Sport

Caz șocant în Liga 1. Un fotbalist nu are bani să plece acasă și face foamea de Sărbători

Gaz Metan Mediaș este clubul care se confruntă cu cele mai grave probleme financiare din Casa Pariurilor Liga 1. Ardelenii sunt neplătiți de cinci luni. Jucătorii nu au ce pune pe masă de Sărbători.
17.12.2021 | 19:45
Caz socant in Liga 1 Un fotbalist nu are bani sa plece acasa si face foamea de Sarbatori
ADVERTISEMENT

Problemele financiare nu sunt vreun caz izolat în campionatul României. Ba chiar este un obicei ca fotbaliștii să nu fie plătiți, cu mici excepții, la zi de către angajatori.

Cazul jucătorilor și angajaților clubului Gaz Metan Mediaș este de departe cel mai grav din acest an. Jucătorii nu au mai fost plătiți de cinci luni, iar ceilalți angajați de trei.

ADVERTISEMENT

Cine este fotbalistul care ar putea face fără voia lui Sărbătorile în România

Neplătit de cinci luni de Gaz Metan Mediaș, Bryan Alceus va face foamea de Sărbători. Nu are nici bani să plece acasă, la familie, în Franța.

Ajutor ar putea primi de la Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori (AFAN) din țara noastră. Președintele acesteia, Emilian Hulubei a explicat cât de gravă este situația.

ADVERTISEMENT

”Problema e că, din drepturile TV, care au venit în noiembrie, s-au plătit datoriile vechi. Și cu toate acestea, mai sunt jucători și antrenori care au de luat bani.

Într-adevăr, am văzut și noi cazul lui Alceus, am sunat un jucător, ne-am interesat dacă așa este. A zis că da. Noi putem să-i plătim biletul de avion, avem un fond din cotizațiile jucătorilor, din care plătim astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Au mai fost jucători în trecut. A fost un jucător din Argentina, căruia i-am plătit bilet să ajungă acasă. Bineînțeles că o să facem asta și pentru Alceus. Dar nu este normal ce se întâmplă și ar trebui rezolvată problema altfel”, a detaliat Emilian Hulubei, în cadrul emisiunii La Liga Digisport.

Jucătorii nu se mai prezintă la antrenamente în semn de protest

Din cauza situației în care au ajuns, fotbaliștii de la Gaz Metan Mediaș au decis să nu se mai prezinte la antrenamente, în semn de protest.

ADVERTISEMENT

Anterior, în startul partidei cu FC Botoșani din etapa a 20-a din Casa Pariurilor Liga 1, ardelenii au refuzat să joace minge, tot în semn de protest.

Moldovenii s-au solidarizat cu adversarii din întrecerea internă și nu au atacat poarta preferând să paseze în propria jumătate de teren pe durata protestului.

Președintele AFAN a mai spus că gruparea medieșeană nu mai poate solicita intrarea în insolvență și că următorul pas, în cazul în care problemele financiare nu se vor rezolva, va fi declararea falimentului.

Într-un interviu acordat site-ului nostru, președintele clubului Vali Iordănescu a dezvăluit în exclusivitate că clubul este la un pas să se retragă din Liga 1.

ADVERTISEMENT