ce spui se aplică doar celor de la știri. Eu vorbesc în numele meu. Doar atât. O zi bună”. Ulterior, McCoy şi-a cerut scuze.

ADVERTISEMENT