Sport

Gata cu interdicțiile pe stadioane!? Sebastian Burduja promite modificarea legii: „Nu-i corect! Unii suporteri sunt nevinovați”

Sebastian Burduja a dezvăluit că luptă pentru modificarea Legii 4 din 2008. Demersul candidatului PNL de la Primăria Capitalei îi va face fericiți pe suporterii din toată țara.
31.05.2024 | 10:00
Gata cu interdictiile pe stadioane Sebastian Burduja promite modificarea legii Nui corect Unii suporteri sunt nevinovati
Gata cu interdicțiile pe stadioane!? Sebastian Burduja promite modificarea legii: „Nu-i corect! Unii suporteri sunt nevinovați”. sursă foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Legea 4 din 2008 nu este pe placul suporterilor din fotbalul românesc, iar Sebastian Burduja a lansat o promisiune la Sport și Politică. Președintele PNL București vrea să modifice „Legea lui Mitică” după ultimele incidente petrecute pe stadioane.

Gata cu interdicțiile pe stadioane!? Sebastian Burduja promite modificarea legii: „Nu-i corect! Unii suporteri sunt nevinovați”

Horia Ivanovici l-a avut invitat pe Sebastian Burduja la Sport și Politică, show live doar pe site-ul FANATIK.RO. Candidatul PNL la Primăria Capitalei a vorbit și despre problemele suporterilor din fotbalul românesc.

ADVERTISEMENT

Sebastian Burduja spune că este gata să modifice legea 4 din 2008, după ce a avut discuții cu mai mulți ultrași din țară. Președintele liberal vrea ca suporterii să aibă dreptul să meargă pe stadion până când instanța își pronunță decizia în legătură cu suspendarea de la evenimentele sportive.

„M-am văzut recent cu băieții de la Peluza Sud, pentru că este o lege pe care vor să o modifice. Mi se pare de bun simț și o să depun o iniţiativa legislativă ca deputat. Este vorba de legea 4/2008, după legea asta ei sunt sancționați și primesc interdicție de participare la meciuri.

ADVERTISEMENT

Unii sunt nevinovați. Fac asta pentru suporterii tuturor echipelor, m-am văzut cu mai mulți. Jandarmeria îi ia pe toți la pachet și îi sancționează, nu e corect. Poate unul a fost violent, poate cel de lângă nu a fost.

Suntem în 2024, sunt camere și totul este documentat. Dacă unul dintre ei contestă în instanță, atunci rămâne cu interdicția respectivă când tranșează instanță. Poate îi dă dreptate, dar el nu a fost la meciuri de doi ani de zile, nu-i corect”, a spus Burduja.

ADVERTISEMENT

Ce l-a convins pe Sebastian Burduja: „Au venit oameni la mine. Instanța le-a dat dreptate după doi ani”

„E ca la amenzile de circulație. Te-ai dus în instanță, ai contestat și îți suspendă interdicția, te duci la meci. Judecătorul poate să decidă în ce caz se aplică, se păstrează interdicția, dar este decizia judecătorului.

Cazul de bază de la care plec este că dacă un suporter se duce în instanță, își suspendă interdicția și se duce la meciuri. Nu mi s-a părut normal. Dacă eu, suporter, mă duc în instanță să contest o interdicție în instanță în momentul ălă instanța o să îmi suspende interdicția și pot să mă duc la meciuri.

ADVERTISEMENT

Dacă ești identificat pe camere și vede judecătorul, poate să zică că îți păstrează interdicția până la finalul procesului, dar este la latitudinea judecătorului. Este o normalitate, au venit oameni la mine și mi-au spus că nu au făcut nimic. Instanța mi-a dat dreptate după doi ani, eu nu m-am dus la meciuri doi ani.

Mi se pare de bun simț. În oglindă avem precedentul de la amenzile de circulație când îți ia permisul sau altele. Îți dau interdicția de la verdictul final. Astăzi sau mâine o să o depun. Este o chestie de normalitate. Eu condamn actele de violență, nu au ce căuta pe un stadion de fotbal”, a mai spus președintele PNL.

Sebastian Burduja a inițiat deja proiectul de modificare a legii 4/2008

Iar promisiunea lui Sebastian Burduja nu este una electorală, aruncată în vânt. Pentru că împreună cu mai mulți colegi liberali, el a inițiat deja proiectul de modificare a legii 4/2008 și se speră că acesta să fie aprobat cât mai curând în Parlament.

„Suporterii sunt inima sportului

Sebastian Burduja și un grup de parlamentari liberali au inițiat proiectul de modificare a legii 4/2008 astfel încât sancțiunile contravenționale date pe stadioane să fie suspensive de executare odată cu formularea plângerii împotriva procesului verbal de constatare și aplicare a contravenției.

Practic aplicăm același regim general al contravențiilor care se aplică și conducătorilor de autovehicule și tuturor celorlalti cetățeni.

«Actele de violență trebuie aspru pedepsite și există cadrul legal și mijloacele tehnice pentru a face asta. Cei vinovați de acte de violență trebuie identificați și sancționați exemplar. Ce nu putem să facem este să pedepsim colectiv suporterii pentru greșelile unora dintre ei.

În situația actuală, un suporter pedepsit pe nedrept rămâne cu interdicția participării la evenimente sportive pe stadioane până la decizia finală a instanței, chiar dacă este nevinovat. Mai mult, prin propunerea legislativă înaintată astăzi, decizia aplicării interdicției pe perioada procesului rămâne la latitudinea judecătorului, care poate decide să o mențină sau să permită participarea până la judecarea cauzei. 

Pedepsind suporterii, pedepsim sportul. Suporterii sunt inima sportului. Este o chestiune de normalitate», a declarat Sebastian Burduja, președintele PNL București

Actuala formă a legii a generat situații în care oamenii erau amendați colectiv, nu se individualiza fapta la persoana autorului, iar statul român a pierdut multe procese pentru lipsa de proporționalitate a măsurii. Ne dorim să redescoperim frumusețea sportului prin respect”, e anunțul făcut de PNL prin intermediul unui comunicat de presă.

Sebastian Burduja PROMITE MODIFICAREA LEGII DE INTERDICTIE A FANILOR PE STADIOANE

ADVERTISEMENT
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu...
„A încălcat legea?” » Arpad Paszkany și tânăra sa iubită s-au întâlnit cu un politician foarte controversat la Hilton Budapesta
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
Turişti străini, îmbătaţi şi jefuiţi în baruri din Centrul Vechi al Capitalei
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay.
Cuplu din Israel, dezamăgit de Bucureşti la finalul concertului Coldplay. "Preţuri la fel de mari ca în Italia"
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi...
Ca şi Irinel Columbeanu, un alt bărbat celebru şi-a pierdut toţi banii şi a ajuns să lucreze ca şofer
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Primele IMAGINI cu RADU MAZĂRE în LIBERTATE! Fostul primar, pus pe LIPELI
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui...
Cine e românca, iubita unui miliardar, care a apărut la brațul fiului lui Donald Trump. Nimeni nu se aștepta la așa ceva
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit...
Marius Manole, reacție total ciudată. Ce a făcut actorul după ce și-a ieșit din minți
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum cu ropote de aplauze. Mesajul cutremurător al soțului și al fiului ei. ''Îți spunem adio, iubirea noastră!''
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör:...
L-a părăsit pe milionarul ardelean András Lénárd, patronul fabricii de bere Csíki Sör: „Nu mai este cale de întoarcere”
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție...
Cine a fost „Doamna de fier” a medicinei românești. A lansat o revoluție socială. „Să adaugi ani vieții și viață anilor”