Fotbal intern

Gaz Metan Mediaş luptă pentru play-off: ”Vrem 3 puncte cu CFR Cluj. Trebuie să ne dăm viața pe teren”

08.02.2020 | 12:37
Gaz Metan Medias lupta pentru playoff Vrem 3 puncte cu CFR Cluj Trebuie sa ne dam viata pe teren
ADVERTISEMENT

Gaz Metan Mediaș luptă astăzi în cel mai important meci al sezonului, contra campioanei CFR Cluj, pe teren propriu. O victorie în această seară, într-un meci care va începe de la ora 20:00, le-ar putea securiza medieșenilor locul de play-off la care aspiră de atâta timp.

Edi Iordănescu a prefaţat meciul Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj

”E un moment dificil din punctul meu de vedere, dar l-aș vedea la fel de frumos. Am strâns puncte multe și muncite, suntem într-un moment în care lucrurile nu sunt foarte ușoare, dar asta este provocarea, trebuie să înțelegem că pentru a reuși trebuie să fim cu adevărat puternici.

ADVERTISEMENT

Am încercat să fac echipa să înțeleagă că nu este nimic jucat, că trebuie să avem o cu totul altă stare de spirit și trebuie să arătăm încredere și personalitate la jocul cu CFR pentru că avem nevoie neapărată de puncte.

Noi nu am avut șansa rezultatelor, suntem la mâna noastră, 23 de etape pe locul 6, noi suntem la egalitate de puncte cu Botoșaniul și avem avantajul rezultatelor directe. E un moment care poate să fie istoric, pe care l-am așteptat, pe care l-am muncit,  dar sigur suntem marcați acum de evenimentele ultimei săptămâni. Trebuie să ne luptăm pentru soarta noastră, pentru puncte, suntem foarte conștienți că vom avea un meci greu.

ADVERTISEMENT

Eu pe CFR i-am considerat tot timpul ca pe echipa cea mai completă din campionatul nostru, îi știu pe majoritatea jucătorilor. Întâlnim cel mai dificil adversar al competiției, suntem la fel de conștienți că avem nevoie de puncte, dar eu am încredere în echipă, cu ei am ajuns aici.

Mi-aș dori să nu fim noi cei mai ghinioniști pentru că uitați-vă pe istoricul fiecărui an, cu 37, 38 de puncte s-a intrat în play-off. În momentul de față noi avem 36 și eu vă garantez că echipa va mai produce puncte. Doar că anul acesta nu mai ai garanția nici cu 41 de puncte că vei fi în play-off.

ADVERTISEMENT

Este lupta noastră, trebuie să o ducem la capăt, trebuie să avem echilibru, să fim eficienți și dacă din ocaziile pe care le vom produce, vom marca, atunci vom avea șansa noastră. Dar trebuie să eliminăm greșelile personale!

Noi îl apreciem foarte mult pe antrenorul de la CFR, îi dorim baftă la jocul cu Sevilla, dar la ora jocului nu trebuie să avem niciun sentiment de complexitate.

ADVERTISEMENT

Eu le spun mereu jucătorilor, pentru asta muncesc, pentru asta fac eforturi, fac sacrificii, am ajuns în punctul ăsta în care încă avem șanse, eu spun că suntem la mâna noastră și asta trebuie să ne dea încredere și să ne dea entuziasm. Sigur că n-am văzut echipa săptămâna asta foarte bine din punct de vedere mental, emoțional, pentru că e normal, după ce vezi că ai pierdut la Craiova după un meci modest, nu te ajută nici celelalte rezultate, dar am lucrat toată săptămâna să-i repoziționăm, să le dăm încredere.

Nu pot să spun că mi-ar displace un punct, dar e posibil să nu mai rămânem la mâna noastră dacă luăm doar 1 punct”, a declarat Edi Iordănescu înaintea acestei partide.

Ce au spus Larie şi Velisar înainte de Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj

Fundașul Ionuț Larie îi știe bine pe clujeni, unde a fost în perioada iulie 2014-iulie 2017 și de unde a plecat direct la FCSB. El a explicat ce poate face diferența pentru Gaz în meciul cu CFR Cluj.

”Este un meci capital, este finala campionatului pentru noi. Am fost și suntem în continuare pe loc de play-off, eu consider că avem nevoie de cele 3 puncte pentru a rămâne în joc, dacă pierdem, Doamne ferește, șansele se reduc foarte mult, noi suntem concentrați, sperăm să facem un meci bun și să câștigăm, un punct nu cred că ne ajută foarte mult.

Cred că a fost un duș rece cu Craiova, am jucat foarte prost acolo, dar ne-am antrenat bine săptămâna aceasta și sperăm ca la ora jocului să fim bine și să facem un joc bun. Trebuie să ne dăm viața pe teren, să ne luptăm pentru fiecare minge, să ne ajutăm unul pe altul și să punem mai mult suflet. Avem jucători de calitate, cu experiență, jucători tineri foarte buni, trebuie doar să punem mai mult suflet!”

Tânărul Mihai Velisar este de acord cu el. Cu o atitudine potrivită crede că Gazul poate lua cele trei puncte. ”Va fi un meci dificil, vă dați seama, va fi un teren greu, a nins puțin, iar echipa care se va adapta mai bine la suprafața de joc, care va sta mai bine pe picioare, zic eu că va avea câștig de cauză.

Etapa trecută nu a fost bună pentru noi,  echipele care se bat la play-off au câștigat dramatic, în ultimele minute și noi trebuie să scoatem 3 puncte cu CFR Cluj. Trebuie să intrăm cu atitudine mare, pe care n-am avut-o în meciul cu Craiova și cred eu că dacă vom avea o stare de spirit bună vom scoate un rezultat bun”

Marius Constantin, Nasser Chamed, Boubacar Fofana, Mihai Velisar, Michael Diakota, Roberto Romeo(n.r. oricum e accidentat, are ruptură musculară) au câte trei cartonașe galbene și în cazul în care-l iau pe al patrulea cu CFR nu vor juca contra celor de la Clinceni pe 15 februarie, de la ora 14:30.

ADVERTISEMENT