Sport

Dezastru la un club din Liga 1! Adversarele au strâns bani ca să poată încheia campionatul. Au salvat 1 milion de euro. Exclusiv

Gaz Metan a fost aproape să dispară din cauza problemelor financiare. Medieşenii nu mai au bani nici pentru organizarea meciurilor. Celelalte cluburi din Liga 1 au făcut chetă ca echipa să poată încheia sezonul.
31.03.2022 | 15:33
Dezastru la un club din Liga 1 Adversarele au strans bani ca sa poata incheia campionatul Au salvat 1 milion de euro Exclusiv
Secvenţă din meciul Dinamo - Gaz Metan Mediaş. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaş a făcut implozie la începutul acestui an din cauza problemelor financiare. Antrenorul Ilie Poenaru şi marea majoritate a jucătorilor au plecat de la echipă din cauza restanţelor salariale de 6-7 luni.

Chetă pentru Gaz Metan! Cluburile din Liga 1 au strâns bani ca medieşenii să poată încheia campionatul

În aceste condiţii, medieşenii au fost la un pas să se retragă din campionat la finalul sezonului regulat. Clubul nu mai are nici banii necesari pentru organizarea meciurilor rămase din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că celelalte cluburi plătesc organizarea meciurilor celor de la Gaz Metan ca echipa să poată încheia sezonul. Miza este tot una financiară, în condiţiile în care retragerea medieşenilor ar fi însemnat mai puţini bani din drepturile tv.

Cum s-au desfăşurat lucrurile? În momentul în care LPF a aflat de posibilitatea ca echipa să se desfiinţeze şi să fie un număr mai mic de meciuri, s-a organizat o şedinţă de urgenţă cu celelalte cluburi din Casa Pariurilor Liga 1.

ADVERTISEMENT

Miza: accesarea banilor din drepturi tv! Echipele au preferat să cotizeze 100.000 de euro decât să piardă aproape 1 milion de euro

Miza era accesarea tuturor banilor din drepturile tv, lucru imposibil dacă Gaz Metan Mediaş se retrăgea din campionat la finalul sezonului regulat. Orlando Nicoară, directorul eAD, firma care deține drepturile TV în Liga 1 a explicat că fiecare meci costă 100.000 de euro.

Iar la un calcul simplu, dacă Gaz Metan s-ar fi retras din campionat înainte de play-out, în Casa Pariurilor Liga 1 s-ar fi disputat cu 9 meciuri mai puţin, adică 900.000 de euro pierderi, care ar fi fost suportate în solidar de celelalte cluburi.

ADVERTISEMENT

Astfel, soluţia pe care LPF a găsit-o cu cluburile a fost ca Gaz Metan să fie ajutată de partenerii de competiţie pentru încheierea campionatului, costurile fiind mult mai reduse decât pierderea de 900.000 de euro.

Organizarea unui meci din Casa Pariurilor Liga 1 costă 10.000 de euro

Din informaţiile FANATIK, organizarea unui meci costă aproximativ 10.000 de euro, poate şi mai puţin când meciul se dispută pe teren propriu. Astfel, suma totală suportată de celelalte cluburi se ridică la aproximativ 100.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Cluburile au căzut de acord să ajute Gaz Metan cu 100.000 de euro, cheltuieli care să asigure desfăşurarea tuturor partidelor aşa cum au fost programate, decât o pierdere de 10 ori mai mare din drepturile tv.

Gaz Metan, aproape de un record negativ! Poate fi singura formaţie din Liga 1 care să încheie pe minus la capitolul puncte

Gaz Metan Mediaş este doar sparring partner pentru celelalte echipe din Casa Pariurilor Liga 1. Din momentul în care antrenorul Ilie Poenaru şi majoritatea jucătorilor au decis să părăsească echipa, medieşenii au suferit şase înfrângeri la rând, fără să marcheze măcar un gol.

Echipa este pe cale să mai stabilească un record negativ. Din cauza sancţiunilor repetate, Gaz Metan are -11 puncte în clasament şi sunt şanse mari să devină prima echipă din istoria primei ligi din România care încheie campionatul cu punctaj negativ.

  • 100.000 de euro este suma necesară organizării meciurilor din play-out pentru Gaz Metan
  • 900.000 de euro este pierderea pe care şi-ar fi asumat-o în solidar cluburile, dacă Gaz Metan s-ar fi retras din campionat

 

ADVERTISEMENT