News

Gata cu băuturile carbogazoase în Biroul Oval! Joe Biden a renunțat la celebrul buton roșu al lui Donald Trump

24.01.2021 | 15:08
Gata cu bauturile carbogazoase in Biroul Oval Joe Biden a renuntat la celebrul buton rosu al lui Donald Trump
ADVERTISEMENT

Nici nu și-a început bine Joe Biden mandatul de președinte al Statelor Unite, că au și apărut primele schimbări în Biroul Oval. Nu de alta, dar tot ce îi amintește de predecesorul său trebuie să dispară.

În această categorie se încadrează și celebrul buton roșu pe care Donald Trump l-a instalat special pentru a fi sigur că nu duce lipsă de băuturi carbogazoase. Mica revoluție de la Casa Albă a fost îndelung comentată pe rețelele de socializare și primită cu entuziasm de internauții – deloc puțini – care contestau existența unui astfel de dispozitiv.

ADVERTISEMENT

Printre ei se numără și Tom Newton Dunn, jurnalistul de la Times Radio care a observat butonul în timpul unei interviu cu fostul președinte. „Joe Biden a eliminat butonul de Coca-Cola Light”, a scris acesta pe Twitter.

Butonul roșu al lui Donald Trump este istorie. Joe Biden nu vrea să-și comande băuturi carbogazoase la Casa Albă

Pe când îl intervievam pe Donald Trump împreună cu Tim Shipman, în 2019, am fost intrigat de utilitatea unui mic buton roşu.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, Trump a apăsat pe el, iar un majordom a intrat în birou aducând o Coca light pe un platou de argint. Acum nu mai este”, scria Tom Newton Dunn, la capătul interviului cu Donald Trump.

Înlăturarea butonului roșu nu este singura măsură luată de actualul președinte al Statelor Unite. Portretul lui Andrew Jackson (1829-1837), un susținător al sclaviei, instalat de Trump, a fost înlocuit cu cel al lui Benjamin Franklin, unul dintre părinții fondatori ai Americii și apărătorul ferm al abolirii sclaviei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, bustul lui Winston Churchill a fost înlocuit cu cea mai aprigă susținătoare a drepturilor omului, Rosa Parks (care refuzase să cedeze locul unui pasager alb într-un autobuz, când segregarea se dezlănțuia în Statele Unite în 1955) și sindicalistul latin Cesar Chavez (simbolul luptelor țărănești din anii 1960-1970).

În plus, sâmbătă seara a avut loc prima discuție telefonică oficială a președintelui Biden de la preluarea mandatului, cu premierul britanic Boris Johnson. Printre subiectele abordate s-au numărat efectele pandemiei de COVID-19, schimbările climatice, securitatea, precum şi comerţul.

ADVERTISEMENT

Aştept cu nerăbdare să aprofundăm alianţa de lungă durată dintre ţările noastre, pe măsură ce promovăm o redresare ecologică şi durabilă după COVID-19”, a anunțat Johnson printr-un mesaj publicat ulterior în mediul online.

ADVERTISEMENT
Tags: