Sport

Gavi, printre cei mai tineri marcatori din istoria El Clasico! L-a depășit pe Leo Messi, dar nu a reușit să prindă podiumul. Cum arată top 5

Gavi (18 ani) a intrat în istoria derby-ului Real Madrid - Barcelona și i-a luat fața chiar lui Lionel Messi. Cum arată clasamentul celor mai tineri marcatori din „El Clasico”.
15.01.2023 | 23:00
Gavi printre cei mai tineri marcatori din istoria El Clasico La depasit pe Leo Messi dar nu a reusit sa prinda podiumul Cum arata top 5
90 de milioane de euro e cota lui Gavi. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Barcelona a făcut spectacol la Riad, unde „El Clasico” a debutat cu un foc de artificii. Catalanii au fost cei care au aprins scânteia și pe teren, au controlat categoric partida, iar Gavi a fost unul dintre cei mai buni jucători.

Gavi, puștiul-minune al Barcelonei, record în „El Clasico”

Pablo Gavi a reușit să deschidă scorul în minutul 33 și apoi a pasat decisiv pentru golul de 2-0 al lui Robert Lewandowski. Gavi a devenit fără doar și poate omul meciului, după ce a pasat decisiv și pentru Pedri la golul al treilea din minutul 69.

ADVERTISEMENT

La 18 ani și 162 de zile, Gavi intră în top trei cei mai tineri marcatori din istoria „El Clasico” și îl depășește și pe Lionel Messi, care se clasează abia pe locul 7 în acest top (19 ani și 259 de zile).

Este primul gol din acest sezon pentru puștiul care a ajuns deja la 17 meciuri și la naționala Spaniei, iar în acest sezon a reușit trei assist-uri în 23 de meciuri pentru Barcelona.

ADVERTISEMENT

Cum arată topul celor mai tineri marcatori din „El Clasico”

Locul 8  Lionel Messi: 19 ani, 259 de zile. Chiar dacă este ultimul în acest top, argentinianul a scris istorie în 2005, când a reușit primul gol împotriva lui Real Madrid. A urmat însă încă o „dublă” în acel meci încheiat pe Camp Nou cu scorul de 3-3.

Locul 7  Vinicius Junior: 19 ani, 233 de zile. Brazilianul nu a marcat cel mai frumos gol din „El Clasico”, însă reușea să deschidă scorul în meciul din martie 2020 câștigat cu 2-0. Acea victorie a fost extrem de importantă, iar echipa lui Zinedine Zidane reșea să câștige titlul la finalul sezonului.

ADVERTISEMENT

Locul 6 – Francisco Calvet: 19 ani, 20 de zile. Fundașul dreapta de legendă al Barcelonei între 1939 și 1952. În 1941, reușea să marcheze primul gol într-un meci câștigat cu 4-3 de Real Madrid.

Locul 5 – Roger Garcia: 18 ani, 289 de zile. Mijlocașul stânga reușea să egaleze pentru Barcelona împotriva Realului în 1995.

ADVERTISEMENT

Gavi, pe locul patru în topul celor mai tineri marcatori din „El Clasico”

Locul 4 Pablo Gavi: 18 ani, 163 de zile. Mijlocașul central a reușit o primă repriză de vis. Primul gol al sezonului și o o pasă decisivă pentru primul gol al lui Lewandowski împotriva Realului.

Locul 3 Raul Gonzales: 18 ani, 95 de zile. Atacantul legendar al lui Real Madrid a marcat prima oară împotriva Barcelonei, într-un meci memorabil din 1995, încheiat la egalitate, scor 1-1. A mai marcat încă 14 goluri în poarta catalanilor.

Locul 2 – Ansu Fati: 17 ani, 359 de zile. Atacantul a bătut record după record la Barcelona. Pe 24 octombrie 2022, spaniolul reușea să marcheze singurul gol al catalanilor în înfrângerea cu 1-3.

Locul 1 – Alfonso Navarro: 17 ani, 356 de zile. Cu trei zile mai tânăr decât Ansu Fati, reecordul aboslut al fostului atacant al Barcelonei stă în picioare din 1947. Navarro marca o „dublă” într-un meci câștigat cu 3-2. Avea să plece de apoi chiar la Real Madrid.

Gavi, cel mai tânăr debutant din „El Clasico” în secolul XXI

Pablo Gavi, puștiul-minune al Barcelonei, reușește să marcheze borne importante în meciurile împotriva lui Real Madrid.

La 17 ani și 80 de zile, fenomenul Gavi devenea cel mai tânăr titular din secolul XXI într-un Real Madrid – Barcelona, pe 24 octombrie 2021.

Gavi, cel mai tânăr marcator din istoria Supercupei Spaniei. L-a depășit chiar pe Xavi

Cu „dubla” împotriva Realului, Gavi a devenit și cel mai tânăr marcator din istoria Supercupei Spaniei și l-a depășit chiar pe antrenorul său, Xavi.

Decarul Barcelonei este evaluat conform Transfermarkt la 90 de milioane de euro și mai are contract cu Barcelona până în 2026.

  • 4 e locul ocupat de Gavi în topul celor mai tineri marcatori din „El Clasico”
ADVERTISEMENT