Fotbal international

Gary Lineker, savuros după Germania – Suedia! ”Nemții câştigă naibii într-un fel”

24.06.2018 | 11:45
Gary Lineker savuros dupa Germania  Suedia Nemtii castiga naibii intrun fel
ADVERTISEMENT

Fostul internațional englez Gary Lineker a făcut o postare savuroasă pe contul de Twitter, după meciul Germania – Suedia din etapa a doua a Grupei F de la Campionatul Mondial câștigat de nemți în inferioritate numerică cu un gol marcat în minutul 90+5 de mijlocașul Toni Kroos.

Fostul internațional englez Gary Lineker a avut un comentariu savuros după meciul Germania - Suedia 2-1 de la CM 2018
Fostul internațional englez Gary Lineker a avut un comentariu savuros după meciul Germania – Suedia 2-1 de la CM 2018

În 1990, în timpul Campionatului Mondial din 1990 câștigat de nemți, Gary Lineker a lansat o definţie a fotbalului care a rămas celebră: ”Fotbalul este un joc simplu: 22 de bărbaţi urmăresc o minge şi la final Germania câştigă întotdeauna”.

ADVERTISEMENT

Gary Lineker, savuros după Germania – Suedia

După întâlnirea Germania – Suedia, Gary Lineker a făcut o postare savuroasă, modificând definiția fotbalului pe care a dat-o în urmă cu 18 ani: ”Fotbalul este un joc simplu: 22 de bărbaţi aleargă mingea timp de 82 de minute şi germanii rămân fără un jucător, aşa că 21 de bărbaţi urmăresc o minge timp de 13 minute şi la final germanii câştigă naibii într-un fel”.

Germania, campioana mondială en-titre, a învins Suedia, scor 2-1, sâmbătă, la Soci, cu un gol marcat de Toni Kroos, în minutul 90+5. Suedia a deschis scorul prin Ola Toivonen, în minutul 32, iar pentru Germania a egalat  Marco Reus, în minutul 48. Kroos a adus victoria campioanei mondiale cu o lovitură liberă de la marginea careului.

ADVERTISEMENT

Deși a jucat în inferioritate numerică în ultimele minute după eliminarea lui Jerome Boateng, Germania a reușit o victorie ce părea imposibilă la un moment dat și a revenit în cursa calificării pentru optimile de finală ale Campionatului Mondial.

Selecționerul echipei naționale a Germaniei, Joachim Low, a fost fair-play după victoria din meciul cu Suedia spunând că golul marcat de Toni Kroos în minutele de prelungoire a fost norocos.

ADVERTISEMENT

Însă,  ultima etapă a Grupei F ar putea aduce un scenariu inedit, ierarhia finală putând fi decisă chiar la tragere la sorţi.

Tags: