News

Gata cu fake news! WhatsApp introduce funcția care verifică informațiile false

06.08.2020 | 08:00
Gata cu fake news WhatsApp introduce functia care verifica informatiile false
Gata cu fake news! WhatsApp introduce funcția care verifică informațiile false
ADVERTISEMENT

WhatsApp introduce o nouă funcție care poate verifica  informațiile false. Astfel, această caracteristică permite utilizatorilor să găsească detalii suplimentare despre conținutul pe care l-au primit.

Acest serviciu face parte din lupta pentru stoparea răspândirii știrilor fabricate sau care au rol de dezinformare. Update-ul aplicație vine cu o bară de căutare disponibilă doar în cazul mesajelor redirecţionate.

ADVERTISEMENT

Practic, utilizatorul care primește mesajul verifică informația folosind butonul de lupă care se află chiar lângă mesajul livrat.

WhatsApp lansează o nouă funcție de combatere a fake news

WhatsApp lucrează la această nouă funcție încă din luna aprilie, dorind să restricționeze transmiterea frecventă a mesajelor neverificate sau nevalidate, primite de la altcineva. Aceste mesaje puteau fi identificate prin pictograma cu două săgeți gri.

ADVERTISEMENT

Acum, grație noii aplicații, dacă o persoană retrimite un articol primit de la altcineva, destinatarul va putea verifica dacă ştirea respectivă este adevărată.

„Lansăm o funcție-pilot ce permite verificarea acestor mesaje, atingând pictograma lupă din cadrul conversației. Aceasta le oferă utilizatorilor o modalitate simplă de căutare a mesajelor redirecționate frecvent, prin care pot găsi ca rezultate articole de știri sau alte surse de informații privind conținutul primit.

ADVERTISEMENT

Pentru a folosi această funcție, utilizatorii încarcă mesajul în browser, fără ca WhatsApp să vadă vreodată mesajul în sine”, se precizează în comunicatul companiei.

Implementarea acestei restricții a dus deja la o scădere de 25% a redirecționării acestor mesaje la momentul respectiv, conform serviciului de mesagerie.

ADVERTISEMENT

Funcția de verificare este deja disponibilă, începând din această săptămână, în Brazilia, Italia, Irlanda, Mexic, Spania, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii, pentru dispozitivele cu cele mai recente versiuni de WhatsApp pentru Android, iOS și WhatsApp Web.

ADVERTISEMENT