Fotbal international

Gaston Ramirez, fundaşul Sampdoriei, avertisment grav: “Nu toate cluburile sunt corecte şi anunţă jucătorii infectaţi cu COVID 19!”

31.03.2020 | 13:49
Gaston Ramirez fundasul Sampdoriei avertisment grav Nu toate cluburile sunt corecte si anunta jucatorii infectati cu COVID 19
ADVERTISEMENT

În Italia pandemia de coronavirus a făcut şi continuă să facă ravagii. Ţara a depăşit suta de mii de persoane infectate cu COVID 19 şi are cea mai ridicată rată a mortalităţii, aproape zece la sută.

Gaston Ramirez, fundaşul Sampdoriei, avertisment grav

S-au luat măsuri drastice, regiunea Lombardia a fost închisă, fiind epicentrul contaminărilor, dar nu se văd încă şi rezultate spectaculoase, numărul zilnic al persoanelor care se descoperă că sunt bolnave fiind alarmant de mare.

ADVERTISEMENT

În acest peisaj fireşte că sportul s-a retras de mult din scenă, în aşteptarea vremurilor cănd totul se va termina şi spectacolul va putea reîncepe, lucru esenţial, cu spectatori în tribune.

Atalanta are un singur bolnav

Însă şi aşa, deşi s-a sistat orice activitate sportivă virusul nu alege şi a pătruns chiar şi în acest sector, apărând cazuri de îmbolnăviri la echipe din Serie A.

ADVERTISEMENT

Paradoxal, tocmai Atalanta, care jucând cele două meciuri cu Valencia din optimile Champions League, a contribuit, fără voie, la explozia coronavirusului în Lombardia şi în special în oraşul Bergamo, are un singur caz.

Sampdoria, echipa cu cei mai mulţi jucători infectaţi

Juventus a avut trei (Rugani, Matuidi şi Dybala), Fiorentina 3, dar Sampdoria i-a depăşit pe toţi, cu cinci jucători infectaţi cu COVID 19.

ADVERTISEMENT

În opinia fundaşului echipei genoveze, Gaston Ramirez, clubul său a fost cât se poate de transparent şi a anunţat imediat ce a apărut câte un caz. Însă, spune el, nu toate cluburile din Serie A sunt la fel de corecte.

Ramirez nu înţelege lipsa de transparenţă a altor cluburi

„Sampdoria nu a ținut nimic ascuns, multe alte echipe o fac și nu o înțeleg” – a spus jucătorul pentru cotidianul Il Secolo XI. – Este o lipsă de respect pentru cei care au fost transparenti și pentru persoanele care au intrat în contact cu cei infectați.

ADVERTISEMENT

Dezvăluirea faptului că aveți virusul nu este o pată în cazierul judiciar, este o problemă de sănătate, de etică. Crede cineva serios că în Serie A doar Sampdoria a avut 5, 6, 7 infectate?. Eu ştiu că nu este aşa şi nu înţeleg de ce alţii refuză transparenţa. Nu e normal să procedeze astfel.”

ADVERTISEMENT