News

Gata cu carantina dupa Paşte? “Cu măşti şi mănuşi, trebuie să ieşim la muncă, să repornim economia!” VIDEO EXCLUSIV

01.04.2020 | 15:23
Gata cu carantina dupa Paste Cu masti si manusi trebuie sa iesim la munca sa repornim economia VIDEO EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Victor Ponta crede că societatea românească trebuie să înfrunte coronavirusul și statul în casă în așteptarea „sfârșitului lumii” nu este o opțiune. Liderul Pro România a dezvăluit în emisiunea „Fan ROMÂNIA”, moderată de Horia Ivanovici, că oamenii ar trebui să se întoarcă la muncă din luna mai, pentru a ajuta economia țării.

Gata cu carantina după Paște?

România și-a închis oamenii în casă în plină pandemie de coronavirus, însă această măsură nu este viabilă pe termen lung, crede Ponta. Mai mult, liderul Pro România îi critică pe cei din PNL care laudă situația din țara noastră, făcând comparații forțate cu Italia sau Spania.

ADVERTISEMENT

Ultimul lucru pe care mi-l doresc e să facem panică. Dar am învățat că cel mai rău e să-i minți pe oameni. Nu ați văzut Orban, care spunea de Italia, că la noi sunt doar 80 de morți.

ADVERTISEMENT

Nu știu ce fumează el acolo (n.r. Florin Cîțu a declarat că România ar putea ajunge prima economie din Europa după criză). Problema e următoarea, noi avem puține cazuri depistate pentru că am făcut puține teste. Se testează 1500 de oameni pe zi, la germani 80.000 de oameni, Italia 40.000 de oameni.

Noi suntem 10 într-o cameră, nu facem niciunu test, nu avem niciunul coronavirus. Dacă facem toți, s-ar putea ca 2-3 să avem coronavirus și atunci știm pe care-l ducem la spital, pe care-l punem să stea acasă, dar nu cu familia, că-și îmbolnăvește și restul familiei.

ADVERTISEMENT

Citeşte cele mai importante aspecte anunţate şi discutate la emisiunea “Fan ROMÂNIA”:

Deci faptul că nu facem teste, ne furăm căciula, nu ne spunem adevărul. La Suceava au ascuns numărul de persoane decedate, după ce decedau persoanele le făceau testul să vadă dacă au coronavirus. Nu suntem nici măcar aproape de vârful de cazuri și decese. Pe măsură ce vom începe să spunem adevărul și să luăm cortina asta care s-a pus ca pe vremea comuniștilor, când nu vrei să raportezi ca avem probleme că se supără partidul, o să vedem o situație foarte dură, în care cele mai multe spitale din țară au personalul infectat sau aflat în izolare”, a explicat Ponta.

ADVERTISEMENT

“Coronavirus trebuie înfruntat la lucru”

Victor Ponta a adoptat un discurs întâlnit și la Donald Trump, președintele SUA. Politicianul român este conștient că oamenii nu pot sta închiși în case o veșnicie, lucru care ar pune economia la pământ.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să spunem adevărul oamenilor și să mai spunem că oamenii vor sta acasă cuminți, nu vorbesc de cei care nu respectă regulile, ca la stadion, 80.000 de uită la meci, 100 se bat, eu vorbesc despre noi cei normali. Cât poți să stai închis în casă? Se vor termina banii de mâncare, nu le mai taie curentul, dar nu vor mai avea bani de mâncare.

Economia noastră nu e America să printăm dolari să trimitem acasă bani la fiecare. După Paște tre să gândim toți o strategie în care respectând regulile, fără bulucit la metrou, cu măști să repornim economia. Dacă moare de tot economia, când trece epidemia de coronavirus rămânem cu o epidemie economică de 10 ori mai rea.

Acum e necesar, nu ne mai ducem să ne plimbăm să ne pupăm, dar la moment dat trebuie să schimbăm regula că nu putem sta în casă să așteptăm să murim toți. Și în război oamenii mergeau la muncă, doar trebuie să ne pregătim bine, să respectăm regulile, nu să stăm închiși în casă să așteptăm sfârșitul lumii, mie nu mi-a plăcut Miorița niciodată”, a concluzionat Ponta.

  • 884,921 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial
  • 2.460 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în România